Niestety to już nie jest dyskusja. Pojawiły się tutaj najczęstsze "argumenty" wierzących typu:moi pisze:Ty także masz wpływ na poziom tej dyskusji.
"bo ksiądz tak mówi" itp. nadające się na fora katolik/katolicy pl.
Moderator: moderatorzy
Niestety to już nie jest dyskusja. Pojawiły się tutaj najczęstsze "argumenty" wierzących typu:moi pisze:Ty także masz wpływ na poziom tej dyskusji.
AaaaaaAAAAaaA !Schizo pisze:Niestety to już nie jest dyskusja. Pojawiły się tutaj najczęstsze "argumenty" wierzących typu:
I o to właśnie chodzi! Trafiłaś w sedno, moi. Konstruktywna krytyka! Antyklerykalizm jest do zaakceptowania. Gorzej z prostackim, chamskim antyklerykalizmem.moi pisze:Zauważ, że prof. Węcławski zajmuje się konstruktywną krytyką kościoła katolickiego. Nie obraża ludzi wierzących.
Niestety smutne jest to, że przeciwnicy "katoli" w tym m.in. "pewni użytkownicy" i inni użyktownicy "prolewacy" prowokują np. wyrywają z kontekstu jakieś słowa, chcąc "nas" zdyskredytować.Schizo pisze: Pojawiły się tutaj najczęstsze "argumenty" wierzących typu:
To oczywiste, że są różni ludzie niewierzący i wierzący. Co nie znaczy, że jedni zaczną odp. z miłością na nienawiść drugich - to by było chore.moi pisze:I wśród wierzących, i wśród niewierzących znajdziesz różnych ludzi: dobrych, złych, chamskich, grzecznych, mądrych, głupich, itd. Zastanów się do czego prowadzi eskalacja mowy nienawiści i wzajemnej niechęci.
Jezus: Kto nie jest ze mną, jest przeciwko mnie. [Źródło: Ewangelia św. Łukasza 11, 23]
dobrze następnym razem posłuże się innym terminem.moi pisze:Peerel, prosiłabym, żebyś nie używał wyrażeń typu "prolewacy" i "lewacy". To zdania nacechowane negatywnie a w żadnej dyskusji nie powinno chodzić o obrażanie innych.
Pozdrawiam.m.
http://www.fronda.pl/blogowisko/wpis/na ... ciol_37958Jeżeli Polacy mają nam powierzyć odpowiedzialność za kraj, niedopuszczalnym jest choćby tworzenie wrażenia, iż istnieje jakiś rozdźwięk w poglądach na sprawy cywilizacyjne między Kościołem a polską prawicą.
"Lewak" jest określenie obraźliwym (czy do Ciebie powinnam mówić "prawuch", albo jakoś bardziej złośliwie?). Zamiast tego możesz powiedzieć "osoba o lewicowych poglądach".PeeReL pisze:dobrze następnym razem posłuże się innym terminem.moi pisze:Peerel, prosiłabym, żebyś nie używał wyrażeń typu "prolewacy" i "lewacy". To zdania nacechowane negatywnie a w żadnej dyskusji nie powinno chodzić o obrażanie innych.
Pozdrawiam.m.
A dlaczego w twojej ocenie "lewak" jest obraźliwym określeniem?
Jestem zamoonrid pisze:Przekażmy sobie znak pokoju
RAmen.moi pisze:Jestem zamoonrid pisze:Przekażmy sobie znak pokoju
Miał na myśli przeciwnika- SatanaSchizo pisze:Jezus: Kto nie jest ze mną, jest przeciwko mnie. [Źródło: Ewangelia św. Łukasza 11, 23]
Na szczęście nie wszyscy tak myślą.
A kto "stworzył" Satana?cezary123 pisze:Miał na myśli Satana![]()
I zwiedzione przez niego na zgubę duszyczki.