Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Re: Bykowe

Post autor: boris »

I tak jak o tym kto jest Żydem, decydował Goebbels, tak Ty będziesz decydować kto ma jakie intencje. Widzę w tym pewne ryzyko - Goebbels źle skończył :)
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Sens wypowiedzi można odczytać z kontekstu. Cały ten wątek jest zaś nagonką na osoby o odmiennej orientacji seksualnej.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Wątek potępiający pedofilię, nekrofilię czy zoofilię (ta ostatnia nie jest już przestępstwem seksualnym) również byłby nagonką "na osoby o odmiennej orientacji seksualnej". Wczoraj sodomita był dewiantem, dziś jest celebrytą, osobą szczególnych względów. Kim jutro będzie zoofil? Osobą uszczęśliwiającą sfrustrowane seksualnie zwierzęta, które z powodu zacofania społeczeństwa nie mogą sobie pobrykać ze swoimi właścicielami?
Pomijając wątek rowerowy, "bykowe" jest podatkiem "z mściwości", podobnie jak podatek dochodowy, karzący za wydajną pracę, czy ZUS, odprowadzany pod przymusem pomimo braku gwarancji otrzymania świadczeń, z ewidentną intencją ustawodawców niedotrwania Kowalskiego do możliwości ich poboru. Celowo piszę Kowalskiego, gdyż Kowalska średnio żyje znacznie dłużej.
Przede wszystkim praca nie powinna być opodatkowywana, to jest najbardziej niemoralny z podatków i tego podatku powinno się w pierwszej kolejności pozbyć.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

eN_ pisze:Wczoraj sodomita był dewiantem, dziś jest celebrytą, osobą szczególnych względów. Kim jutro będzie zoofil? Osobą uszczęśliwiającą sfrustrowane seksualnie zwierzęta, które z powodu zacofania społeczeństwa nie mogą sobie pobrykać ze swoimi właścicielami?
Porównując homoseksualizm z zoofilią popełniasz spore nadużycie. Takie samo, jakie popełnili przedstawiciele Katolickiego Stowarzyszenia Dziennikarzy porównując satanizm do pedofilii (sprawa Nergala). To są argumenty wyciągane z kapelusza, albo raczej wydłubane palcem z nosa, z przeproszeniem. Mają na celu jedynie podburzenie publiki, dodanie odpowiedniego zabarwienia emocjonalnego wypowiedzi. Ze zdrowym rozsądkiem nie mają natomiast nic wspólnego.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

moi pisze:Takie samo, jakie popełnili przedstawiciele Katolickiego Stowarzyszenia Dziennikarzy porównując satanizm do pedofilii (sprawa Nergala).
Nadużycie? Skoro Szatan jest wcieleniem Zła, to jeden z jego przejawów - w postaci ohydnych czynów podejmowanych wobec dzieci - tym bardziej do tego zbioru pasuje (Zbiór S - Szatan, zbiór P - pedofilia, zbiór P jest podzbiorem zbioru S). A biorąc pod uwagę, że słowa te wypowiadały osoby religijne, dla których rzeczywiście, a nie tylko symbolicznie, Szatan jest synonimem Zła, nie widzę tutaj żadnego nadużycia (o ile nie przytaczasz przeinaczonej wersji Wyborczej, wierzę, że było tak, jak napisałaś).
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

eN_ pisze:Skoro Szatan jest wcieleniem Zła, to jeden z jego przejawów - w postaci ohydnych czynów podejmowanych wobec dzieci - tym bardziej do tego zbioru pasuje (Zbiór S - Szatan, zbiór P - pedofilia, zbiór P jest podzbiorem zbioru S).
A każdy pijak to złodziej. Bareja się kłania.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Moi ma pełną rację. Nie chcemy przesuwać wszystkiego do "niechcianych" ale przecież osoby o różnych poglądach, a także o różnych orientacjach seksualnych muszą czuć się na tym forum u siebie w domu tak samo jak i ty, eN.
Wróćmy do lepiej proszę tematu, który zadał Siligarf.
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

No dobrze, ale co z cnotliwymi i bogobojnymi pustelnikami głoszącymi o ogniu piekielnym dla homoseksualistów? Oni też chcieliby czuć się na tym forum u siebie, a Sodoma i Gomora gdzie jak wiadomo panowała otwartość na inne orientacje seksualne nie są odpowiednim miejscem dla pustelników. Dlaczego zatem mamy to forum wzorować na Sodomie?

Według mnie trzeba sprawę poddać głosowaniu i niech wybierze większość. Głosować można za dwoma opcjami:
1. Sodoma jako źródło wzorców kulturowych - czyli przesuwamy wszystkie wypowiedzi niechętne homoseksualistom do niechcianych.
2. Nie dla Sodomy - czyli przesuwamy homoseksualistów do niechcianych.

Niech większość wybierze. Ze swej strony jestem gotów podporządkować się świętej woli większości i jeżeli wygra opcja nr 1 sam wystąpię z propozycją napisania listu protestacyjnego do Boga za zniszczenie tak postępowego kulturowo i obyczajowo miasta jak Sodoma. Jednak do czasu aż ta sprawa nie zostanie poddana demokratycznemu głosowaniu, żądam dla siebie swobody wypowiedzi. Skoro uznaję buddystów i homoseksualistów za zagrożenie dla współczesnej cywilizacji, to chyba mam prawo do ich krytykowania?
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
______X
bywalec

Post autor: ______X »

.,.,
Ostatnio zmieniony wt cze 12, 2012 11:50 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
silny Niemiec z USA
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Post autor: silny Niemiec z USA »

Czy pracowałem lub to na rencie byłem to nie stać mnie było na mieszkanie i kredytu nie dali! Koledzy z Polski wyjechali i żyją jak lordy oraz kopulują! Ja pracowałem chory, a oni kopulowali i kasę od rodziny mieli! Ja dzieci wolę nie mieć, bo się nie nadaje do niczego! Renta to wegetacja taka sama jak i praca! Gówno nie życie w tej Polsce! Prywaciarze tylko kantują ten system i zarabiają na nim! Ręsztę czeka zagłada!
Geld ist nicht gut! Ich habe eine schinke mit saltz! USA is dead! Eminem is dead!

www.pijany-muminek.pl
Mariii
zaufany użytkownik

Post autor: Mariii »

xyz pisze:Ja dzieci wolę nie mieć, bo się nie nadaje do niczego! Renta to wegetacja taka sama jak i praca!
No właśnie, a kolega sugeruje, żebyś z tego płacił jeszcze bykowe...
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

siligarf pisze:Z jego kapitału państwo będzie miało figę.
I bardzo dobrze! Państwo jest dla obywateli, a nie obywatele dla państwa. To ludzie mają być posiadaczami kapitału, a nie jakiś ministru czy premieru, który i tak przeznaczy całą kasę na siedemnaste pensje, nie kończące się podwyżki dla biurokratów, wielokrotnie droższe od reszty świata stadiony, masę nieudanych, niepotrzebnych, przepłaconych inwestycji, więcej zmarnuje i szkód narobi, niż to cośkolwiek warte. Powinni mieć tylko na wojsko, policję, szczątkową administrację. Reszta pieniędzy ma być w kieszeniach obywateli. A jeśli ktoś te pieniądze przehula, to jego strata - innym pozwoli zarobić, a sam zostanie na starość bez majątku, bez dzieci, i wszelki ślad po nim zaginie.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

siligarf pisze:... Bezdzietni są trutniami społecznymi. .
Chopin, Kopernik, Leonardo da Vinci ...
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

zbyszek pisze:
siligarf pisze:... Bezdzietni są trutniami społecznymi. .
Chopin, Kopernik, Leonardo da Vinci ...
Boris
:)
Ale w towarzystwo wpadłem:) Stary dowcip: Chopin nie żyje, Kopernik nie żyje, Leonardo da Vinci nie żyje. I ja też nie czuję się najlepiej :)
silny Niemiec z USA
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Post autor: silny Niemiec z USA »

Polska to powalony kraj jest! Prawo głupie i wszyscy stąd wyjechali czy tam wyfruneli albo wypłyneli! Reszta co została wojuje jak na trzeciej wojnie światowej!
Geld ist nicht gut! Ich habe eine schinke mit saltz! USA is dead! Eminem is dead!

www.pijany-muminek.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”