Klozapol - wasze opinie i doświadczenia
Moderator: moderatorzy
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Klozapol - wasze opinie i doświadczenia
Wiesz, skończyłem studia, sporo aktywności było. Brałem przez dłuższy czas z Depakiną. Sporo się spało i chciało jeść ale jak się jest aktywnym to jest okej z tym.
Tyle, że później, po iluś tam latach zaczęły się jakieś prądy nieprzyjemne, i uważam, że to Klozapol. Dzisiaj ich nie mam. Bardzo niefajne były. Chyba to od niego mam teraz niedoczynność tarczycy.
W sumie to teraz jestem na Abilify, po drugim podejściu, pierwsze podejście było tragiczne. I nie przechodź na pewno prosto po Klozapolu na Abilfy w razie czego, nawet gdybyś musiał. Zrobiłem coś podobnego i dlatego mi nie wpasował. Teraz jest okej. Myślę, że jak się przechodzi z jednego leku na drugi to jest to duże ryzyko. Lepiej swoje odczekać i trochę się pomęczyć...
Tyle, że później, po iluś tam latach zaczęły się jakieś prądy nieprzyjemne, i uważam, że to Klozapol. Dzisiaj ich nie mam. Bardzo niefajne były. Chyba to od niego mam teraz niedoczynność tarczycy.
W sumie to teraz jestem na Abilify, po drugim podejściu, pierwsze podejście było tragiczne. I nie przechodź na pewno prosto po Klozapolu na Abilfy w razie czego, nawet gdybyś musiał. Zrobiłem coś podobnego i dlatego mi nie wpasował. Teraz jest okej. Myślę, że jak się przechodzi z jednego leku na drugi to jest to duże ryzyko. Lepiej swoje odczekać i trochę się pomęczyć...

a ja biorę abilify i klozapol razem, jeszcze do tego rispolept consta. A co się działo jak zszedłeś z klozapolu, na rzecz abilify.
U mnie we wszystkich lekach jakie brałem nawet przy haloperidolu nie miałem żadnych skutków ubocznych, poza akatyzją i spadkiem libido, tak to nic mi nie było nigdy. A teraz gdzieś z 2 może 3 h po wzięciu klzapolu. Mam jakieś takie ciało jak by z ołowiu na drugi dzień jak sie budzę jest ok, do tego ciągle się w nocy budzę po czym za chwilę zasypiam, ale mam taki nie spokojny sen. Biorę 25 mg co to będzie jak będę brał 400 np.
U mnie we wszystkich lekach jakie brałem nawet przy haloperidolu nie miałem żadnych skutków ubocznych, poza akatyzją i spadkiem libido, tak to nic mi nie było nigdy. A teraz gdzieś z 2 może 3 h po wzięciu klzapolu. Mam jakieś takie ciało jak by z ołowiu na drugi dzień jak sie budzę jest ok, do tego ciągle się w nocy budzę po czym za chwilę zasypiam, ale mam taki nie spokojny sen. Biorę 25 mg co to będzie jak będę brał 400 np.

- Dobro
- zaufany użytkownik
No to nie wiem. Rzuciłem klozapol i później dostałem abilify i ketrel i źle się czułem bardzo. Lekarka mi powiedziała, że klozapol był jeszcze w organizmie i dlatego.
Miałem psychozę jakąś chyba.
Żaden lek nie jest cudem.
Miałem psychozę jakąś chyba.
Żaden lek nie jest cudem.

Jak na morfologi oznaczona jest ilość białych krwinek? Lekarka napisała mi żeby sprawdził pod skrótem WBC ale na wyniku morfologii nie ma tam takiego skrótu, jest natomiast płytki krwi, czy to jest to samo?
przeczytałem w necie, że wbc to leukocyty prawda to?
Pewnie white blood cells
Czyli ogólnie białe krwinki
Ja ogólnie poza akatyzją od rispoleptu i senności po zeldoxie nie odczuwałem żadnych skutków ubocznych, no jeszcze libido niskie przy wszystkich lekach.
Teraz biorę klozapol i działa on nasennie, ale za nim usnę, gdzieś tak 2 h po wzięciu czuję jak by moje ciało z ołowiu było ciężko mi się porusza jedyne co jestem w stanie wtedy robić to leżeć. Na drugi dzień jak się przebudzę jest ok.
Miał ktoś tak z was przy klozapolu? Czy to przechodzi z czasem? Aktualnie jestem na dawce 50 mg
Teraz biorę klozapol i działa on nasennie, ale za nim usnę, gdzieś tak 2 h po wzięciu czuję jak by moje ciało z ołowiu było ciężko mi się porusza jedyne co jestem w stanie wtedy robić to leżeć. Na drugi dzień jak się przebudzę jest ok.
Miał ktoś tak z was przy klozapolu? Czy to przechodzi z czasem? Aktualnie jestem na dawce 50 mg
- Dobro
- zaufany użytkownik
Uczucie ołowiu może przejść, ale ciężko będzie wstawać tym bardziej jeśli zwiększysz dawkę. Ale nie jest to jakiś środek nasenny, jak będziesz musiał wstać rano to wstaniesz, o ile weźmiesz na wieczór, przed snem. Jak będziesz musiał brać rano, to może być ciężko. Tak miałem właśnie, senność okropna. Ale ponoć nie u wszystkich tak.

A nie można brać go tylko na noc? Ktoś tak ma?
- Nithia
- zarejestrowany użytkownik
- Status: student
Ja biorę Klozapol w dawce 200 mg na noc, w dzień biorę Amisan. Senność nadchodzi w ok. godzinę po zażyciu leku, tak że muszę iść spać, bo nie jestem w stanie wytrzymać.leonidas pisze:A nie można brać go tylko na noc? Ktoś tak ma?
Jestem teraz na dawce 100 mg tzn za 3 dni będę. Lekarka powiedziała, że w połączeniu z rispoleptem i abilify 100mg już powinno zacząć działać.amigo pisze:Dawki antypyschotyczne to 400-600 mg, to co bierzesz to dawka dla dziecka
Powiedzcie mi taką rzecz. Mianowicie biorę klozapol od miesiąca przez 1 tydzień byłem na 25mg, 2 tydzień na 50mg 3 tydzień 75mg, 4 tydzień tzn od dwóch dni 100 mg. Lekarka mi powiedziała, co napisałem w poście powyżej, że 100 mg w połączeniu z rispoleptem i abilify może już działać
Do sedna.
Wiadomo że lek zaczyna działać od 2 tyg. do miesiąca mniej więcej.
Czy liczą mi się te tygodnie jak byłem na małej dawce, czy muszę odczekać miesiąc odkąd jestem na dawce 100 mg?
Do sedna.
Wiadomo że lek zaczyna działać od 2 tyg. do miesiąca mniej więcej.
Czy liczą mi się te tygodnie jak byłem na małej dawce, czy muszę odczekać miesiąc odkąd jestem na dawce 100 mg?
- Dobro
- zaufany użytkownik
Liczą się na pewno, jednak moc leku widocznie ma być wyższa i tak chcą chyba Twoi lekarze.
Czyli jak już dojdziesz do tej najwyższej dawki to po jakimś czasie będzie to stężenie jakie ma być. Zobaczysz wtedy jak się czujesz.
Swoją drogą to ciekawa i też spora mieszanka, ale znam to.
Czyli jak już dojdziesz do tej najwyższej dawki to po jakimś czasie będzie to stężenie jakie ma być. Zobaczysz wtedy jak się czujesz.
Swoją drogą to ciekawa i też spora mieszanka, ale znam to.

Mam takie głupie pytanko. Ale czy badania krwi biorąc klozapol robi się na czczo ? Ja za pierwszym razem jak robiłem to mi lekarka zaraz po wizycie powiedziała, żeby tego samego dnia zrobił. Co jasne było, że jestem już po śniadaniu i myślałem, że mogę po śniadaniu. Dzisiaj mnie oświeciło, że może jednak robi się na czczo. Więc jak z tym jest?
Na 100 % na czczo. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Jak u was zwiększano dawkę z 100 mg na 200 mg? Czy można 200 mg brać na noc, tak aby w dzień nie brać. Strasznie mnie muli 100 mg, jak będę brał w dzień to do niczego się nadawać nie będę.
-
- zaufany użytkownik
ja biorę 400mg na dobę i bardzo dobrze się czuję jedna tabletka z rana druga po południu a dwie na noc......
Moim zdaniem dla mnie to ten lek zdziałał cuda
Moim zdaniem dla mnie to ten lek zdziałał cuda

"_To_co_dla_mnie_jest_podłogą_dla_innych_jest_sufitem_"
Psychodelik, a bierzesz jeszcze jakieś inne neuroleptyki do tego?
Czy jeśli tak, to zaczęła działać dopiero u Ciebie dawki 400 mg, czy mniejsza już działała?
Czy jeśli tak, to zaczęła działać dopiero u Ciebie dawki 400 mg, czy mniejsza już działała?
-
- zaufany użytkownik
nie nie biorę już żadnego neuroleptyku tylko klozapol 400mg
biorę już go dwa lata i jest supcio 
Wiesz że nie pamiętam od jakiej dawki zaczynałem ale mi to w warunkach szpitalnych ustawiali
Mam świetnego psychiatrę który przyjeżdża do mnie do miasta i jest psychiatrą w Kielcach w szpitalu tak że miałem szczęście
Tylko ten lek ma minus taki że w nocy bardzo się ślinię do poduszki i trzeba raz w miesiącu robić morfologię krwi...........

Wiesz że nie pamiętam od jakiej dawki zaczynałem ale mi to w warunkach szpitalnych ustawiali

Mam świetnego psychiatrę który przyjeżdża do mnie do miasta i jest psychiatrą w Kielcach w szpitalu tak że miałem szczęście

Tylko ten lek ma minus taki że w nocy bardzo się ślinię do poduszki i trzeba raz w miesiącu robić morfologię krwi...........
"_To_co_dla_mnie_jest_podłogą_dla_innych_jest_sufitem_"