Nie muszę. I tak twierdzęKamil Kończak pisze:Nie musisz się zgadzać z tym co piszę i możesz twierdzić, że nie ma złotej zasady

Moderator: moderatorzy
Nie muszę. I tak twierdzęKamil Kończak pisze:Nie musisz się zgadzać z tym co piszę i możesz twierdzić, że nie ma złotej zasady
Jednak widzisz przewagę zaletKamil Kończak pisze:Nie - pisałem o wadach internetu więc nie widzę jedynie jednej strony medalu - widziałbym ją gdybym internet uznawał za jednoznacznie zły albo jednoznacznie dobry.
Przecież trening to coś, co robi człowiek, co może podlegać ocenom. A ty twierdzisz, że trening to zasługa InternetuKamil Kończak pisze:i nie wiem dlaczego twierdzisz, że trening czegoś tam ma wymiar moralny.
Bo tak jestKamil Kończak pisze:Ale jak tak bardzo Ci zależy aby mi to wmówić to ok - niech będzie, że widzę moralny aspekt internetu.
Jest.Kamil Kończak pisze:jest masa plusów i masa minusów
To jest akurat wada.Kamil Kończak pisze:i wiele osób nie wyobraża sobie bez niego życia
To może tylko wskazywać na to, że jestem uzależnionyKamil Kończak pisze:sam korzystasz często z internetu więc Twoje stwierdzenie, że nie pełni żadnej ważnej roli jest niepradziwe i zakrawa na hipokryzję
Tak jak ty z marzeniami i celamiKamil Kończak pisze:Myślę, że za bardzo jesteś przywiązany do słów - nie sądzę abyś miał jakieś specjalnie odmienne zdanie ode mnie na temat neta a czepiasz się niuansów i szczegółów, łapiesz mnie za słówka etc.
Tylko że bez człowieka to tylko kupa złomuKamil Kończak pisze:Nie tylko ludzi ale dobrych serwerów i transferu hahaha - szybszy obieg myśli - lepsza jakość rozmowy - hahaha
NogęKamil Kończak pisze:O nie - łapy nigdy nie wyciągnę!
Bo zazwyczaj tak jest, gdy obie strony bronią swoje racje.Kamil Kończak pisze:Prawda leży tam gdzie leży - dlaczego akurat po środku?
No właśnie nie nam to oceniać. Hitler odegrał jakąś rolę, a nikt nie powiedział, że po śmierci nie mógł żałować swoich czynów i że Bóg mu nie wybaczył.Kamil Kończak pisze:To zależy od sytuacji - czy Hitler był złym czy dobrym człowiekiem? Prawda leży po środku? Czasami może tak.
Zgadzam się.Kamil Kończak pisze:Prawda o prawdzie która leży po środku - leży po środku hehe. Więc przyznam Ci 1/2 racji - zgadzasz się czy się dalej targujesz?
Więc mało wiesz o naukach Boga.Kamil Kończak pisze:O nie - jak najdalej od takiego świata pełnego relatywizmu, gdzie ludzie ułaskawiliby Hitlera bo jakiś adwokat stworzyłby łzawą linię obrony o jego trudnym dziecińswie - Hitler to był potwór i dusza z piekła rodem - nie ma nic po środku.