Strajk Kobiet
Moderator: moderatorzy
- Słonecznik1
- bywalec
Re: Strajk Kobiet
tu się można zastanowić bo pyciosława pisze jakby to była taka zezwierzęcona złość i narzekanie czesto słuszne . Ale bez argumentów rzadnych .
To nic wielkiego . Trzymaj sie poczytaj książke pograj a nie w telewizje czat itd . Pogadaj z rodzicami
To nic wielkiego . Trzymaj sie poczytaj książke pograj a nie w telewizje czat itd . Pogadaj z rodzicami
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Widzę, że nic do Ciebie nie dociera. Nawet moje doświadczenia z pigułkami są dla Ciebie nieistotne, bo uważasz, że masz świętą rację.Digital pisze: ↑wt lut 16, 2021 10:04 pmOczywiście od lekarza bo skąd. Dobry lekarz nie będzie owijał w bawełnę. Druga możliwość wystarczy dokładnie przestudiować ulotkę.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Ale co ma do mnie docierać? Jakie doświadczenie z pigułkami, przecież jesteś jeszcze bardzo młodą dziewczyną, a skutki zażywania antykonceptów wychodzą po latach w wieku średnim gdy dostaje się raka, zatorów lub zakrzepicy, w wieku 40 lat. To nie zgaga czy niestrawność, że wyjdzie na drugi dzień. To hormonalna trucizna. W sumie to najgorsza z możliwych bo uderza w układ rozrodczy i hormonalny kobiety.pycioslawa pisze: ↑śr lut 17, 2021 9:11 am Widzę, że nic do Ciebie nie dociera. Nawet moje doświadczenia z pigułkami są dla Ciebie nieistotne, bo uważasz, że masz świętą rację.
Nie muszę wcale mieć racji, podaj proszę nazwę lekarstwa i wspólnie ze Zbyszkiem przeczytamy ulotkę i skutki uboczne. Niestety sam już nie pamiętam nazwy preparatu.
- pycioslawa
- moderator
Moja matka od 15 lat zażywa antykoncepcję, gdyż pojawił się jej na tle hormonalnym guzek w piersi i to było jedno z lekarstw, oprócz chemii na raka piersi, zabezpieczający przed nawrotem - dodam, że ona przyjmuje tabletki z kilkukrotnie większą ilością substancji czynnej. Ja przyjmuję Vines.
edit.
Dodam, że problemy z prolaktyną mi przeszkadzają, bo np. nie chcę być krową, która daje mleko. Neuroleptyki też mają masę skutków ubocznych, a na to już nie narzekasz, że się podtruwam.
edit.
Dodam, że problemy z prolaktyną mi przeszkadzają, bo np. nie chcę być krową, która daje mleko. Neuroleptyki też mają masę skutków ubocznych, a na to już nie narzekasz, że się podtruwam.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Nie ma w tej sytuacji alternatywy. Lepiej że się podtruwasz niż jakbyś miała nie żyć wcale.
Vines - działania niepożądane
Wśród najczęstszych działań niepożądanych należy wymienić zapalenie pochwy, zmiany nastroju, zaburzenia libido, niepokój, zawroty głowy, nudności, bóle głowy i brzucha, trądzik, tkliwość piersi, upławy, obrzęki, zatrzymanie wody w organizmie, wywinięcie błony śluzowej kanału szyjki macicy oraz wahania masy ciała.
Możliwe jest też pojawienie się m.in. migren, nadciśnienia tętniczego, łysienia, hirsutyzmu, reakcji anafilaktycznych, a nawet gruczolaka wątroby, nasilenia objawów różnych chorób (np. pląsawicy, porfirii), czy zawału serca.
I powiem szczerze to takich okropieństw przy żadnym z naszych lekarstw nie widziałem, a zażywałem już sporo różnych. O wielu rzeczach które pojawią się po 20-30 latach od kuracji nie wspominają bo to jest nie do prześledzenia i nie do udowodnienia więc pozwy im nie grożą z tego tytułu raczej.
Wśród najczęstszych działań niepożądanych należy wymienić zapalenie pochwy, zmiany nastroju, zaburzenia libido, niepokój, zawroty głowy, nudności, bóle głowy i brzucha, trądzik, tkliwość piersi, upławy, obrzęki, zatrzymanie wody w organizmie, wywinięcie błony śluzowej kanału szyjki macicy oraz wahania masy ciała.
Możliwe jest też pojawienie się m.in. migren, nadciśnienia tętniczego, łysienia, hirsutyzmu, reakcji anafilaktycznych, a nawet gruczolaka wątroby, nasilenia objawów różnych chorób (np. pląsawicy, porfirii), czy zawału serca.
I powiem szczerze to takich okropieństw przy żadnym z naszych lekarstw nie widziałem, a zażywałem już sporo różnych. O wielu rzeczach które pojawią się po 20-30 latach od kuracji nie wspominają bo to jest nie do prześledzenia i nie do udowodnienia więc pozwy im nie grożą z tego tytułu raczej.
- pycioslawa
- moderator
Żyłabym, tylko że z objawami, które tak czy siak mam pomimo leków. Bez antykoncepcji ustnej też by mi się ciężko żyło, bo raz że mam dużo słabsze okresy, a dwa, że nie mam dzieci. A dzieci też są na całe życie. Jeśli chodzi o skutki uboczne, to już wiele leków przyjmowałam, które miały gorsze. Sam fakt, że dopada mnie złośliwy zespół neuroleptyczny, który ponoć jest śmiertelny, daje mi do myślenia.