Kogo albo co obwniasz za chorobę. Jak zmieniło się postrzeganie skoro uważasz że jesteś zdrowy.

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Re: Kogo albo co obwniasz za chorobę. Jak zmieniło się postrzeganie skoro uważasz że jesteś zdrowy.

Post autor: Digital »

Piotrek007 pisze: pn paź 16, 2023 2:10 pm Sądy,przepisy aborcyjne,odblokowanie funduszy unijnych,oddzielenie kościoła od polityki ,wyprostowanie stronniczej TVP i wiele innych spraw będą musieli „ponaprawiać” . Każdy ma prawo do swoich poglądów - moje są bliższe temu co obiecuje opozycja
Ty tak na serio? Sądy to skostniały relikt dawnych zamierzchłych czasów i nic PiS tu ma do gadania. Oni tam są nietykalni. Fundusze unijne? Za każde pożyczone ojro zwracamy dziesięcinę. Nic nie ma za darmo kolego drogi. Myślisz, że oni ot tak rozdają hajs? Za wszystko musimy rozliczyć się naszą polskością, naszym potem i krwią! Za wszystko płacimy srogo, a oni na nas i tak zarabiają krocie. Ich inwestycje u nas, ich supermarkety bez podatków, ich elektrownie atomowe już w budowie, ich wojsko na naszej ziemi, wszystko zmierza ku temu, ażeby wszystko było ich, a nasze zero. To właśnie wydzieranie nam z rąk naszego kraju kawałek po kawałku. To właśnie zapoczątkował Komorowski tak by sól tej ziemi, czyli cała młodzież i reszta w sile wieku wyemigrowała z kraju za chlebem. Co co mieli zostać, matki dzieciate, emeryci oraz dzieci mili być zadłużeni kredytami nie do spłacenia, z pętlą na szyi już nie stawiali by oporu. Polska od lat była kolonią Niemiec, USA i Europy. Tylko gdzie nasza duma narodowo, gdzie honor? Szybko zapomnieli my o latach rozbiorów i dajemy się dalej rozbierać obcym kawałek po kawałku! Boimy się sowietów, a tu reszta szarpie nas jak wilcy z każdej strony, a my jeszcze temu przyklaskujemy i piejemy z radości! Wstyd kolego, wstyd.
Stronnicze TVP? A jakie niby jest TVN? :lol:
Awatar użytkownika
hidden92
bywalec

Re: Kogo albo co obwniasz za chorobę. Jak zmieniło się postrzeganie skoro uważasz że jesteś zdrowy.

Post autor: hidden92 »

TVPis to maszyna do siania propagandy a gorszej nie było od czasów PRL'u. Nic tego nie zmieni. To co tam wygadują koło prawdy nawet nie stało. Karmią ludzi nienawiścią. Liczą się niezależne media.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

Digital pisze: pn paź 16, 2023 9:32 pm
Piotrek007 pisze: pn paź 16, 2023 2:10 pm Sądy,przepisy aborcyjne,odblokowanie funduszy unijnych,oddzielenie kościoła od polityki ,wyprostowanie stronniczej TVP i wiele innych spraw będą musieli „ponaprawiać” . Każdy ma prawo do swoich poglądów - moje są bliższe temu co obiecuje opozycja
Ty tak na serio? Sądy to skostniały relikt dawnych zamierzchłych czasów i nic PiS tu ma do gadania. Oni tam są nietykalni. Fundusze unijne? Za każde pożyczone ojro zwracamy dziesięcinę. Nic nie ma za darmo kolego drogi. Myślisz, że oni ot tak rozdają hajs? Za wszystko musimy rozliczyć się naszą polskością, naszym potem i krwią! Za wszystko płacimy srogo, a oni na nas i tak zarabiają krocie. Ich inwestycje u nas, ich supermarkety bez podatków, ich elektrownie atomowe już w budowie, ich wojsko na naszej ziemi, wszystko zmierza ku temu, ażeby wszystko było ich, a nasze zero. To właśnie wydzieranie nam z rąk naszego kraju kawałek po kawałku. To właśnie zapoczątkował Komorowski tak by sól tej ziemi, czyli cała młodzież i reszta w sile wieku wyemigrowała z kraju za chlebem. Co co mieli zostać, matki dzieciate, emeryci oraz dzieci mili być zadłużeni kredytami nie do spłacenia, z pętlą na szyi już nie stawiali by oporu. Polska od lat była kolonią Niemiec, USA i Europy. Tylko gdzie nasza duma narodowo, gdzie honor? Szybko zapomnieli my o latach rozbiorów i dajemy się dalej rozbierać obcym kawałek po kawałku! Boimy się sowietów, a tu reszta szarpie nas jak wilcy z każdej strony, a my jeszcze temu przyklaskujemy i piejemy z radości! Wstyd kolego, wstyd.
Stronnicze TVP? A jakie niby jest TVN? :lol:
Tobie najwidoczniej przeszkadza to ,że w Polsce mamy demokrację.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Otóż nie, przeszkadzało mi złodziejstwo i korupcja jaką mieliśmy w Polsce co krok za poprzednich rządów. Demokracją nazywasz rozkradanie funduszy społecznych, malwersacje i defraudacje? Wszystko co wcześniej rozkradano obecnie idzie do ludzi. Nagle znalazły się pieniądze by wspierać emerytów, dzieci, nagle są pieniądze w zusie oraz innych urzędach to dlaczego dziwnym trafem wcześniej tych pieniędzy nie było? Wciąż jak mantrę powtarzano jaka to biedna Polska jest zadłużona i jaki to ogromny dług na arenie międzynarodowej na nas ciąży, a bokiem do kieszeni kliki rządzącej szły miliardy. I wciąż jak widać jest im mało! Obecnie jakoś długu nie ma, jest natomiast praca i pieniądze dla potrzebujących. I to jest twoja demokracja. Najbardziej widać boli, że ktoś daje ludziom to co można by było ukraść i zdefraudować. Nawet ta cała obecna inflacja to pic na wodę. Przy dzisiejszych zarobkach każdego stać praktycznie na wszystko. Co z tego, że wcześniej ponoć takiej inflacji nie było, jak z zarobków rzędu 5zl na godzinę człowiek był w stanie ledwo co przeżyć. Renty i emerytury były 600-700zl, a zobacz jakie dziś ludzie dostają! I jeszcze podwójnie! Wstyd panowie i hańba dla was. Serio czujecie się Polakami?
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Chyba Ja i Digital żyjemy na jakichś zupełnie innych krajach, jeśli nawet nie planetach... Przykro mi to stwierdzać, bo po wygranej paktu, powiedzieli liderzy ze już koniec tej nienawiści, ale póki jeszcze oficjalnie nie rządzą, to powiem ze masz Digital kompletnie wyprany łep..
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Digital - Polska jeszcze nigdy w historii nie była tak zadłużona jak jest obecnie po ośmiu latach rządów pisu.Za dużo naoglądałeś się propagandy.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Propaganda Piotrze! Propaganda i pranie mózgu! Dane proszę, gdzie są takie oficjalne dane, jakieś rzetelne źródło, wykresy proszę! Nie ma nic takiego! Nie znajdziesz. Nie ma żadnego zadłużenia, wszystko jest spłacane na bieżąco. Zadłużenie było niebotyczne w latach 2000-2007. Teraz nagle wszędzie jest nadmiar pieniędzy, stąd inwestycje, stąd rozbudowa miast, dróg, autostrad, parków. Nagle na wszystko nie brakuje pieniędzy! Nagle nie potrzebujemy nic od nikogo, bo na wszystko nas stać i na wszystko mamy swoje! Gdy byliśmy zadłużeni i sprzedawaliśmy obcym Zakopane i stocznie na ustawionych przetargach po 5zl nikt nie wspominał o zadłużeniu! Tak samo gdy wyprowadzano z kraju miliardy przez obce spółki słupy nikt nie miał nic do powiedzenia! Gdy molochy super markety nie płacili u nas przez lata podatków, a zarabiali krocie na wyzysku Polaka płacąc obywatelowi 4zl za godzinę pracy każdy siedział cicho i łkał w poduchę. Dziś gdy stanęliśmy na nogi, gdy stać nas na wsparcie dla obywateli, gdy wyprostowaliśmy kark, nagle jesteśmy zadłużeni, mamy niebotyczną inflację i nie ma u nas demokracji??? :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

ja pamiętam doskonale te czasy kiedy nie było jeszcze hiper i super marketów i w ogóle sieci sklepów zamawiajacych towar hurtowo od producentów na kontrakty. Tylko Zosia z Heniem prowadzili te sklepy małe. Tam wtedy za 1 kg schabu trzeba było dać 25 zł. I z pozostałymi produktami było tak samo !!!
To ze wprowadzono współcześnośc i dziś po ponad 20 latach ten sam schab można w promocji dostać za 12 zł. To jest tylko kwestia tego czy brakiem podatków na sieci sklepów, za które polacy mogliw koncu sie najeść dzieki istnieniu tych skelepów, a podatków za nie co sie najadali rządzcy, politycy, burmistrz, rada miasta. W końcu polak dzięki wielkopowierzchowym sklepom działajacym w sieciach, bez 25 pośredników gdzie u chłopa 1-wszy kupował ziemniaki do skleów za 12 gr/kg a ostatni za 2 zł/kg. I my ludzie zaczeliśmy żyć i ci producenci bez pośredników zaczeli dychać. Tylko ty jesteś za głupi na ekonomnie a jedyne co potrafisz to powtarzać to co powtarzają tacy sami ludzie jak ty ! Nie mający życie, którzy jak Kaczor sam w życiu nie zrobił zakupów, co dopiero jakieś doświadczenie w tych ziemniakach, w tych sklepach, tychpośrednikach, i ogólnie w czymkolwiek... !!
Głupiś jest chłopie.....
Awatar użytkownika
hidden92
bywalec

Jak to dobrze, że Polacy wreszcie spojrzeli prawdzie w oczy i rozliczyli za te, przekręty, propagandę i nienawiść. W końcu będziemy w stanie wprowadzić nowe rządy. Jeszcze Polska nie zginęła... na szczęście...
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: wt paź 17, 2023 2:55 pm ja pamiętam doskonale te czasy kiedy nie było jeszcze hiper i super marketów i w ogóle sieci sklepów zamawiajacych towar hurtowo od producentów na kontrakty. Tylko Zosia z Heniem prowadzili te sklepy małe. Tam wtedy za 1 kg schabu trzeba było dać 25 zł. I z pozostałymi produktami było tak samo !!!To ze wprowadzono współcześnośc i dziś po ponad 20 latach ten sam schab można w promocji dostać za 12 zł. To jest tylko kwestia tego czy brakiem podatków na sieci sklepów, za które polacy mogliw koncu sie najeść dzieki istnieniu tych skelepów, a podatków za nie co sie najadali rządzcy, politycy, burmistrz, rada miasta. W końcu polak dzięki wielkopowierzchowym sklepom działajacym w sieciach, bez 25 pośredników gdzie u chłopa 1-wszy kupował ziemniaki do skleów za 12 gr/kg a ostatni za 2 zł/kg. I my ludzie zaczeliśmy żyć i ci producenci bez pośredników zaczeli dychać. Tylko ty jesteś za głupi na ekonomnie a jedyne co potrafisz to powtarzać to co powtarzają tacy sami ludzie jak ty ! Nie mający życie, którzy jak Kaczor sam w życiu nie zrobił zakupów, co dopiero jakieś doświadczenie w tych ziemniakach, w tych sklepach, tychpośrednikach, i ogólnie w czymkolwiek... !!
Głupiś jest chłopie.....
To co ty wspominasz to nieszczęsne rządy lewaków, to oni kraj sprzedali, a co marne zostało ci po nich do reszty rozkradli. Dokładnie jest tak jak piszesz, a debile twierdzą, że mamy inflację! Wtedy kg schabu faktycznie kosztował 25zl tyle że przeciętny Polak zarabiał 2zl na godzinę! Miesięczna niezła wypłata opiewała na kwotę 500zl!! I jak tu było przeżyć? Jak chłop stracił pracę, a miał trójkę dzieci w domu do wykarmienia, to albo wychodził z okna albo zakładał sznur na szyję! Nikt nikomu nie pomógł, nikt nie dał grosza! Nie było wsparcia znikąd, nie było zasiłków, mopsu, niczego nie było! A ci debile poszli głosować na lewaków i kolejnych jeszcze lepszych co byli po nich :( :(

Gdyby nie wpuścili obcych inwestorów tylko przestali rozkradać co nasze, to kraj wolno ale wolno podźwignął by się z kolan po latach socjalistycznego jarzma. Mając wszystko swoje od mięsa po ziemniaki w końcu rolnicy i sprzedający byliby w stanie zaoferować ludziom przyzwoite ceny. Nie ma w tym żadnej zasługi tych molochów. Oni cały zarobiony kapitał wyprowadzali z kraju, nie dając w zamian nic. Chyba że ów schab z Chin co ci tak bardzo smakuje, naszprycowany sterydami i antybiotykami, że cud że nie świeci w nocy na zielono jak rad. Te niskie ceny były oblane krwią i potem dziesiątków Polaków zapierdalaj..ch za głodowe pensje oraz ich dzieci głodujących opuszczonych i zaniedbanych.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Jesteś Digital WARIATEM z moim filipkiem prowadzi sie inteligentniejsze dyskusje. Problem w tym ze słowo WARIAT to nie jest kwestia choroby psychicznej, to jest kwestia osoby opętanej politycznie myślowo, popchanej kościołem. Widze że ci styki po wyborach pospinało.. cóż może warto sie wyłączyć na jakiś czas, bo mieliśmy na czacie jednego uczestnika co dostał na głowe w dniu ogłoszenia wyników...
Ty chłopie każdy kontraargument odwrócisz, twierdzać ze to jest twój argument, i jest potwierdzaeniem tego co ty przecież mówisz/myślisz. Każdy z tzw. betonowego elektoratu pisu działa na tej zasadzie. To są ludzie nie do uratowania, a tam jest pół tablicy ICD 10 nieleczonej i niezdiagnozowanej.... Taki to elektorat...
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

ziemniaki z biedry fuj...sraczka.nawet bezdomni nie chca tego jesc
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

No co ty, po 1,79zl za kg, bardzo dobra jakość! Nawet bez czarnych oczek, pyyychaaa! :dance: :lol:
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: wt paź 17, 2023 6:04 pm Jesteś Digital WARIATEM z moim filipkiem prowadzi sie inteligentniejsze dyskusje. Problem w tym ze słowo WARIAT to nie jest kwestia choroby psychicznej, to jest kwestia osoby opętanej politycznie myślowo, popchanej kościołem. Widze że ci styki po wyborach pospinało.. cóż może warto sie wyłączyć na jakiś czas, bo mieliśmy na czacie jednego uczestnika co dostał na głowe w dniu ogłoszenia wyników...
Ty chłopie każdy kontraargument odwrócisz, twierdzać ze to jest twój argument, i jest potwierdzaeniem tego co ty przecież mówisz/myślisz. Każdy z tzw. betonowego elektoratu pisu działa na tej zasadzie. To są ludzie nie do uratowania, a tam jest pół tablicy ICD 10 nieleczonej i niezdiagnozowanej.... Taki to elektorat...
Hmm, tak sobie czytam i czytam, nawet uśmiałem się w pewnej chwili, bo wiesz, ty koleżko to wcale taki głupi nie jesteś jak nam tu strugasz na forum. Może nawet i masz talent. Może tylko trochę biedny jesteś ale może z czasem się dorobisz. I może tylko trochę masz mózg wyprany. Akurat z tym to nie wiem czy da się coś już zrobić :(
Czytam czytam i tylko jednego mi w twoich wpisach brakuje... ARGUMENTÓW! Gdzie są twoje argumenty? Jedziesz grubo w myśl zasady, że najlepszą obroną jest atak ale zatrzymaj się na chwilę, nie pieklij się tak. Nie gramy tu o krowę! Postaraj się pisać wolniej lecz sensowniej. Wszyscy na tym skorzystamy :)
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

wydaje mi siem ze na przelomie 80/90 to zachod napedzal w polsce inflancje,zeby przejac majątek narodowy.teraz jak pis traci wladze to dolar nagle odżył i na zachodzie polska jest chwalona pod niebiosa.czyli wszystko idzie zgodnie z planem.
Awatar użytkownika
hidden92
bywalec

I tak wam na sranie takie dyskusje. Przecież ludzie widzą, jak się im wciska kit i szczucie jak za pisu. Na szczęście kijem rzeki nie zawrócisz. Naród się już wypowiedział w tej kwestii.
Ostatnio zmieniony wt paź 17, 2023 9:53 pm przez hidden92, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

czułem przez skórę że część osób tutaj jest przez to że są lewaki podobnymi japy do Michała Kamińskiego i muszą po narzekać trochę.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Nie jestem nie omylny ale akurat teraz się nie mylę że źle się stało dla naszego kraju .Może sprzedadzą lot , może lasy , może zamiast 800 + nowa reprywatyzacja a właściwie kilka , afery ... ciężko je wymienić . Żryj chipsy hidden i bierz zastrzyki albo powiedz że wolisz by było gorzej bo taki jesteś już
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

lewak to niby nic złego bo chcą ,,sprawiedliwego podziału dóbr ,, tylko jakoś wyszło że wszystko szło do tych co mieli nimi zarządzać a więc zdradzili swoją ideę kompletnie ale dalej nazywają siebie lewicowcami (komunistami )
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”