skuteczne na przeziębienie?
Moderator: moderatorzy
Re: skuteczne na przeziębienie?
ale receptę da.
skoro recepta mnie uzdrowi...
Leki z apteki. Te na receptę bywają skuteczniejsze.
Zobaczę jak będę czuła się jutro. Może już będzie lepiej, mam czasem takie momenty, że czuję się całkiem ok. Szkoda mi jednak kasy na pierdoły.
- Słonecznik1
- bywalec
dla diety wegetariańskiej chyba bardzo potrzebna jest aronia bo ciężko o uzupełnienie żelaza . A aronia ma sporo i ogólnie jest podobno dobra na apatię.... i lekkie stany depresyjne tak słyszałem.
Nalewka na aronii też zacna.
Ostatnio dopadło mnie przeziębienie. Brałem przez ten czas witaminę C w dawce około płaskiej łyżeczki od herbaty raz lub kilka razy dziennie. Miałem objawy jak ból gardła, katar i kaszel ale nie miałem w ogóle gorączki tzn. ani razu sobie nie mierzyłem temperatury ale po sobie nie czułem wcale że mam gorączkę. Myślę że to dzięki witaminie C. Witamina C którą brałem to według ulotki L- lewoskrętna. Ponoć L i lewoskrętna to nie to samo ale chodzi o to że lewoskrętna jest ponoć naturalna i wchłania się w ok. 90% a takie typowe witaminy C z apteki czy sklepu nie wszystkie są chyba lewoskrętne a te nie lewoskrętne ponoć wchłaniają się w bardzo niewielkim stopniu. Dużo dobrego można poczytać o witaminie C lewoskrętnej w internecie.
Herbata malinowa + cieplutkie łóżeczko i sen... (Ale koniecznie po trzeba wyleżeć bo ja osobiście strasznie się po niej pocę przy przeziębieniu) lub herbata z lipy...