Nigdy nie znajde pracy .

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Re: Nigdy nie znajde pracy .

Post autor: Petruccio »

Branie odpowiedzialności za swoje życie to przestanie obwiniania innych za własne niepowodzenia.
Obrazek
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

.
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2013 10:05 pm przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Gdybym tak nie uważał, to nie napisałbym tak. Pewnie w wielu można to wyczytać ;-)
Obrazek
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

W książce nazwaliby to "wewnętrzne poczucie umiejscowienia kontroli" ;-)
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

UpadłyAnioł pisze: Poza tym jedna z naszym uzytkowniczek wzgardzila podobno miloscia chlopaka na wozku, ktory ja kochal absolutnie... ehhhh brak slow...
Prawo miłości.
Nikt nie gardzi niczyją miłością, tylko raczej nie odwzajemnia z podobną siłą i sam nie wie dlaczego. To jest niezależne od naszej woli.
Jak we mnie zakocha się absolutnie jakaś dziewczyna na wózku, to co powinienem zrobić?
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

UpadłyAnioł pisze:Poza tym jedna z naszym uzytkowniczek wzgardzila podobno miloscia chlopaka na wozku, ktory ja kochal absolutnie... ehhhh brak slow...
A co miała niby zrobić, opiekować się nim z litości?
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
cezary123
zaufany użytkownik

Schizo pisze: A co miała niby zrobić, opiekować się nim z litości?
Prawo ewolucji i ignorowanie istnienia Boga. Oczywisty przykład.
A jakby jakiejś urodziło się takie niepełnosprawne dziecko? Byłaby litość, miłość macierzyńska, czy prawo ewolucji?
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

moonrid pisze:Branie odpowiedzialności za swoje życie to przestanie obwiniania innych za własne niepowodzenia.
Tylko tyle. Myslalem ze o wiele wiecej pod tym tajemniczym haslem stoi. :roll:

A co d odziecka to macie racje, to byloby tragedia jakby sie urodzilo inwalida np. na wozku, to ryzyko, ale skoro on ja kochal a ona tez szukala t oczemu nie dala szansy tylko rozeszlo sie wszystko po kosciach?
Ostatnio zmieniony czw gru 13, 2012 8:11 pm przez Ralf, łącznie zmieniany 1 raz.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

cezary123 pisze:A jakby jakiejś urodziło się takie niepełnosprawne dziecko? Byłaby litość, miłość macierzyńska, czy prawo ewolucji?
To się wcześniej sprawdza i nie rodzi. Ale według Ciebie przecież jak jakiś niepełnosprawny czegoś chce to oczywiście wszyscy powinni wokół niego skakać z powodu jego choroby, tak? A aborcja to przecież mord. :lol:
cezary123 pisze:ignorowanie istnienia Boga
:lol:
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
cezary123
zaufany użytkownik

Schizo pisze:cezary123 napisał(a):
ignorowanie istnienia Boga
:lol:
A wyobraź sobie, że to Ty jesteś tym niepełnosprawnym dzieckiem w swoim jednorazowym istnieniu, a Schizo w obecnym kształcie już całkowicie zakończyła żywot na tym świecie i zmarła przed laty. Teraz jaśniej? I nie jest to żadna reinkarnacja.
Można sobie to wyobrazić?
Ostatnio zmieniony pt gru 14, 2012 10:01 am przez cezary123, łącznie zmieniany 2 razy.
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

Nie. :)

Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

:)
LucP84
zarejestrowany użytkownik

Post autor: LucP84 »

Też mam takie obawy że nigdy nie znajdę jakiejś stałej pracy :(

U mnie wszyscy się do tego dziwią, że skończyłem studia informatyczne i nie mam pracy. A jakoś te studia niezbyt trafione były, a może też ja po prostu nie potrafię jakoś w nic się zagłębić. Nie wiem

W tym roku w lecie minie 5 lat od studiów i z tego sensowną pracą były tylko dwa staże z PUP, a potem jeden miesiąc pracy w Tesco. Oprócz tego to było tylko nieco dorywczych prac, na zasadzie że przez kilka miesięcy miałem umowę, ale praca była z 2-3 razy w miesiącu.

Zrobiłem szkołę policealną i parę kursów, ale bez efektu. Do tego dalej mam poczucie że nic nie umiem.

W sumie nie do każdej pracy się nadaję, bo tam gdzie jest duży kontakt z ludźmi nie bardzo, ale jakieś ciężkie fizyczne też nie, bo słaby fizycznie jestem. No i nie wiem co dalej, bo ze stażami i kursami to już chyba wyczerpałem możliwości :/
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony wt sty 29, 2013 6:18 pm przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
cezary123
zaufany użytkownik

LucP84 pisze:Do tego dalej mam poczucie że nic nie umiem.
Poczucie to co innego.
A naprawdę?
Awatar użytkownika
Paranoja
bywalec

Post autor: Paranoja »

Szczerze powiem, że nie czytałam całego wątku tylko pierwszą stronę i przejrzałam tą ostatnią.

Jestem osobą 'normalną" (cokolwiek to znaczy). Owszem pracuję. Mam dość fajne stanowisko, pracuję w urzędzie, państwowa posada, więc wiadomo. Ale zanim tu trafiłam pracowałam jako kelnerka, barmanka, na zmywaku, roznosiłam ulotki, sprzedawałam w sklepie spożywczym, pracowałam na taśmie w fabryce kosmetyków. I powiem szczerze, że sprzątałam kible bo też to należało do moich obowiązków, nie widziałam w tym nic upadlającego (w sensie, że wstyd to kraść), co nie znaczy, że należało to do moich ulubionych zajęć.

Ludzie (mówię do was, chorujących na schizofrenię), proszę nie zakładajcie z góry, że się wam nie uda, bo ogólnie pracę ciężko znaleźć i zdrowej osobie. Poza tym, jeśli ktoś szuka, to znajdzie, bo w większych miastach to można iść i do mc donalds, czy chociażby ulotki rozdawać. Wiem, nie jest to praca marzeń, ale od czegoś trzeba zacząć, poza tym, praca to praca, ważne, że się dostaje wynagrodzenie.

Również zgadzam się z tym, że dopóki nikt nie zapyta wprost o papiery to nie musicie się nimi chwalić na rozmowie o pracy (no chyba, że akurat pracodawca szuka kogoś z papierami). Jeśli uważacie wy i wasi bliscy, że choroba nie jest jakoś rzucająca się w oczy, tzn że ktoś nieznajomy nie jest w stanie jednoznacznie zauważyć, że coś z wami jest jednak nie tak, to po co komuś gadać o tym, że się ma schizofrenię. Nie każdy w naszym kraju akceptuje tą chorobę, bo większości ludziom kojarzy się ona z tymi wszystkimi psychopatami to cię słyszy w tv, że mordują, albo, że coś mu odbiło i nagle zabił pół swojej rodziny, albo jeszcze, że chorzy chodzą jak lunatycy po ulicy.

Nie poddawajcie się. Zacznijcie jakąkolwiek pracę, zawsze w trakcie można szukać czegoś innego. Nie stawiajcie sobie zbyt wysokich wymagań co do pracy. Przecież chodzi o to, żeby cokolwiek robić i zarobić jakieś pieniądze by móc być chociaż trochę samowystarczalnym.
Pozdrawiam
agatcon
zaufany użytkownik

Post autor: agatcon »

.
Ostatnio zmieniony wt lut 21, 2017 9:50 pm przez agatcon, łącznie zmieniany 1 raz.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony wt sty 29, 2013 6:18 pm przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Paranoja
bywalec

Post autor: Paranoja »

pracę jest ciężko znaleźć bez względu na to czy jest się chorym czy zdrowym
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

ja po sesji pojde do sklepu pracowac. Niedługo zaczne wysylac cv. Chce celowac w sklepy z wyzszej polki...
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”