Zaufani użytkownicy
Moderator: moderatorzy
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: Zaufani użytkownicy
A, jeszcze jedna sprawa: zapewniam Cię Wspaniale, że moi oskarżając kogoś o ksenofobię nie czyni tego jako moderator, lecz jako równoprawny użytkownik. To kwestia dyskusji, czy te oceny idą zbyt daleko, czy nie i czy są obraźliwe. Zapewne zależy to od kontekstu. Ale one nigdy nie zamykały dyskusji. Dość łatwo możesz argumentować, że żadnym ksenofobem nie jesteś.
Inaczej jest natomiast z określeniami "szmata" - to zamyka dyskusję. Z tym nie da się dyskutować, bo to wyraz nie tylko oceny lecz osobistej pogardy. Masz prawo do swojej pogardy, ale zachowaj to dla siebie. Publicznie na forum nikt nie będzie traktowany w pogardliwy sposób.
Przeprosisz ?
Inaczej jest natomiast z określeniami "szmata" - to zamyka dyskusję. Z tym nie da się dyskutować, bo to wyraz nie tylko oceny lecz osobistej pogardy. Masz prawo do swojej pogardy, ale zachowaj to dla siebie. Publicznie na forum nikt nie będzie traktowany w pogardliwy sposób.
Przeprosisz ?
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Wnioskuję, że to forum tematyczne, i o specyficznej tematyce raczej..
Lepiej może by było się spierać na temat czy koleżanka/kolega ma dobre leki i wymienić swoje poglądy na ten temat.
Na forum polityczno-społecznym, czy też innym socjologicznym, myślę, że na miejscu byłby taki spór, a ze względu na to o czym jest forum Zbyszka to kłótnia w sferze polityki jest bez sensu, chyba, że o poprawność polityczną chodzi.
pozdro
pokój
k
Lepiej może by było się spierać na temat czy koleżanka/kolega ma dobre leki i wymienić swoje poglądy na ten temat.
Na forum polityczno-społecznym, czy też innym socjologicznym, myślę, że na miejscu byłby taki spór, a ze względu na to o czym jest forum Zbyszka to kłótnia w sferze polityki jest bez sensu, chyba, że o poprawność polityczną chodzi.
pozdro
pokój
k
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
To forum jest dla nas, więc i tematy chyba mogą być różne.
Takie pod nas
Zdrowe kłótnie są ok, ale trzeba się kontrolować i zachowywać klasę, kulturę i takt.
Nie mnie oceniać kto przegina, bo nie czytam wątków politycznych...
Pewnie wina, jak zawsze gdzieś po środku.
Ale nie o tym ten wątek...
Szalony Fizyk na zielonego
Takie pod nas
Zdrowe kłótnie są ok, ale trzeba się kontrolować i zachowywać klasę, kulturę i takt.
Nie mnie oceniać kto przegina, bo nie czytam wątków politycznych...
Pewnie wina, jak zawsze gdzieś po środku.
Ale nie o tym ten wątek...
Szalony Fizyk na zielonego
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
- Dobro
- zaufany użytkownik
Myślę, że MyLove mógłby dostać. Spoko koleś.
Tam chodziło o sprawiedliwość, prawdę, uczciwość. W moim przekonaniuzbyszek pisze:Trybunał Konstytucyjny nie dotyczy tego forum. Tam, wtedy przed bramą chodziło o ujawnienie prawdy dotyczącej działanie w Polsce obcej agentury.
na forum powinno się stosować te same zasady, które tam, dla mnie to oczywistość. Człowiek i jego postępowanie stanowi całość. Jest się uczciwym
i prawym wszędzie i wtedy można o kimś mówić (i on sam też o sobie), że jest kimś takim. Nie da się wybiórczo stosować tych zasad, bo to hipokryzja.
- Dobro
- zaufany użytkownik
Chociaż nie, bo wyzywał. Za rok może dostać zielonego.karuna pisze:Myślę, że MyLove mógłby dostać. Spoko koleś.
Proszę napisz, że sam nie wierzysz w te słowa...zbyszek pisze:zapewniam Cię Wspaniale, że moi oskarżając kogoś o ksenofobię nie czyni tego jako moderator, lecz jako równoprawny użytkownik.
już nie bardzo rozumiem, dlaczego Wspaniale ma przepraszać. Za użycie cytatu w wypowiedzi? Czy może, za to, że sam poczuł się niesprawiedliwie potraktowany?
ech, ja to zbyt głupia na te przepychanki jestem.
ech, ja to zbyt głupia na te przepychanki jestem.
No .. ewidentnie poszło o poglądy.
W całych tych dyskusjach trzeba jednak pamiętać aby szanować na wzajem bo inaczej to zaczyna się nie przyjemnie robić jak właśnie chociażby teraz.
Ale jak widać nie wszyscy o tym pamiętają.
W całych tych dyskusjach trzeba jednak pamiętać aby szanować na wzajem bo inaczej to zaczyna się nie przyjemnie robić jak właśnie chociażby teraz.
Ale jak widać nie wszyscy o tym pamiętają.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
w całym nie porządku sekretny porządek.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Czy to były fakty, czy nieprawidłowo to odczytałem i moi przesadza ?moi pisze:... jak mnie potraktowałeś kiedyś na forum, wyzywając od szmat i złodziejek...
- Słonecznik1
- bywalec
nie wiem ,jeśli siękogoś czepia bez podstawy a Wspaniale jak była normalna rozmowa to tak znikąd nazwał mnie ,, brzydko,, moażna powiedzieć że ty nie realnymi zjawisjami międzyludzkimi się się kierujesz a trolujesz.nerwowo ostatnio jest . Ja do Karuny nic nie mam . Mysle że to dobry człek. Powio sie skonczyc bezsensowne ublizanie ale niektorzy sobie jaj robia ale mozna je robic z klasą.
- Słonecznik1
- bywalec
a wogóle to nie jest mi do smiechu
- Słonecznik1
- bywalec
sle co bedzie to bedzie
- Słonecznik1
- bywalec
niepowiem ze u mnie nie wystapił gniew, pewnie za duzy ale jakos uzasadniony ,ale czasem raczej nie i mozna by bylo sie obyc bez paru slow . , szacie innyc. nie obrazajcie a bedzie dobrze. . ja niedlugo jade
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Nie, to były słowa, których użył Wspaniale w stosunku do mnie, jeszcze jako Salydus.zbyszek pisze:Czy to były fakty, czy nieprawidłowo to odczytałem i moi przesadza ?moi pisze:... jak mnie potraktowałeś kiedyś na forum, wyzywając od szmat i złodziejek...
O tym, że wyzwał mnie też od kur domowych i że każdą kobietę pracującą w domu za taką uważa, nawet nie wspominam.
On po prostu ma takie poglądy - ktoś powie. Ale czy muszę się na to godzić i w milczeniu tego słuchać? Oczywiście, że nie.
Są to słowa pełne pogardy i poniżenia dla innych, a w szczególności dla kobiet. Teraz doszli do tego obcokrajowcy.
Nie ma we mnie na takie słowa zgody.
Pozdrawiam.m.
-
- nadużywający
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Mysle, ze Erika_Kohut takze powinna otrzymac zielony status.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
to ja poprosze czerwonyUnknown pisze:Mysle, ze Erika_Kohut takze powinna otrzymac zielony status.
Też jestem za przyznaniem statusu "zaufanego" dla tej użytkowniczki.Unknown pisze:Mysle, ze Erika_Kohut takze powinna otrzymac zielony status.
Jest na forum już dość długo i choruje psychicznie, pisze sensowne posty.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
:
Ostatnio zmieniony śr wrz 07, 2016 4:01 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."