Aborcja
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Aborcja
Jak mi ktoś nie wierzy, to niech sobie sam przeprowadzi badania na miarę swoich możliwości. Macie koleżanki, znajome, przyjaciółki, siostry, kuzynki, sąsiadki i na pewno wiecie, które mają cellulit, a jak nie to poobserwujcie uważnie. I też w większości wiadomo, która jak się prowadzi. I sprawdźcie korelacje.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jeżeli ktoś już na starcie odrzuca pojęcia grzechu, kary itp. to na samym starcie popełnia błąd systemowy. Tak samo jak w matematyce na starcie odrzucić np. pojęcie trójkąta, prostej czy liczby 13. Bo się komuś to nie podoba. Wtedy koncepcja świata będzie błędna. Ateiści żyją w głupocie, nie potrafią zrozumieć świata i na siłę próbują dostosować kłamliwe koncepcje do rzeczywistości. Nic się u nich nie zgadza, nic się nie da przewidzieć, ale im to nie przeszkadza w samozadowoleniu.
Nie należy odrzucać jakieś koncepcji tylko z powodów światopoglądowych, bo jak pokazuje historia dużo prawdziwych teorii zostało odrzuconych, bo to się nie mieściło w głowie zwykłym ludziom. Ale to geniusze mieli rację, a nie zwykli ludzi.
Dodam tylko, że większość geniuszy była niezrozumiana i dopiero po latach okazywało się, że mieli rację.
Nie należy odrzucać jakieś koncepcji tylko z powodów światopoglądowych, bo jak pokazuje historia dużo prawdziwych teorii zostało odrzuconych, bo to się nie mieściło w głowie zwykłym ludziom. Ale to geniusze mieli rację, a nie zwykli ludzi.
Dodam tylko, że większość geniuszy była niezrozumiana i dopiero po latach okazywało się, że mieli rację.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:

Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
A jednak się kręci!
Galileusz
Koniec, kropka

Jeszcze tylko w sprawie tego, czy lepiej śmiać się, czy płakać. Wyśmiewanie kogoś, czy tępienie z powodu jego przywar fizycznych jest naganne. Bez względu na to, czy ktoś robi to z powodu zaburzeń, czy "na trzeźwo". Takie zachowania trzeba prostować, a nie pomijać milczeniem, czy zbywać śmiechem.
Pozdrawiam.m.
- amigo
- zaufany użytkownik
A przeciez sa tez kobiety bez celulitu i sa pusczalskie, ale jak przypomne sobie niektore kolezanki to mialy celulit i sie puszczaly, ale nie mozna zaszufladkowac wszystkich kobiet z celulitem jako puszczalskie.44 pisze:Uściślę, cellulit jest karą za puszczanie się. Ohydnie grzeszą ciałem, dlatego maja ohydne ciało. Logiczne chyba? Tak twierdziła nawet Hildegarda z Bingen. Żadna choroba nie jest przypadkowa. Po cellulicie można poznać puszczalskie.
Obserwuję też sam świat uważnie i moje wnioski pokrywają się z twierdzeniami ludzi światłych.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Arthur SchopenhauerKażda prawda przechodzi przez trzy etapy: najpierw jest wyśmiewana, potem zaprzeczana, a na końcu uważana za oczywistą.
Idealnie pasuje

- moi
- moderator
- Kontakt:
Na wszystko można znaleźć odpowiedni cytat. Nawet na największą bzdurę
"Od przybytku głowa nie boli" ale "Co za dużo, to niezdrowo". Dwa przysłowia, obydwa przeczą sobie. A mówią, że przysłowia są mądrością narodów 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
To jest miecz obusieczny. Też mogę napisać, że w Twoich pracach tzw. naukowych na każdą bzdurę, nawet największą znajdzie się cytat, źródło.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Tylko, że ta bzdura w pracach naukowych jest weryfikowana przez wielu ludzi. A Schopenhauer był biednym, zdziwaczałym starcem, który miał dość ekscentryczny stosunek do rzeczywistości. Co nie znaczy, że nie zdarzało mu się mówić mądrych rzeczy.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- Słonecznik1
- bywalec
Myślę że aborcji nie powinno być . Ciężko mi powiedzieć ale dla mnie taka możliwość i jest tak chyba dopuszczone w prawie jest wtedy gdy dziecko ma jakieś poważne bardzo wady i wiadomo że niestety będzie miało bardzo nieciekawie jak przyjdzie na świat.Temat jest poważny ale polityków to mało myślę obchodzi a gadają często o tym bo to dobre mydlenie oczu . Że niby coś ustalają . I takie tam.Kiedyś tak gadali o tym często teraz to co chwila jakaś afera więc o tym nie gadają..
Przebierają w ludziach, przebierają w swoich dzieciach prawie jak w mężczyznach. Tyle, że i dotyczy to wyboru na córkę. To życie nie, tamto nie, będzie inne jak się spodoba.
I nikt nie ma prawa się domagać istnienia ani nawet zdziwić się, bo przecież chodzi o jej ciało.
Inne ciało won.
Kobiece zło.
I nikt nie ma prawa się domagać istnienia ani nawet zdziwić się, bo przecież chodzi o jej ciało.
Inne ciało won.
Kobiece zło.