Czy ktoś tak miał ??

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

fotex
zaufany użytkownik

Post autor: fotex »

Nie przeszło mi chociaż zarzywałem różne psychotropki.Byłem z tymi kolorkami u neurologa ale on po obiciu mnie młotkiem i takich tam stwierdził że niczego się nie dopatrzył ale dał mi skierowanie na tomografię mózgu.
Gość

Post autor: Gość »

kurde ja sobie niewyobrażam dalszego życia , widząc tak jak teraz widze, miałem nadzieje że po lekach mi to odrazu przejdzie :(
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

Anonymous pisze:kurde ja sobie niewyobrażam dalszego życia , widząc tak jak teraz widze, miałem nadzieje że po lekach mi to odrazu przejdzie :(
Ja w czasie psychozy mialem taki etap, ze wszystko widzialem bardzo "ostro" i wyraznie, ale na lekach po pewnym czasie to przeszlo. Duza intensywnosc kolorow moze sie wiazac z nieprawidlowym oddychaniem, tak reaguje mozg na nadmiar/niedomiar tlenu.
Bardo
moderator
moderator

Wiktoria pisze:Ciekawe jest to co piszesz Bardzo. Nie spotkałam się z takim spostrzeżeniem barw powiązanym z oddechem.
Proponuje eksperyment. Bierzesz jednokolorowa kartke i patrzysz na nia. Pozniej robisz przez piec minut kilka bardzo glebokich oddechow i patrzysz ponownie. Za pierwszym razem to moze nie dzialac, ale po systematycznych cwiczeniach oddechowych widac roznice. Bardziej natleniony mozg po prostu intensywniej odbiera bodzce ze zmyslow, szczegolnie wzrokowe.
tajemniczy ogród
zaufany użytkownik

Post autor: tajemniczy ogród »

Jednak uważajcie na ćwiczenia oddechowe ponieważ mają one przeciw wskazania, przede wszystkim nie mogą wykonywać ich osoby osłabione, po chorobie, dzieci, osoby starsze również powinny być ostrożne a także osoby z przeciw wskazaniami medycznymi, szczególnie wadami serca i inni, można zemdleć dlatego trzeba być bezwzględnie zdrowym a jeszcze lepiej wykonywać ćwiczenia oddechowe z drugą osobą, lub kiedy wiadomo, że będzie ktoś kto w razie jakiś problemów po prostu pomoże
Bardo
moderator
moderator

tajemniczy ogród pisze:Jednak uważajcie na ćwiczenia oddechowe ponieważ mają one przeciw wskazania, przede wszystkim nie mogą wykonywać ich osoby osłabione, po chorobie, dzieci, osoby starsze również powinny być ostrożne a także osoby z przeciw wskazaniami medycznymi, szczególnie wadami serca i inni, można zemdleć dlatego trzeba być bezwzględnie zdrowym a jeszcze lepiej wykonywać ćwiczenia oddechowe z drugą osobą, lub kiedy wiadomo, że będzie ktoś kto w razie jakiś problemów po prostu pomoże
Wlasnie, zapomnialem napisac o tym. Dzieki. Ale same glebokie oddechy (nie sa to cwiczenia oddechowe, ktore sa nieco bardziej skomplikowane) nie powinny zaszkodzic, jesli beda wykonywane POWOLI. Nie mozna dopuscic do nadmiernego natlenienia mozgu, ktore potrafi byc rownie szkodliwe, co niedotlenienie.
Gość

Post autor: Gość »

to ja chyba mam odwrotnie, że widze takie kolorki, u mnie raczej jest niedotleniony mózg bo pale 2 paczki dziennie w psychozie :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”