przy zastrzyku co 14 dni też występowały u mnie zaburzenia wzrokowe i pustka w głowie,powtarzały się regularnie po każdym zastrzyku,dopiero jak przesunełem zastrzyk o jeden dzień pozbyłem się tych dolegliwości,podejrzewam że zbyt duża dawka leku je wywołuje.Kosmitka pisze:Ja nie mogę brać wiecej niż 1,5 mg, bo dostaje czegoś z rodzaju pustki w głowie i przymusu patrzenia. Chciałabym przerzucić się na inny lek, ale ten zlikwidował moje urojenia. częściowo również głosy.
Rispolept Consta jakie macie skódki uboczne
Moderator: moderatorzy
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Re: Rispolept Consta jakie macie skódki uboczne
Teraz też przyjmuje zastrzyki, ale swego czasu jak narzekałem na długość wydzielania się leku z tabletki to pani doktor radziła mi rozbić dawkę z 1x2mg na 2x1mg (dwa razy dziennie po pół tabletki)wowo21975 pisze:przy zastrzyku co 14 dni też występowały u mnie zaburzenia wzrokowe i pustka w głowie,powtarzały się regularnie po każdym zastrzyku,dopiero jak przesunełem zastrzyk o jeden dzień pozbyłem się tych dolegliwości,podejrzewam że zbyt duża dawka leku je wywołuje.Kosmitka pisze:Ja nie mogę brać wiecej niż 1,5 mg, bo dostaje czegoś z rodzaju pustki w głowie i przymusu patrzenia. Chciałabym przerzucić się na inny lek, ale ten zlikwidował moje urojenia. częściowo również głosy.
- wowo
- zaufany użytkownik
przechodze na 37,5mg powinno być ok,skutki uboczne nie powinny się pojawiać
- lea
- zaufany użytkownik
powodzenia w przechodzeniu na nową dawkę, też myślę, że nie powinno być skutków ubocznych, przynajmniej jak ja zmniejszałam dawkę, to nie było
pozdrawiam
pozdrawiam
- wowo
- zaufany użytkownik
dzięki,planowałem to od dłuższego czasulea pisze:powodzenia w przechodzeniu na nową dawkę, też myślę, że nie powinno być skutków ubocznych, przynajmniej jak ja zmniejszałam dawkę, to nie było
pozdrawiam
- wowo
- zaufany użytkownik
Minęło już sporo czasu od tamtych chwil, obecnie jestem na innym leku. Jednak wracając do rispolept consta depo miałem takie efekty uboczne po nim jak zupełna pustka w głowie, zaburzenia wzrokowe, tzw. przymus patrzenia, coś z ostrością wzroku, ogólne rozbicie emocjonalne i bardzo złe samopoczucie. Dlatego wtedy chciałem zejść z dawki, jednak 37,5 mg nie utrzymywało mnie a efekty uboczne w jakimś stopniu ustąpiły. Nie wiem z czym było to związane że ten lek mi nie pasował i tak fatalnie na niego w późniejszym czasie reagowałem. Wydawało się i pisałem o tym że jest ok w porządku, dawałem dobrą ocenę a jednak w dłuższym okresie się nie sprawdził. Dlaczego? Nie wiem, chyba to nie był ten lek, teraz amisulpride już trzy lata i nie mam takich efektów ubocznych a były one bardzo uciążliwe.
- wowo
- zaufany użytkownik
Świństwo ten rispolept, w każdym bądź razie dla mnie.
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: studet
Senność przez cały dzień, częste rozkojarzenie, nadwrażliwość słuchowa, nie utrzymanie nerwów na wodzy. Pierwszy i trzeci skutek uboczny jest najgorszy.
btw. co za klaun skutki pisze przez "ó".
Tak naprawdę to wszystko wyżej to bajeczka i nie lekarstw trzeba tylko umieć powiedzieć komu trzeba tak żeby poszło w pięty cwaniaczkom nie stresować się i nie denerwować
btw. co za klaun skutki pisze przez "ó".
Tak naprawdę to wszystko wyżej to bajeczka i nie lekarstw trzeba tylko umieć powiedzieć komu trzeba tak żeby poszło w pięty cwaniaczkom nie stresować się i nie denerwować
Ostatnio zmieniony pt lip 31, 2020 10:13 pm przez Ercze, łącznie zmieniany 2 razy.
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja wzialem kilka zastrykow tego wieczorami mialem silne lęki niepokoje zmeczony czylem sie na 60 lat gorzej rispolept to zupelnie nie trafiony lek dla mnie wole amisan solian i nie w zastrzykach a jest abilify maitance raz na miesiac wszedl niedawno
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: studet
...
Ostatnio zmieniony sob sie 12, 2017 4:41 pm przez Ercze, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja nie mam raczej żadnych, dobrze się po nim czuję. Chociaż jak pierwszy raz miałem psychozę i się z niej zacząłem leczyć, to rispolept bardzo dokuczał - pustka emocjonalna, odczłowieczenie, ale sam nie wiem czy to był wynik tego że byłem zaraz po psychozie, czy wynik leku. Polecam, ja biorę zastrzyki.
- wowo
- zaufany użytkownik
Jak pobierzesz dłuższy czas to wtedy coś napisz, chyba że bierzesz już kilka lat. Ja brałem i lek zupełnie nie trafiony dla mnie. Cztery epizody na nim i paskudne skutki uboczne leku.
ja biore 7 rok i nic ciagle bez epizodu ale ja jestem odmiencem moze