...a co większość jest podstawiona żebyś mógł ją oświecić pesymizmem??salydus pisze:RzekłeśFeniks303 pisze:odchylenie standardowe zakłada że nie musisz zaliczać się do grupy reprezentatywnej forumsalydus pisze:To forum jest niereprezentatywne. Znajdują się na nim intensywnie piszące osoby, które na co dzień albo pracują albo studiują lub to i to, do tego jeszcze mają rodziny: mężów, żony, dzieci. Próbują wmówić, że jeśli tylko się chce, to można. Kto nie może, to znaczy tylko, że leń.
Gdzie pracujecie ??
Moderator: moderatorzy
Re: Gdzie pracujecie ??
Dziś byłem w Urzędzie Pracy i zarejestrowałem się jako osoba poszukująca pracy. Pożyjemy, zobaczymy...
Ja pracuję jako programista na etacie.
Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić
i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
To pewnie sporo zarabiasz...y_ennefer pisze:Ja pracuję jako programista na etacie.

Ja pacuje w call center

"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Tak, nie narzekam
W sumie mam dużo szczęścia, że mam takie dobre i długie remisje.
A Ty chyba niedawno pytałeś o Empik czyli wnioskuję, że jakoś niedawno zacząłeś pracę w Call Center? Jak Ci idzie? Jak Ci się podoba? Mnie by to strasznie stresowało. Podziwiam.

A Ty chyba niedawno pytałeś o Empik czyli wnioskuję, że jakoś niedawno zacząłeś pracę w Call Center? Jak Ci idzie? Jak Ci się podoba? Mnie by to strasznie stresowało. Podziwiam.
y_ennefer pisze:Tak, nie narzekamW sumie mam dużo szczęścia, że mam takie dobre i długie remisje.
W call center pracuje juz ponad 4 lata. Ale w niepelnym wymiarze godzin, tak srednio wychodzi to na pol etatu.
Teraz za 2 tygodnie prawdopodobnie zaczne prace w Empiku jako doradca klienta

Aaa, rozumiem.
To fajnie, życzę powodzenia. Na pewno sobie poradzisz. Ja w obecnej pracy jestem prawie 14 miesięcy. Ale ja mam krótki udokumentowany staż pracy, ok. 3 lat, więc nie jest to zły wynik. Umowę mam na stałe, z własnej woli nigdzie się nie wybieram
To fajnie, życzę powodzenia. Na pewno sobie poradzisz. Ja w obecnej pracy jestem prawie 14 miesięcy. Ale ja mam krótki udokumentowany staż pracy, ok. 3 lat, więc nie jest to zły wynik. Umowę mam na stałe, z własnej woli nigdzie się nie wybieram

Zazdrość jest brzydkim uczuciem. Ale po powrocie zakładam sobie dwa konta jedno do pracy, drugie do hobby i ruszam z poszukiwaniami pełną parą.
A generalnie jak funkcjonujesz?y_ennefer pisze:Aaa, rozumiem.
Bierzesz jakies leki? Jestes zdrowa?
Masz rodzine?
Leki biorę. Od listopada 2010 do stycznia 2011 odstawiałam Zalastę po 7 latach remisji, pod kontrolą lekarki (ostatnie 3 lata przed odstawieniem jechałam na 5mg). Niestety zaczęłam się sypać już na 2.5 mg, szybka mania, potem psychoza i pierwszy szpital (8 tygodni, pierwszą psychozę leczyłam ambulatoryjnie). Inna sprawa, że na pewno nie bez znaczenia było to, że był to beznadziejny okres na odstawianie z powodu, że tak się wyrażę, okoliczności życiowych. Remisja od początku maja 2011, od początku maja 2012 biorę 2,5 mg Zalasty, aktualnie z Wellbutrinem 150mg. Paradoksalnie nic się nie dzieje, choć zdecydowanie powinno 
Poza tym po pierwszej psychozie dokończyłam studia, od końca studiów pracuję w takim zawodzie, jaki sobie wybrałam, choć początki były ciężkie, bo nie miałam doświadczenia (podczas studiów nie pracowałam).
Rodziny nie mam, za sobą dwa wieloletnie związki, jeden zakończyłam z głupoty, w drugim powielałam schematy z domu, na szczęście rozeszliśmy się przed ślubem. Ogólnie dosyć "zdrowo" żyję - praca, dom, znajomi, pasje. W tym momencie nawet mi specjalnie nie przeszkadza, że będę chora do końca życia.
Poza leczeniem farmakologicznym chodzę na psychoterapię. Dzięki niej wyszłam z syndromu DDA.
A jak u Ciebie? Jeśli masz siłę na 2 prace to chyba nie jest najgorzej?
Aaa, i nie mam na szczęście manii, choć można by było wysnuć takie wnioski na podstawie tego posta

Poza tym po pierwszej psychozie dokończyłam studia, od końca studiów pracuję w takim zawodzie, jaki sobie wybrałam, choć początki były ciężkie, bo nie miałam doświadczenia (podczas studiów nie pracowałam).
Rodziny nie mam, za sobą dwa wieloletnie związki, jeden zakończyłam z głupoty, w drugim powielałam schematy z domu, na szczęście rozeszliśmy się przed ślubem. Ogólnie dosyć "zdrowo" żyję - praca, dom, znajomi, pasje. W tym momencie nawet mi specjalnie nie przeszkadza, że będę chora do końca życia.
Poza leczeniem farmakologicznym chodzę na psychoterapię. Dzięki niej wyszłam z syndromu DDA.
A jak u Ciebie? Jeśli masz siłę na 2 prace to chyba nie jest najgorzej?

Aaa, i nie mam na szczęście manii, choć można by było wysnuć takie wnioski na podstawie tego posta

U mnie ok. Biore solian i fluoksetyne. Ale juz w malych dawkach. Teraz raczej nie mam juz f 20 tylko f 20.5
Generalnie jest dobrze. Sluchaj bedziesz w ten weekend w Gdansku na zlocie z forum? Moglibysmy sie poznac na zywo. Ja jade. A jak nie to moze jakos po niedzieli bysmy sie spotkali na kawe??? Wiesz... mam deficyt znajomych a z kobietami jakos dobrze przewaznie mi sie rozmawia... Takze przemysl, chetnie sie spotkam
Generalnie jest dobrze. Sluchaj bedziesz w ten weekend w Gdansku na zlocie z forum? Moglibysmy sie poznac na zywo. Ja jade. A jak nie to moze jakos po niedzieli bysmy sie spotkali na kawe??? Wiesz... mam deficyt znajomych a z kobietami jakos dobrze przewaznie mi sie rozmawia... Takze przemysl, chetnie sie spotkam

.
Ostatnio zmieniony pt lut 03, 2017 12:26 am przez Larisuna, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja pracuje jako tester oprogramowan komputerowych! Duzo mnie kosztowalo dojscie do tej pracy ale bylo warto i mozna byc chorym i pracowac-wazne zeby wierzyc w swoje sily i dazyc do celu-choc to nie latwe, ale bardzo sie oplaca!!!
Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go.
Kid17 pisze:Ja pracuje jako tester oprogramowan komputerowych! Duzo mnie kosztowalo dojscie do tej pracy ale bylo warto i mozna byc chorym i pracowac-wazne zeby wierzyc w swoje sily i dazyc do celu-choc to nie latwe, ale bardzo sie oplaca!!!
Jakie programy testujesz i jak to sie robi? - ciekawy jestem.
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
I słusznie.
Ale na rencie też można pracować i rozwijać się zawodowo.

Ale na rencie też można pracować i rozwijać się zawodowo.
Po co? Renta jest po to, żeby inni na nas pracowali.
Podziwiam ludzi, którzy są w stanie utrzymać się z renty.
- ashgar
- zaufany użytkownik
Ja na chwilę obecną pracuję jako serwisant sprzętu sportowego. Ale nie wiem ile jeszcze podołam, coraz gorzej i trudniej mi pracować...
Dlaczego nosisz to głupie ubranko człowieka?
Nie. Właścicielem firmy jest się po to, żeby inni na nas pracowali.eN_ pisze:Po co? Renta jest po to, żeby inni na nas pracowali.
Uczciwy rencista wiecej daje społeczenstwu niż bierze. Nawet jeżeli jest to modlitwa za wszystkich. Odwrotnie niż właściciel wyzyskujący wielu prostych ludzi i dorabiający się na nich majątku.