Szukam kobiety (wersja hipotetyczna)

Uwaga: Ten dział jest widoczny w całym internecie. Ogłoszenia niewidoczne dla googla proszę umieszczać w podobnym dziale w "dla zarejestrowanych".

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Re: Szukam kobiety (wersja hipotetyczna)

Post autor: Unknown »

domfs pisze:Leki są jednym z narzędzi umożliwiającym powracanie do zdrowia. Są szeroko stosowane, ba - jeśli słyszałeś o czymś, co nazywa się SOTERIA, to wczytując się powinieneś wiedzieć, że nawet tam - jeśli inaczej rady nie dawano - podawano ludziom leki!
viewtopic.php?f=11&t=13805&start=60#p228824 ...
Znam i historię środków psychotropowych i teorie powstawania chorób psychicznych - hipoteza dopaminowa do dzisiaj znajduje zwolenników, jeśli chcesz wiedzieć.
Dzięki, naprawdę sama bym na to nie wpadła geniuszu. :mrgreen:
Sam o chorobie bardzo dużo wiem - jestem nawet autorem alternatywnej hipotezy na temat genezy tych chorób (jest ona kontrowersyjna z punktu widzenia obecnej nauki, czy prawdziwa - dzisiejszy poziom wiedzy nie potrafi na to pytanie odpowiedzieć).
Może jednak podzielisz się tą "wiedzą tajemną", chyba że twój psychiatra traktuje cie z góry, więc jak on uważasz innych "chorych" za gorszych od siebie i nawet niezdolnych tego zrozumieć. :P
Jednak leki działają, pomimo opinii na ich temat.
Świetnie upośledzając organizm http://www.neuroleptic-awareness.co.uk/ ... de_Effects
i psychikę http://www.neuroleptic-awareness.co.uk/ ... de_Effects
domfs pisze:I znam przypadki ludzi przymusowo leczonych, którzy po wyjściu z choroby dziękowali za pomoc
Większość "przypadków" byłaby w znacznie lepszym stanie bez leczenia lub zażywając neuroleptyki tylko przez pewien czas i to w najmniejszych skutecznych dawkach - viewtopic.php?f=11&t=13805&start=15 , ale byłoby to nieopłacalne dla koncernów farmaceutycznych, a psychiatrom najłatwiej pacjentów zalekować by mieć z nimi spokój i jeszcze dostają za to kasę...
Nie należy odrzucać żadnej pomocy, również farmakologicznej (innej formy pomocy praktycznie tutaj nie ma).
Właśnie. Zamierzasz coś z tym zrobić aby im pomóc, czy nadal będziesz wrzucać "przypadki" w chemiczny kaftan? Nie ma usprawiedliwienia dla przymusu psychiatrycznego.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

schizofrenik82 pisze: Trochę to wyolbrzymiłeś chodzi oto że człowiek sukcesu zawsze będzie miał większe powodzenie. Wątpię żeby kobiety po facetach pieły się w górę co nie oznacza że takich niema po prostu nie da się tak uogólniać. Widziałeś jakiś przypadek że kobieta znalazła faceta który leży w rynsztoku i zakochała się w nim ?
Tak samo nie widziałem, żeby w domach milionerów panowało prawdziwe szczęście i miłość.
Raczej walka o kasę.
Leżący w rynsztoku mężczyźni i kobiety też mogą być egoistycznymi materialistami i marzyć o kilku złotych tak samo mocno jak milioner o kolejnym milionie.
Z kolei ktoś, kto ma już środki do życia wcale nie musi stawiać wyżej kasy od miłości.
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

cezary123 pisze:
schizofrenik82 pisze: Trochę to wyolbrzymiłeś chodzi oto że człowiek sukcesu zawsze będzie miał większe powodzenie. Wątpię żeby kobiety po facetach pieły się w górę co nie oznacza że takich niema po prostu nie da się tak uogólniać. Widziałeś jakiś przypadek że kobieta znalazła faceta który leży w rynsztoku i zakochała się w nim ?
Tak samo nie widziałem, żeby w domach milionerów panowało prawdziwe szczęście i miłość.
Raczej walka o kasę.
Leżący w rynsztoku mężczyźni i kobiety też mogą być egoistycznymi materialistami i marzyć o kilku złotych tak samo mocno jak milioner o kolejnym milionie.
Z kolei ktoś, kto ma już środki do życia wcale nie musi stawiać wyżej kasy od miłości.
a ilu znasz milionerów pochwal się kogo :) ? jak jest u nich w domu ? byłeś u nich na kolacji ?. Mają majordomusów i kamerdynerów ?.
F20
bywalec

Schizo są przypadki gdzie człowiek zamyka powieki otwiera i okazuje się że gdzieś nagle mu miesiąc z życia uciekł. Niektórzy ze względu na chorobę nie potrafią bez lekarstw funkcjonować. Wiem jakie to paskudztwo sam zażywałem ale to jest mniejsze zło może kiedyś wynajdzie się coś lepszego.
F20
bywalec

Makaron pisze:
schizofrenik82 pisze: Leków nie biorę już od dawna. U lekarza też już dawno nie byłem co by mi pomógł oprócz przepisania prochów ?
Zdradzisz, z czego żyjesz? Masz jakiś sposób na trwanie w tym materialnym świecie?
Nie umiem znaleźć odpowiedzi na pytanie znasz się coś na tym ?. Jeżeli leczenie schizofrenii w psychiatrii polega na ustawieniu leków to lekarz ma trywialne zadanie. Wolałbym pójść do kogoś kto lepiej się zna na lekach np. aptekarza znasz jakiegoś aptekarza specjalizującego się w schizofrenii ?.
Dobra materialne które nas otaczają nie są złe zły może być jedynie człowiek który je chce mieć.
domik
zaufany użytkownik

Post autor: domik »

Schizo - staram się pomagać innym chorym ale nie przez walkę z systemem, tylko poprzez poprawę ich stanu zdrowia i jakości życia.

Ja wcale nie jestem fanem leków, znam ukryte opinie psychiatrów o tych specyfikach - one niszczą mózg.

Swego czasu chciałem skorzystać z terapii w ramach "Project Windhorse", szukałem domów SOTERII - niestety - ta pierwsza terapia dostępna jest w USA (może od tego czasu coś się zmieniło?), domy opieki natomiast znajdują się na Węgrzech.

Nie ma w Polsce alternatywy dla pacjentów - albo bierzesz leki albo żyjesz jako osoba chora - gadająca głupoty, której coś się wydaje - przepraszam, że piszę tak ostro, jednak sam taki kiedyś byłem, znam również takie przypadki - tacy ludzie są aktywni na różnych forach.

Kiedy spotykasz taką osobę: źle ubraną, niezadbaną ale co najważniejsze - opowiadającą jakieś dziwne, wymyślone rzeczy to co możesz jej doradzić? Walkę z systemem? Obgadywanie lekarzy?

Na dzień dzisiejszy w Polsce ja reaguję w jeden sposób - zachęcam lub stawiam sprawę na ostrzu noża - człowieku, bierz leki!
Jeśli to osoba, na której mi zależy - tłumaczę do skutku, jeśli skutku nie ma - dzwonię po karetkę.

Właśnie tak postępuję - jestem już zdrajcą?

Lekarze też są różni - większość jest normalnymi ludźmi - miałem też swoje przypadki - raz "pan doktor" skopał mnie na izbie przyjęć. Zdarzyło się, trafiłem na kompletnego durnia. Czy to wydarzenie ma mnie zaślepiać i nastawić negatywnie do wszystkich medyków?

Co prawda momentami mnie obrażasz - nie rewanżuję się - żyjesz w czarno białym świecie.

Moją hipotezę -całkiem możliwe, że czytałeś/łaś (przepraszam, nie znam Twojej płci) - nie przyszedłem tutaj po to, aby o tym dyskutować.

Jeśli chodzi o ten paskudny system - rozczaruję Cię - coś drgnęło - najnowsze trendy leczenia chorych to leczenie w ramach terapii, szpital jako ostateczność, zakłada się minimalną ilość farmakologii. Ludzie się zmieniają, przychodzą nowi lekarze (oni wiedzą o Soterii i leczeniu bez leków) - młodzi ludzie proponują zupełnie inne rozwiązania.

Ale na razie są to wyjątkowe programy leczenia - stan na dzień dzisiejszy; chorujesz - bierz leki!

Trochę irytuje mnie takie naskakiwanie na wszystkich lekarzy i negowanie działania leków - pisanie takich jednostronnych opinii jest ogromnie nieodpowiedzialne - czytają to również chorzy ludzie, którzy się tym "karmią". Uważam, że tylko im szkodzisz .
Pozdrawiam.
F20
bywalec

domfs pisze:...Kiedy spotykasz taką osobę: źle ubraną, niezadbaną ale co najważniejsze - opowiadającą jakieś dziwne, wymyślone rzeczy to co możesz jej doradzić? Walkę z systemem? Obgadywanie lekarzy?...
Przede wszystkim zastanawiał bym się dlaczego bredzi. Kiedyś wiele osób zwierzało mi się sam miałem kłopoty i miałem już tego dość. Opowiedziałem księdzu że miałem wrażenie jakby Bóg pokazał mi cieżar grzechu tego świata i że mam tego już dość nie mówiłem oczywiście o co chodzi. Dobrze że nie przystawił do mnie szablonu schizofrenika i nie zaczął wypytywać czy nie jestem mesjaszem albo czy wydaje mi się że mam nawracać w misji danej przez Boga.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

schizofrenik82 pisze: a ilu znasz milionerów pochwal się kogo :) ? jak jest u nich w domu ? byłeś u nich na kolacji ?. Mają majordomusów i kamerdynerów ?.
Milionerzy są skąpi, niegościnni i nie zapraszają nieznajomych. Ludzi traktują przedmiotowo i żenią się z dobrymi partiami z rozsądku. Nie ma w tym miłości ani szczęścia.
Z zewnątrz wyglądają przeciętnie, nawet zbyt ubogo, ubierają się w lumpeksie, cały czas są zajęci i działają ale są chciwi i skąpi.
Nigdy nie kupują nowego samochodu, bo taki już po wyjeździe z salonu traci zbyt dużo na wartości.
Oszczędzają i drą ze wszystkich ile można.
Nie należy ich mylić z nowobogackimi. :)
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

domfs pisze:Nie ma w Polsce alternatywy dla pacjentów - albo bierzesz leki albo żyjesz jako osoba chora (...) Na dzień dzisiejszy w Polsce ja reaguję w jeden sposób - zachęcam lub stawiam sprawę na ostrzu noża - człowieku, bierz leki! Jeśli to osoba, na której mi zależy - tłumaczę do skutku, jeśli skutku nie ma - dzwonię po karetkę.
Ja nie biorę "leków" od ponad 8 miesięcy i dobrze się czuję - ty uznałbyś to zapewne za wystarczająco "chore" i dzwoniłbyś już po karetkę, wcześniej próbując jakiejś marnej prowokacji. Rozczaruje cię, ale bez wyroku sądu narobiłbyś tylko sobie problemów. :)
gadająca głupoty, której coś się wydaje - tacy ludzie są aktywni na różnych forach.
Tak jest na każdym forum jakiejkolwiek religii/sekty/kultu, ale za obrażenie fanatyków zarażonych urojeniami "naprutych winem i palących jakieś zioła" możesz nawet dostać wyrok - oczywiście tylko jeśli nie mają oni diagnozy "schizofrenii" od psychiatry...
Kiedy spotykasz taką osobę: źle ubraną, niezadbaną ale co najważniejsze - opowiadającą jakieś dziwne, wymyślone rzeczy to co możesz jej doradzić?
Takie osoby kręcą się zwykle pod sklepami z alkoholem, możesz spróbować namówić ich na leczenie - ciekawe który z was trafi do szpitala. :)
Trochę irytuje mnie takie naskakiwanie na wszystkich lekarzy i negowanie działania leków
Nie negowanie tylko informowanie w jaki sposób te leki faktycznie działają. Niestety o większości psychiatrów mam taką opinię na jaką zasługują.
pisanie takich jednostronnych opinii jest ogromnie nieodpowiedzialne - czytają to również chorzy ludzie, którzy się tym "karmią". Uważam, że tylko im szkodzisz.
Ja w przeciwieństwie do ciebie do niczego ich nie namawiam.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
F20
bywalec

Tych co sie kreca pod monopolowym czasami upodlilo zycie i tam sie znalezli. Do menela z pod sklepu nikt reki jie wyciagnie. Sa w rynsztoku i do kasty normalnych ludzi sie nie dostana podobnie jak my wariaci.
F20
bywalec

Cezary znasz jakis ? Bo ja tylko z filmow :D
Samotny
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Samotny »

Skoro żadna kobieta nie odpowiedziała, to może któraś z Was opisze jakie wymagania powinien spełniać facet
Pytam z ciekawości
F20
bywalec

Samotny pisze:Skoro żadna kobieta nie odpowiedziała, to może któraś z Was opisze jakie wymagania powinien spełniać facet
Pytam z ciekawości
Nie pytaj nie spełniasz !!!
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

Trudno jest szukać partnera przez internet. Lepiej zdać się na los.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Wygrani kierują się przeznaczeniem a przegrani losem.
Lepiej zdać się na przeznaczenie i je przyjąć jakiekolwiek by nie było.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
F20
bywalec

Luimer1990 pisze:Wygrani kierują się przeznaczeniem a przegrani losem.
Lepiej zdać się na przeznaczenie i je przyjąć jakiekolwiek by nie było.
Tutaj widać wpływ schizofrenii znasz takie powiedzenie jak sobie pościelesz tak sobie wyśpisz ?.
F20
bywalec

Kiedy słałem swoje łoże nahajem biła mnie sadystka schizofrenia dzisiaj się tak wysypiam na ile udało mi się przygotować moje łoże kiedy giąłem się z bólu od kolejnych ciosów.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

Zagubiona we mgle pisze:Trudno jest szukać partnera przez internet. Lepiej zdać się na los.
A mi sie wydaje ze internet to najlepszy obrecnie sposob na znalezienie partnera/rki. A jak sie zdacie na los to predzej dozyjecie sedziwego wieku niz przezyjecie upojna miłość. :wink:
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
F20
bywalec

Ralf pisze:
Zagubiona we mgle pisze:Trudno jest szukać partnera przez internet. Lepiej zdać się na los.
A mi sie wydaje ze internet to najlepszy obrecnie sposob na znalezienie partnera/rki. A jak sie zdacie na los to predzej dozyjecie sedziwego wieku niz przezyjecie upojna miłość. :wink:
Bredzisz bzdury przez internet nie wiesz z kim się zadajesz możesz natrafić na jakiegoś wariata/wariatkę np. schizofrenika :roll:
F20
bywalec

Rafli swoją drogą pomyśl normalnie jeśli byś miał do wyboru dwie kobiety równi wartościowe dla Ciebie wariatkę i normalną to którą rozsądek by Ci podpowiadał wybrać ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „szukam znajomości”