zdrowi nigdy nie zaakceptują ludzi po przejściach np psychotycznych
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.
-
- zaufany użytkownik
- Status: student
- Gadu-Gadu: używam skype'a
Re: zdrowi nigdy nie zaakceptują ludzi po przejściach np psychotycznych
teraz wręcz się psychotyków (czyli ludzi widzących świat inaczej niż on wygląda) gloryfikuje
Tak na piedestał się nas wynosi szczególnie po zamachu w Gdańsku. Gdyby była kara śmierci to już dawno by nas usadzili na krześle elektrycznym i polali benzyną dla lepszego efektu. Jesteśmy nieprzydatni w społeczeństwie, chyba że jako mięso armatnie wysyłać gdzieś na front.
10/10!!Maksymiliana pisze: ↑sob sty 26, 2019 11:42 am Ja myślę, że to zależy od człowieka, owszem, osoby zdrowe nie skumają tego co siedzi u nas w głowie, jednak niektórzy ludzie zaakceptują to i będą nas traktować jak równi sobie, to zależy od człowieka tylko i wyłącznie!
Bardzo trafna uwaga!!!
Od siebie dodałbym że "niektórzy" to zdecydowana mniejszość niestety.
Może i zaakceptują, ale to będzie podszyte wartewką niezdrowej ciekawości.
I jeszcze jedna sprawa, która doprowadza mnie do szału. Jesteś chory, więc nie masz racji, bo masz spaczone spojrzenie na rzeczywistość. Bierzesz leki, żeby czuć się jak zdrowy - jescze gorzej, bo to są leki ingerujące w prace mózgu. A gdy chory ma lepsze pomysły, osiąga lepsze rezultaty, wtedy zapada milczenie. Do następnego razu.
I jeszcze jedna sprawa, która doprowadza mnie do szału. Jesteś chory, więc nie masz racji, bo masz spaczone spojrzenie na rzeczywistość. Bierzesz leki, żeby czuć się jak zdrowy - jescze gorzej, bo to są leki ingerujące w prace mózgu. A gdy chory ma lepsze pomysły, osiąga lepsze rezultaty, wtedy zapada milczenie. Do następnego razu.
LaDopamina
-
- zaufany użytkownik
- Status: student
- Gadu-Gadu: używam skype'a
@up masz umysł ofiary
Z mojej szpitalnej praktyki wynika, że nie jestem wyjątkiem, niestety.
LaDopamina
Do cholery jasnej! Lepiej bym tego sam nie ujął! Przykre to ale prawda. Ta niezręczna cisza, nie ma jak obrazić, a pochwała byłaby ujmująca.unreal pisze: ↑czw sty 31, 2019 11:31 am Może i zaakceptują, ale to będzie podszyte wartewką niezdrowej ciekawości.