Program STUDENT PFRON
Moderator: moderatorzy
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: Program STUDENT PFRON
Do końca grudnia powinna być decyzja i wypłacają (bynajmniej u nas w wielkopolsce) dzień - tydzień po podpisaniu umowy - do poznania muszę jechać osobiście podpisać umowę.
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

- milcząca czarna mery
- zaufany użytkownik
Dziękuję Marcelinko za wszystkie informacje
Zatem będę już od teraz zbierać faktury, mam nadzieję, że mnie nie pominą w tym projekcie...

kiedy byłam w zeszłym tyg w Toruniu zawieść wniosek, powiedziano mi że faktury potrzebne są tylko za czesne, za resztę kosztów, tj dojazdy, noclegi, internet wystarczy pisemne oświadczenie, że wydało się tyle i tyle.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Może się coś zmieniło - nie wiem dokładnie, ja na wszelki wypadek zbieram faktury 

Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

-
- zaufany użytkownik
Mam pytanie do tego programu, jak i innych działalności PFRONu. Czy jeśli nie będę chciał ujawniać pracodawcy, że jestem w tym zarejestrowany to On się o tym nie dowie? Wiem, że zatrudniony niepełnosprawny to + dla pracodawcy, ale nie wiem czy ktoś będzie chciał schizofrenika:)
"Oddech weż, już najgorsze jest za Tobą
W końcu gdzieś, bedzie lepiej, daje słowo
nie bój sie uwierz w siebie masz juz wszystko
poczuj więc , ze przed Tobą cała przyszłość
przecież wiesz "
przecież wiesz "
Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej nie ujawniać "na co" ma się rentę jeśli chodzi o schizofrenię, jeśli pracodawca pyta się to mówię że mam rentę np na cukrzycę.
Brat mówi mi żebym nie pchała się na kolejne studia tylko skupiła się na nauce języka obcego. Że biegła znajomość języka obcego powiększy moje szanse na rynku pracy o wiele bardziej niż studia. No i szczupła sylwetka, bo pracodawcy patrzą też na wygląd. Hmmm...
Brat mówi mi żebym nie pchała się na kolejne studia tylko skupiła się na nauce języka obcego. Że biegła znajomość języka obcego powiększy moje szanse na rynku pracy o wiele bardziej niż studia. No i szczupła sylwetka, bo pracodawcy patrzą też na wygląd. Hmmm...
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
-
- zaufany użytkownik
Że lepiej nie ujawniać na co się ma rentę to wiem i wiem, że jeśli się gdzieś zatrudnię to pracodawca się o tym dowie, pytam się czy dowie się, że mam np. grupę inwalidzką od PFRONu:).
przecież wiesz "
przecież wiesz "
- milcząca czarna mery
- zaufany użytkownik
Kiedy będzie cokolwiek wiadomo, czy dostałam jakiekolwiek pieniążki z programu student? Dlaczego oni milczą, czy to znaczy, że nic mi nie przyznali, ponieważ jestem niegodna?
Pogoń ich mailami...milcząca czarna mery pisze:Kiedy będzie cokolwiek wiadomo, czy dostałam jakiekolwiek pieniążki z programu student? Dlaczego oni milczą, czy to znaczy, że nic mi nie przyznali, ponieważ jestem niegodna?
PS. Na studia podyplomowe program " Student " daje kasę ??.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Haniu cierpliwie poczekaj do końca listopada, jak się wtedy nie odezwą to dzwoń i pytaj. Mi zawsze decyzja właśnie przychodziła albo pod koniec listopada, albo na początku grudnia
Także spokojnie, bądź cierpliwa
I nie pisz,że jesteś niegodna, bo jeśli masz orzeczenie to przysługuje ci to jak psu buda
Bądź dobrej myśli 
Na studia podyplomowe z tego co się orientuję, też jest stypendium i na doktoracie również

Na studia podyplomowe z tego co się orientuję, też jest stypendium i na doktoracie również

-
- zaufany użytkownik
Czy jeżelibym teraz złożył papiery to mam szansę dostać zwrot kasy za ten semestr? (aktualnie studiuję)
przecież wiesz "
przecież wiesz "
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nie, ponieważ termin składania wniosków upłynął 10 października. Możesz starać się złożyć dokumenty na 2 semestr podajże do końca lutego

A studia podyplomowe mogą mi sfinansować ??.
- milcząca czarna mery
- zaufany użytkownik
tak, jak najbardziejredaktor pisze:A studia podyplomowe mogą mi sfinansować ??.
W dwóch transzach mogą dać, czy raczej w jednej ??.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
1 transza przysługuje na 1 semestr 

Mozecie mi powiedzieć czy jesli zdecyduje się na SUM 2 letnie na SGGW np. na socjologie zaocznie to moge dostac zwrot kosztów???? Mam licencjat. Gdzie musze złożyć papiery i co musze zrobić????
Pomozecie???!!!
Pomozecie???!!!
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Tak możesz starać się o zwrot kosztów
Ja też robię zaocznie prywatną szkołę i mi za to zwrócili
Składasz wniosek w swoim rejonie ja np. musze składać podania do poznania. Musisz tylko przedłożyć fakt, że jesteś studentem. (Taki dokument jest we wniosku STUDENT - tylko uczelnia musi ci go wypełnić 

- milcząca czarna mery
- zaufany użytkownik
Zadzwonili do mnie z informacją, że dostałam dofinansowanie do studiów, nie wiem jeszcze ile, ale cieszę się, że nie zostałam pominięta. Jednak miałaś rację, Marcelinko, dziękuję Ci za wszystkie informacje na temat wniosku i programu 

- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Super Haniu
Ja dzisiaj też dostałam pozytywną decyzję