To docen co masz , nie wszyscy sa tacy jak Ty , albo ja , ze jak wlaczy nam sie agresor to idziemy po trupach , a ja to nawet pracowalem od razu po szkole w najgorszym stanie w jakim bylem , ktory zafundowalem sobie sam..Catastrophique pisze: ↑wt mar 08, 2022 10:01 pm To wymowki. Jest masa stanowisk gdzie przyjmują bez wyzszego wyksztalcenia i doświadczenia. Sam zaczalem pracowac dopiero w wieku 30 lat, bez zadnego doswiadczenia i ze srednim wykształceniem. Nie mialem zadnego problemu ze znalezieniem pracy.
Kto chce ten pracuje.
Jaka praca dla schizofrenika ?
Moderator: moderatorzy
Re: Jaka praca dla schizofrenika ?
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja przez chorobę nie mogłem ukończyć technikum.
Mam tylko gimnazjum.
Mam tylko gimnazjum.

- Catastrophique
- bywalec
Doceniam, bo ciezko na to zapracowalem.Chad pisze: ↑śr kwie 20, 2022 8:07 pmTo docen co masz , nie wszyscy sa tacy jak Ty , albo ja , ze jak wlaczy nam sie agresor to idziemy po trupach , a ja to nawet pracowalem od razu po szkole w najgorszym stanie w jakim bylem , ktory zafundowalem sobie sam..Catastrophique pisze: ↑wt mar 08, 2022 10:01 pm To wymowki. Jest masa stanowisk gdzie przyjmują bez wyzszego wyksztalcenia i doświadczenia. Sam zaczalem pracowac dopiero w wieku 30 lat, bez zadnego doswiadczenia i ze srednim wykształceniem. Nie mialem zadnego problemu ze znalezieniem pracy.
Kto chce ten pracuje.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Inni nie , na innych czekala..
Ostatnio zmieniony czw kwie 21, 2022 9:05 am przez Chad, łącznie zmieniany 7 razy.
Okrucieństwo, "surowiactwo" jest jeszcze GORSZE.Catastrophique pisze: ↑wt mar 08, 2022 11:36 pm Nie mam szacunku do lenistwa, tchorzostwa i pojscia po linii najmniejszego oporu.
- Catastrophique
- bywalec
Samo zycie staje sie okrutne jezeli przez dlugi czas sobie folgujesz zamiast wziac sie za siebie. Mam nadzieje, ze zrobisz to zanim bedzie za późno na wprowadzenie zmian.kotek pisze: ↑czw kwie 21, 2022 9:09 pmOkrucieństwo, "surowiactwo" jest jeszcze GORSZE.Catastrophique pisze: ↑wt mar 08, 2022 11:36 pm Nie mam szacunku do lenistwa, tchorzostwa i pojscia po linii najmniejszego oporu.
Tik tak tik tak

Chyba mial na mysli Twoj stosunek do tych ktorych atakujesz , nie do siebie samego..Catastrophique pisze: ↑czw kwie 21, 2022 9:27 pmSamo zycie staje sie okrutne jezeli przez dlugi czas sobie folgujesz zamiast wziac sie za siebie. Mam nadzieje, ze zrobisz to zanim bedzie za późno na wprowadzenie zmian.kotek pisze: ↑czw kwie 21, 2022 9:09 pmOkrucieństwo, "surowiactwo" jest jeszcze GORSZE.Catastrophique pisze: ↑wt mar 08, 2022 11:36 pm Nie mam szacunku do lenistwa, tchorzostwa i pojscia po linii najmniejszego oporu.

- Catastrophique
- bywalec
Nie atakuje tylko pisze jaki jest bardzo prawdopodobny dalszy scenariusz. Lepsza szczerość niz glaskanie po glowce. Choc podejrzewam, ze to i tak nic nie zmieni i niedlugo obudzą sie z ręką w nocniku.
Tik tak tik tak

-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Jezus Maryja jak ja nie cierpię tych kotów.
- Catastrophique
- bywalec
Ja mam jednego. Polecam.
Tik tak tik tak

Widocznie kazdemu co innego jest potrzebne by stanac na nogi , znam osoby ktore z chandra jechaly do sanatorium a pracowalem ze schizfrenikami ktorzy zajezdzali siebie , moim zdaniem ani jedno ani drugie niczemu dobramu nie sluzyloCatastrophique pisze: ↑pt kwie 22, 2022 8:34 am Nie atakuje tylko pisze jaki jest bardzo prawdopodobny dalszy scenariusz. Lepsza szczerość niz glaskanie po glowce. Choc podejrzewam, ze to i tak nic nie zmieni i niedlugo obudzą sie z ręką w nocniku.
Tak se czytam,
I każda praca jest dobra, tylko musi się chcieć ruszyć tylek i przestać na kimkolwiek żerować.
Tez bylam na rencie socjalnej kilka lat i zabrano mi ją ze względu na pracowanie w zawodzie.
Obecnie nikt w aktualnej pracy gdzie pracuje 5ty rok, nikt nie ma pojęcia o mojej chorobie Bo nie mam obowiązku o niej nikomu mowic.
Pracuje w biurze przy produkcji.
Może nie jest to wielce ambitna praca jednakże płacą sporo więcej niż na rencie.
Praca trzyma w ryzach każdego człowieka Bo zwyczajnie brak czasu na pierdoły.
To tez jest dobra formą aktywizacji i terapii.
Każdy normalny człowiek pracuje, jeśli leki są dobrze dobrane ze nic więcej nie dolega i masz dwie rexe i nogi to sioooo do roboty.
I każda praca jest dobra, tylko musi się chcieć ruszyć tylek i przestać na kimkolwiek żerować.
Tez bylam na rencie socjalnej kilka lat i zabrano mi ją ze względu na pracowanie w zawodzie.
Obecnie nikt w aktualnej pracy gdzie pracuje 5ty rok, nikt nie ma pojęcia o mojej chorobie Bo nie mam obowiązku o niej nikomu mowic.
Pracuje w biurze przy produkcji.
Może nie jest to wielce ambitna praca jednakże płacą sporo więcej niż na rencie.
Praca trzyma w ryzach każdego człowieka Bo zwyczajnie brak czasu na pierdoły.
To tez jest dobra formą aktywizacji i terapii.
Każdy normalny człowiek pracuje, jeśli leki są dobrze dobrane ze nic więcej nie dolega i masz dwie rexe i nogi to sioooo do roboty.
"Gdy czegoś gorąco pragniesz, cały Wszechświat działa potajemnie by udało Ci się to osiągnąć" P.C.

- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
Podpinam się pod opinie kolegi.Ja tak pracuję i nie narzekam.Wypłata może mała,ale nie pracuje nocek a pozatym mam rentę i na swoję wychodzę.
Michal
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
Człowieku ogarnij się.Nie każdy nadaje się do fizycznej pracy.A kolega napisał że chce pracować więc kto tu mówi o pasożytowaniu na rencie,nawet nie wiadomo czy ją ma.A pozatym pisze że pomaga na gospodarstwie rodziców,więc nie jest pasożytem.A praca stróża nie jest taka zła.Cisza,spokój ,nie każdy musi pracować fizycznie.Catastrophique pisze: ↑sob mar 05, 2022 11:45 pm No.
A najlepiej pasożytuj na rencie i rodzicach :/.
Michal
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
I jeszcze jakby była dobrze płatna,to by było SUPER-HIPER-FANTASTYCZNIE.Ciekawe czy taka praca istnieje.
Michal
- Kiciuś_XXL
- moderator
Zrozumiałe ale Catastrophique nie o to chodziło.Spokojny80 pisze: ↑śr paź 26, 2022 3:39 pm
Człowieku ogarnij się.Nie każdy nadaje się do fizycznej pracy.A kolega napisał że chce pracować więc kto tu mówi o pasożytowaniu na rencie,nawet nie wiadomo czy ją ma.A pozatym pisze że pomaga na gospodarstwie rodziców,więc nie jest pasożytem.A praca stróża nie jest taka zła.Cisza,spokój ,nie każdy musi pracować fizycznie.
Pozdrawiam.

- Spokojny80
- zaufany użytkownik
Też pozdrawiam:-)Zły Kicius_XXL pisze: ↑śr paź 26, 2022 4:38 pmZrozumiałe ale Catastrophique nie o to chodziło.Spokojny80 pisze: ↑śr paź 26, 2022 3:39 pm
Człowieku ogarnij się.Nie każdy nadaje się do fizycznej pracy.A kolega napisał że chce pracować więc kto tu mówi o pasożytowaniu na rencie,nawet nie wiadomo czy ją ma.A pozatym pisze że pomaga na gospodarstwie rodziców,więc nie jest pasożytem.A praca stróża nie jest taka zła.Cisza,spokój ,nie każdy musi pracować fizycznie.
Pozdrawiam.![]()
Michal
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
To co Ty robiłeś przez 12 lat?Catastrophique pisze: ↑wt mar 08, 2022 10:01 pm Sam zaczalem pracowac dopiero w wieku 30 lat, bez zadnego doswiadczenia i ze srednim wykształceniem. Nie mialem zadnego problemu ze znalezieniem pracy.
Kto chce ten pracuje.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
- FreshEscape
- bywalec
Ja się wyprowadziłem z domu w wieku 19 lat, sam sie zacząłem utrzymywać, studiować, kształcić. I co z tego, jak po wielu latach pracy na ochroniarza nie chcą mnie przyjąć. A Nocny sróż to chyba najlepsza praca dla każdego schizofrenika. Którym chce i może pracować.