CV a orzeczenie
Moderator: moderatorzy
Re: CV a orzeczenie
Mi sie nie chce pracowac w nocy wiec szukam pracy w dzien, poza tym boje sie jak jest na zewnatrz ciemno
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Przecież jesteś ogromny,to kto Ci coś zrobi?Jeszcze chodzisz na siłownie i pomaga Ci ona na pewność siebie?AdamSchibi pisze: ↑czw lut 06, 2020 2:44 pm Mi sie nie chce pracowac w nocy wiec szukam pracy w dzien, poza tym boje sie jak jest na zewnatrz ciemno
- dzwonkowy
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
Ludzie się boją lub nie bez względu na swoje rozmiary.Tup pisze: ↑pt lut 07, 2020 10:59 amPrzecież jesteś ogromny,to kto Ci coś zrobi?Jeszcze chodzisz na siłownie i pomaga Ci ona na pewność siebie?AdamSchibi pisze: ↑czw lut 06, 2020 2:44 pm Mi sie nie chce pracowac w nocy wiec szukam pracy w dzien, poza tym boje sie jak jest na zewnatrz ciemno
Ja z kolei jestem niski i w ogóle nieduży, a nie boję się chodzić sam po nocy.
Lęki, jak człowieka dopadną, to nie pytają, czy jest sens się bać, czy nie.
Każdy dźwiga własny schiz.
- dzwonkowy
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
Chciałem pracować na trzy zmiany, ale lekarka medycyny pracy nie zgodziła się, żebym pracował w nocy.
Pracuję więc na dwie zmiany, na tym samym stanowisku.
Dobrze, że nie w nocy - mam problemy ze snem, a nocna praca pogorszyłaby sprawę.
Pracuję więc na dwie zmiany, na tym samym stanowisku.
Dobrze, że nie w nocy - mam problemy ze snem, a nocna praca pogorszyłaby sprawę.
Każdy dźwiga własny schiz.
Wiem, jestem duzy, ale sie boje mialem omamy wzrokowe kiedys w nocy widzialem postacie ktore chca mnie skrzywdzic i teraz sie boje nocy.Tup pisze: ↑pt lut 07, 2020 10:59 amPrzecież jesteś ogromny,to kto Ci coś zrobi?Jeszcze chodzisz na siłownie i pomaga Ci ona na pewność siebie?AdamSchibi pisze: ↑czw lut 06, 2020 2:44 pm Mi sie nie chce pracowac w nocy wiec szukam pracy w dzien, poza tym boje sie jak jest na zewnatrz ciemno
-
- zaufany użytkownik
- Status: student
- Gadu-Gadu: używam skype'a
@up ja mam gaz pieprzowy i sprawia on że czuję się bezpieczniej
znowu mam dola, wczoraj dowiedzialem sie ze moja byla ma dziecko i uwila sobie gniazdko ze swoim mezusiem, a ja co 30 lat bez dziewczyny bez pracy, bez oszczednosci przykre.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Po co interesujesz się jej życiem skoro to działa na Ciebie depresyjnie?AdamSchibi pisze: ↑sob lut 08, 2020 7:55 am znowu mam dola, wczoraj dowiedzialem sie ze moja byla ma dziecko i uwila sobie gniazdko ze swoim mezusiem, a ja co 30 lat bez dziewczyny bez pracy, bez oszczednosci przykre.
nie wiem zawsze jak przychodzi weekend szukam informacji na jej temat w necie i zawsze cos znajduje i pozniej mam straszne doly.
To chyba działa inaczej - najpierw jest depresja, która powoduje myślenie o niej w taki sposób.
Obiektywnie pewnie zwykła kobita z krwi i kości.
Obiektywnie pewnie zwykła kobita z krwi i kości.
wiem, ale dla mnie byla idealna byla naprawde madra, ladna, i mila tylko ja spieprzylem wiele spraw, ale nie bede plakal nad rozlanym mlekiem, choc bardzo czesto o niej mysle i to mi przeszkadza bo nie moge ruszyc do przodu.
W takich sytuacjach nie wolno przywoływać żadnych wspomnień, żadnych pamiątek i aluzji do niej. Bardzo szkodliwie dla zdrowia działają też wszelkie kontakty z byłym obiektem miłości, nawet jednostronne.AdamSchibi pisze: ↑sob lut 08, 2020 6:41 pm choc bardzo czesto o niej mysle i to mi przeszkadza bo nie moge ruszyc do przodu.
Obszar mózgu odpowiedzialny za tamte uczucia znowu jest podrażniany, tak jak u osób uzależnionych. Nie wolno go karmić, bo znowu się zacznie.
wiem, ale ciezko mi sie teraz zyje ze swiadomoscia ze ona jest szczesliwa a ja jestem nadal nieudacznikiem
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Może przeczytaj Lalkę Prusa?AdamSchibi pisze: ↑ndz lut 09, 2020 9:15 am wiem, ale ciezko mi sie teraz zyje ze swiadomoscia ze ona jest szczesliwa a ja jestem nadal nieudacznikiem
Zawsze można stanąć na nogi tylko to wymaga czasu i determinacji .Trzeba mieć jakiś plan na życie.
Możesz też tak spojrzeć,że teraz jest za wcześnie by mieć żonę z dzieckiem i cieszyć się życiem kawalerskim,trochę beztroskim z mniejszymi zobowiązaniami.Małymi kroczkami do przodu,ale też pewne rzeczy co się ma teraz docenić.
Prus pisał o takiej gadającej papudze, która powtarzała, co jej się zakodowało:
- Diabli wzięli Furdasówkę.
Na to jej pan odpowiedział:
- Dobrze, że nie wzięli nas.
A po śmierci żony Wolski nadal kręcił interesem.

- Diabli wzięli Furdasówkę.
Na to jej pan odpowiedział:
- Dobrze, że nie wzięli nas.
A po śmierci żony Wolski nadal kręcił interesem.

Objaw depresji, nawet może urojenie depresyjne.AdamSchibi pisze: ↑ndz lut 09, 2020 9:15 am wiem, ale ciezko mi sie teraz zyje ze swiadomoscia ze ona jest szczesliwa a ja jestem nadal nieudacznikiem
Skontaktuj się z lekarzem i psychologiem.
Albo presja otoczenia, co też wymaga terapii i wytworzenia odpowiednich mechanizmów adaptacyjnych, żeby żyć.
Dobrze, że ona jest szczęśliwa.
Nie trzeba dążyć do niezdrowej rywalizacji, każdy ma swój potencjał.
No dzisiaj jest troszke lepiej choc nadal jest mi smutno i rozmyslam ale kiedys wkoncu bede musial sie z tym pogodzic bo co sie stalo to sie nie odstanie.
Mi psychiatra powiedziała, że mogę pracować w nocy. Nie próbowałem tego robić jak na razie, nie wiem nawet, czy w ogóle spróbuję. Może lepiej nie pracować w nocy w moim przypadku, skoro mam pewne problemy z zasypianiem i wstawaniem (sennością rano, może się ona ciągnąć nawet do godzin popołudniowych). Myślę, że praca w nocy nie jest dobrym rozwiązaniem dla osób z zaburzeniami psychicznymi, przynajmniej tymi, które biorą leki lub mają zaburzenia snu.
ja nie lubie pracowac jak na zewnatrz jest ciemno, czuje wtedy strach, a jest to zwiazane z moimi lękami. Jak tylko pracowałem w nocy to strasznie sie stresowalem i nie moglem sie skupic