Już nie może, bo urzędnicy zabiorą mu dzieckoboris pisze:Rozkapryszonym dzieciom żądającym prezentów na które rodzinę nie stać tatuś może dać klapsa(...)

Moderator: moderatorzy
Już nie może, bo urzędnicy zabiorą mu dzieckoboris pisze:Rozkapryszonym dzieciom żądającym prezentów na które rodzinę nie stać tatuś może dać klapsa(...)
A to przepraszammandrynka pisze:Napisałam na tamtym forum, ale narazie nikt mi nie odpowiedział![]()
1) Brednie i kalumnie. Zasiłek jest przez 6 miesiecy w kwocie 500pln. Praca może być w jednym zakładzie przez całą karierę w znacznie większych kwotach. Zatem wniosek, ludziom opłaca się pracować, tylko pazernym pracodawcom nie opłaca się zatrudniać w sposób nie naruszający godności człowieka, chcącego pracować.mandrynka pisze:Za:
Przeciw:
* Zasiłki prowadzą do patologii, ludziom nie opłaca się pracować
* Zasiłki rozleniwiają - ludzie stają się bezradni, zapominają, jak to jest pracować i starać się o pracę
* Jeszcze większe wyzyskiwanie pracowników przez pracodawców
* Jeszcze większe wprowadzanie ludzi w skraj nędzy, poprzez wyzysk pracodawców
* Brak motywacji do szukania pracy
Hhaha . Brak bezrobocia w Polsce albo bezrobocie na poziomie 4 % , hahahaha. Jednak schizofrenicy to fantaści i nieźli pisarze. Tematyka 4% bezrobocia lub calkowitego braku bezrobocia w tym słowiańskim bagnie to dobry materiał na powieść science-fiction. Nawet sam sapkowski albo tolkien mogliby czyścic buty autorowi tej powiesci. Ja osobiście poznałem moc lęków w schizofrenii, poznałem moc lęków na detoksie benzodiazepinowym po dlugim rocznym ciągu i wiem co to jest lęk, kiedy człowiek sra pod siebie, nonstop czuje sie obserwowany, ma paranoje w kazdej tematyce, trzesie sie jak ktos puka do drzwi i wiem ze niektorym są potrzebne zasiłki, socjale, renty, itp. Oczywiscie są tez tacy, ktorzy są w miare zdrowi na umysle a nie chca pracować bo są leniami. Natomiast jest duza czesc ludzi powaznie zaburzonych, ktorzy po prostu w pracy w kontakcie z ludzmi zesraliby sie w galoty i zesztywnieli, lub stali na jednej nodze od skali lęków. W Polsce nie zniknie problem bezrobocia, nawet duzy jego spadek przynajmniej przez następne 20 lat. Dopóki Polska nie zacznie iść drogą jakiegos w miare rozsądnego nacjonalizmu i kochania swojego narodu, szacunku do swojego rodaka, dopóty bedzie problem bezrobocia. Oczywiscie bezrobocie jest wszędzie. Nawet w Norwegii. Natomiast w Polsce jest skandalicznie wysokie. A główne przyczyny polskiego bezrobocia??piotr 84 pisze:to proste należy je zlikwidować wtedy kiedy nie będzie bezrobocia albo wtedy gdy ono będzie na poziomie 4 %
To po prostu przejaw antysemityzmu.zbyszek pisze: Przybliż nam więc proszę ten aspekt zagadnienia bezrobocia, bo ten domniemay związek nie wygląda na trywialny.
Oni mają zyski, a u nas rośnie bezrobocie...moi pisze:Ale czy operatywność Ukraińców powinna być powodem do nienawiści i ksenofobii?
Dla mnie zarobienie 2000 złotych w miesiąc to niezłe wyzwanie, a co dopiero zarobić ową 2 i jeszcze mieć na wynajem, jedzenie i życie.moi pisze:2 tysiące mogą służyć nawet i sześciu, siedmiu osobom w rodzinie.
Ależ Mariii, pracuj jako pomoc domowa. Kto ci tego zabrania ? Ukrainki, które to robią ?mariii pisze:... Odbierają nam stanowiska pracy....