Nie kłam księdzu
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
- Słonecznik1
- bywalec
Re: Nie kłam księdzu
wierz to wierz nie to nie . Ludzie są różni
- Słonecznik1
- bywalec
Kościół to nie Bóg to niby jego intsancja
Władza komunistyczna nienawidziła Kościół prawie tak samo mocno jak swoich obywateli.Słonecznik1 pisze: ↑ndz lut 14, 2021 11:24 pm Kościół to troche patologia owszem ale Bóg istnieje naprawde a że siędzą tam różnie ludzie i czasem skur..wiele to , a ponadtto władza komunistyczna figlowała pewnie z kościołem przenikała u nas w kraju.
Co do patologii to kilka czarnych owiec nie czynią czarnym całego stada. Jednak tak się o tym woła właśnie by stado oczerniać jak najmocniej, jest w tym cel i metoda.
Czyli poprzedni rząd PO?Kefas pisze:Polskę zniszczyli tez Polacy bo brali łapówki.
Nie tak łatwo jest nas zniszczyć, lata zaborów nie podołały to nikt nie podoła. Mamy swój honor i Boga w sercu dlatego Polacy są niezłomnym narodem. Ile to razy rzucano nas na kolana i tyle samo razy wstawaliśmy z kolan i nie daliśmy się nikomu. Nigdy się nie damy zbyt wielka jest siła ducha w narodzie.
Skorumpowali nas żydzi.Dawno temu przed rozbiorami.Nauczyli nas łapówkarstwa.Teraz myślę że demokracja jest postawieniem człowieka w miejsce Boga.Demokracja jest gangreną która uśpiła ludzi.Zachłysnęli się fałszywym pokojem.Bo już nikt nie protestuje przeciwko łamaniu podstawowych praw człowieka do wolności.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Niech kler płaci na renty dla ateistów & satanistów!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
A z jakiej niby paki? Czy kler cię faszerował narkotykami i alkoholem? Sam sobie uszkodziłeś bańkę to od siebie i wymagaj w pierwszej kolejności.
Sportowiec dobrze napisał. Niech płaci.
Kler ma tyle pieniędzy, że wystarczyłoby mu na wykarmienie całej Afryki, a jeszcze by zostało trochę na rentę dla wyżej wymienionych.
Kler ma tyle pieniędzy, że wystarczyłoby mu na wykarmienie całej Afryki, a jeszcze by zostało trochę na rentę dla wyżej wymienionych.
Nie zaglądaj innemu do kieszeni, bo nie przystoi. Licz swoje pieniądze. Zmieniać świat warto zacząć od siebie.
Kościołowi przystoi zaglądać do kieszeni, bo to instytucja publiczna.
Nie zaglądam jakiemuś pojedynczemu księdzu do kieszeni, bo to jego prywatna sprawa, tylko całemu Kościołowi Katolickiemu.
Nie zaglądam jakiemuś pojedynczemu księdzu do kieszeni, bo to jego prywatna sprawa, tylko całemu Kościołowi Katolickiemu.
A zaglądałeś do kieszeni służbie zdrowia? A może sądownictwu? Czy boisz się że cię wezmą pod lupę. Ksiądz to tez człowiek i pracuje na pełny etat. Spróbuj tak sam wygłosić 6 godzinnych kazań dziennie, posłuchać cudzych brudów, po czym przyjmować interesantów w kancelarii do 21.
No właśnie. Po co ksiądz słucha cudzych brudów?
Nic co ludzkie nie jest mu obce? Humaniści.

Nic co ludzkie nie jest mu obce? Humaniści.
Po to słucha by ludzie nie musieli je samodzielnie dźwigać i dostawać schizofrenii w następstwie grzechu.
Ale ja nie oskarżam żadnego księdza, że źle wydaje pieniądze.
Chodzi mi o instytucję, KK, tych którzy trzymają władzę.
Chodzi mi o instytucję, KK, tych którzy trzymają władzę.
Obawiam się, że to tak nie działa. Ogień nie podsycany wygasa a odtwarzanie przykrych scen podczas spowiedzi może dawać efekt rozjątrzenia i wywoływać nerwice.
Władza musi być, bo człowiek jest zwyczajnie głupi i bez bata na sobą wyłącznie szkodzi sobie. Jest po prostu bezmyślnym zwierzęciem któremu przyśniło się, że ma rozum.
Każdy ma swoją rolę w tym świecie i swoją pracę. Każda praca w sumie szkodzi, zobacz ostatnio zastrzelono policjanta, ot tak po prostu w biały dzień, a on po prostu wykonywał swoją pracę. Kto inny spadł z rusztowania na budowie i zabił się. Pomimo tego masa ludzi nadal pracuje na rusztowaniach, a policjanci nadal patrolują ulice. Muszą przecież z czegoś żyć, a ryzyko jest wliczone w koszta. Czy maja nerwicę? Pewnie tak ale nadal ktoś musi budować domy i nadal ktoś musi nas bronić i chronić.
Skoro człowiek jest bezmyślnym zwierzęciem, to tym bardziej nie może sprawować władzy 

Z tym się zgadzam.
Nie może i nie powinien!
To dlaczego PiS rządzi Polską, a Watykan Kościołem Katolickim?
Po to by zwykłym ludziom żyło się lepiej, by złodzieje nie rozkradali Polski. Po to by rodzice nie musieli z głodu i nędzy zakładać pętlę na szyję. By młodzi mogli budować Polskę lub kształcić się, a nie pracować za 4zl na godzinę lub uciekać za zarobkiem z kraju. Po to by emeryci mogli godnie dożyć późnej starości.
Co do Kościoła Katolickiego, to jedyna obecnie ostoja prawdy i dobra na tym zepsutym świecie.
Co do Kościoła Katolickiego, to jedyna obecnie ostoja prawdy i dobra na tym zepsutym świecie.