Rxulti ,czy ktoś to brał?
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: Rxulti ,czy ktoś to brał?
Kurde zabije tą lekarke. Wystawiła Rxulti na 100%...
-
- bywalec
No dziś ponownie wziąłem pierwszą tabletke Rxulti. Spróbuje jeszcze raz. Mam pytanie do tych co już dłużej biorą ten lek. Czy mieliście lub macie teraz problemy z koncentracją i problemy że czujecie się zmęczeni psychicznie i fizycznie?
Nie mam i nie miałem takiego zmęczenia na na Rxulti. Na abilify miałem.
Tak, problemy z koncentracją mam straszne. Uczucie zmęczenia też jest niewielkie. Ale wolę to niż zasypianie na stojąco jak po olanzapinie czy perazinie.szary_wolf pisze: ↑śr sty 22, 2025 2:38 pm No dziś ponownie wziąłem pierwszą tabletke Rxulti. Spróbuje jeszcze raz. Mam pytanie do tych co już dłużej biorą ten lek. Czy mieliście lub macie teraz problemy z koncentracją i problemy że czujecie się zmęczeni psychicznie i fizycznie?
Trzeba też się zastanowić czy skutek uboczny leków to nie jest aby skutek odstawienia poprzedniego neuroleptyku.
-
- bywalec
No tak ale ja jeszcze nie odstawiłem zolafrenu. Cały czas jade na 17,5 mg. I dziś dopiero wziąłem 1 mg Rxulti.
-
- bywalec
Dziś wziąłem już 15 mg zolafrenu a nie 17,5 mg. Troche mam takiej ulgi. Oby tylko się nic nie pochrzaniło.
-
- bywalec
Do ch*** je****** co oni teraz za leki wymyślają... Biore 5 dzień 1 mg tego Rxulti i mam potężne problemy z koncentracją, drżą mi ręce i nogi mam sztywne i obolałe. Ale najgorzej jest z tą koncentracją i drżeniem rąk, ja jestem modelarzem i nie moge pracować przy moim ulubionym hobby. P****** odstawiam to świństwo, nie zamierzam się męczyć...
Na jakim leku czułeś się najlepiej?szary_wolf pisze: ↑sob sty 25, 2025 9:17 am Do ch*** je****** co oni teraz za leki wymyślają... Biore 5 dzień 1 mg tego Rxulti i mam potężne problemy z koncentracją, drżą mi ręce i nogi mam sztywne i obolałe. Ale najgorzej jest z tą koncentracją i drżeniem rąk, ja jestem modelarzem i nie moge pracować przy moim ulubionym hobby. P****** odstawiam to świństwo, nie zamierzam się męczyć...
-
- bywalec
Dam jeszcze szanse temu Rxulti. Wcześniej bo po 5 dniach wezmę drugą 1 mg czyli w sumie będe brał 2 mg dziennie. Lekarka kazała bym po 7 dniach włączył drugi 1 mg a ja zrobiłem po 5 dniach. Może jak ten lek się rozrusza, rozchuśta to przejdą te problemy z koncentracją i drżeniem rąk. Taką mam nadzieje...
---
Ch** tam z dnia na dzień jest coraz gorzej, i co tu zrobić?
---
Ch** tam z dnia na dzień jest coraz gorzej, i co tu zrobić?
-
- bywalec
Niestety to nie lek dla mnie. Nie dałem rady. 

-
- bywalec
Dzisiaj mija 13 doba jak nie biore Rxulti i dopiero dziś czuje pewną ulge. Takto to strasznie miałem obolałe nogi, takie sztywne czyli akatyzja. Pozatym bardzo silny niepokój. To była druga i ostatnia moja próba z tym lekiem. Ten specyfik nie dla mnie. Zresztą wszystkie te najnowsze leki działają pobudzająco czyli ten Rxulti, Reagila czy Latuda. Ja nie jestem jakimś przymułem aby mnie aktywizować. Ja jestem niespokojna dusza i potrzebuje leku na uspokojenie.
-
- bywalec
Dzięki Najwyższemu nogi przestały boleć i sztywnieć. Także mam ulge.
---
Już nie będe pisał w tym wątku o Rxulti aby was nie zanudzać. Mam nadzieje że to co tu napisałem może komuś się przyda. Mnie w każdym razie nie przypasował totalnie ten lek.
---
Już nie będe pisał w tym wątku o Rxulti aby was nie zanudzać. Mam nadzieje że to co tu napisałem może komuś się przyda. Mnie w każdym razie nie przypasował totalnie ten lek.
-
- bywalec
Sorki wszystkim miałem nie pisać ale coś jednak napisze. Od poprzedniego postu a był on napisany 8 lutego wcale to wszystko tak mi nie przeszło. Nogi nadal okazało się że bolały. Byłem niespokojny, nerwowy, niestabilny. Dzisiaj mijają 4 tygodnie jak odstawiłem Rxulti i teraz moge powiedzieć że jest lepiej choć też jeszcze nie tak do końca. Moja lekarka psychiatra mówiła mi że dwa albo trzy tygodnie na wysikanie leku i jeszcze ze dwa tygodnie aby receptory się odzwyczaiły. Czyli ponad miesiąc w sumie. A ja głupi myślałem że po dwóch tygodniach będe już wolny...
herbatka - polecam.szary_wolf pisze: ↑sob lut 22, 2025 2:42 pm Sorki wszystkim miałem nie pisać ale coś jednak napisze. Od poprzedniego postu a był on napisany 8 lutego wcale to wszystko tak mi nie przeszło. Nogi nadal okazało się że bolały. Byłem niespokojny, nerwowy, niestabilny. Dzisiaj mijają 4 tygodnie jak odstawiłem Rxulti i teraz moge powiedzieć że jest lepiej choć też jeszcze nie tak do końca. Moja lekarka psychiatra mówiła mi że dwa albo trzy tygodnie na wysikanie leku i jeszcze ze dwa tygodnie aby receptory się odzwyczaiły. Czyli ponad miesiąc w sumie. A ja głupi myślałem że po dwóch tygodniach będe już wolny...
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
-
- bywalec
Herbatka? Gdyby to było takie proste... Teraz w 2025 roku mija już 30 lat jak biore psychotropy i nikt mi żadnej herbatki nie polecał. To zbyt piękne.
wszyscy chorujemy dlatego że oglądaliśmy Piękny Umysł. To był MEM.szary_wolf pisze: ↑ndz lut 23, 2025 10:58 am Herbatka? Gdyby to było takie proste... Teraz w 2025 roku mija już 30 lat jak biore psychotropy i nikt mi żadnej herbatki nie polecał. To zbyt piękne.
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:
-
- bywalec
Ten Piękny umysł to jakiś film? Bo nie znam.
-
- bywalec
Nie wiem może jestem za stary(na pewno) to zamiast gapienia się w durne memy i durne filmiki na tik toku to odpalam sobie a YT kabaret Hrabi. Od razu humor się poprawia szczególnie jak oglądam Joannę Kołaczkowska.
Czy Jezus miał schizofrenię?