nadwaga i powrót, pytanie
Moderator: moderatorzy
Re: nadwaga i powrót, pytanie
I ja ostatnio przytyłam, wprawdzie 1 kg, w ciągu miesiąca, ale teraz wzięłam się za siebie i mam nadzieję, że schudnę. Postanowiłam ograniczyć słodycze, bo ostatnio za często je jadłam. Mam nadzieję, że waga pójdzie w dół, bo faktycznie na lekach ciężko zgubić kilogramy.
Mam nadzieję, że wraz z nadejściem wiosny, wszyscy będziemy mieli więcej energii na uprawianie sportu, u mnie na razie bez zmian. Waga stoi w nieubłaganym miejscu...
Ja przytyłam 10 kilo w ciągu pół roku,po olazepinie.Obecnie mam dstawioną,ale waga ,ani rusz.Biorę fluoksetynę bo kiedyś trochę po tym schudłam,ale na razie niechudnę.Słyszałam o diecie Dunkana,tzw.białkowej,ale słyszałam też,że podobno jest szkodliwa,słyszeliście o niej?Stosował ją mmoże ktoś z dobrym skutkiem?
- lea
- zaufany użytkownik
Dieta Dukana opiera się głównie na jedzeniu białka, co na dłuższą metę nie jest korzystne. Wpisz w google dieta dukana, ewentualnie dieta dukana + forum, to powinnaś się więcej dowiedzieć. Dla mnie dieta powinna być urozmaicona i zawierać wszystkie składniki odżywcze, do tego regularne ćwiczenia i powinny być efekty, u mnie przynajmniej były.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
- lea
- zaufany użytkownik
Ja przytyłam ponad 10 kilo w 1,5 miesiąca, ale odpowiednia dieta, sport, samodyscyplina i zmiana leku na inny pomogły mi zrzucić ten balast i teraz moja waga jest w normie.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
O jakiej diecie Lea mówisz? ciekawa jestem...
Ja ostatnio zaliczyłam całe opakowanie Linei ale nic, zupełnie nic na mnie to działało, na psychotropach ciężko schudnąć
Ja ostatnio zaliczyłam całe opakowanie Linei ale nic, zupełnie nic na mnie to działało, na psychotropach ciężko schudnąć

- lea
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony sob sie 29, 2015 9:47 am przez lea, łącznie zmieniany 2 razy.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Wydaje mi się, że najważniejsze jest liczenie kalorii i świadomość, ile dana potrawa może tych kalorii zawierać.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Ja bardzo liczę kalorie, ale jestem na tej olanzapinie i ciężko jak cholera zrzucić cokolwiek. Zaczynam wiosną systematycznie biegać, to moje postanowienie noworoczne 

- Kot w butach
- zaufany użytkownik
Przy olanzapinie bardzo ciezko sie chudnie. Ten lek jest dobry na przybranie masy, a inaczej piszac - tyje sie po nim masakrycznie...
Boję się zmienić na coś innego, bo miałam przykrą przygodę np. z zeldoxem
/ dostałam po nim lęków/, nie wiem co byłoby lepsze raczej wyciszające, ketrel?
- Kot w butach
- zaufany użytkownik
Ja biore ketrel i oceniam go pozytywnie, mialem leki spoleczne to ketrel je wyciszyl i obecnie nie mam zadnych lęków społecznych.
Ale na kazdego inaczej dzialaja lekarstwa wiadomo.
Ale na kazdego inaczej dzialaja lekarstwa wiadomo.
Lea, bardzo mnie podniosłaś na duchu, że na rispolepcie udało Ci się schudnąć do BMI 19 i trzymasz wagę..
Kurcze to bardzo motywujące - ja też chyba spróbuje !
- moi
- moderator
- Kontakt:
Ketrel chyba raczej aktywizuje. Ale spróbuj- na każdego dany lek działa inaczej.wini pisze:Boję się zmienić na coś innego, bo miałam przykrą przygodę np. z zeldoxem
Pozdrawiam.m.
- lea
- zaufany użytkownik
mam nadzieję, że i Tobie się udamyszak pisze:Lea, bardzo mnie podniosłaś na duchu, że na rispolepcie udało Ci się schudnąć do BMI 19 i trzymasz wagę..

pozdrawiam.
- what_a_feeling
- bywalec
Wystarczy odstawić cukier, pić soki warzywno owocowe - swoje a nie sklepowe, bo mają cukier, zamienić chleb biały na razowy albo na "deski", pić czerwoną herbatę pu erh, która hamuje apetyt, nie jeść po 18 itd. Nawet ruszać się nie trzeba a waga sama leci, ale wtedy zajmie to więcej czasu.
Ja na ketrelu przytyłem 3kg i zaczynam od początku dietę, by schudnąć z 10kg. Takim sposobem schudłem 18kg.
Ja na ketrelu przytyłem 3kg i zaczynam od początku dietę, by schudnąć z 10kg. Takim sposobem schudłem 18kg.
Znalazłam idealną dla mnie dietę
co powiecie o tym ?
http://zdrowie.onet.pl/fotogalerie/sekr ... -male.html
Warto poczytać i zaznajomić się z tematem

http://zdrowie.onet.pl/fotogalerie/sekr ... -male.html
Warto poczytać i zaznajomić się z tematem

.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 3:24 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Cóż, nic nie zastąpi smaku czekolady... żadna tam galaretka, czy mus. Mus to jeść, ale delektować się tym? 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
http://zdrowie.onet.pl/newsy/dietetyk-r ... tykul.html
Z tego artykułu wynika, że zdanie na temat tego, że chleb jest tuczący to mit.
Z tego artykułu wynika, że zdanie na temat tego, że chleb jest tuczący to mit.