Eutanazja ze względu na nieuleczalną chorobę psychiczną- Ankieta

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

Czy dobrowolna, świadoma eutanazja ze wzgl. na nieuleczalną chorobę psychiczną powinna dopuszczalna?

Nie, jest to całkowicie sprzeczne z moją religią, światopoglądem
5
26%
Nie, każdy powinien dążyć do przedłużenia swojego życia w możliwie jak najlepszym stanie psycho-fizycznym
7
37%
Tak, jeśli jest to świadoma, dobrowolna decyzja chorego
7
37%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Re: Eutanazja ze względu na nieuleczalną chorobę psychiczną- Ankieta

Post autor: unreal »

Nie wiem, czy dobrze zrozumieliśmy się. Nie zostawiłabym swojego psa tu na ziemi a sama hop w zaświaty.
LaDopamina
markdev
bywalec

Post autor: markdev »

Nie popieram,aczkolwiek rozumiem
głęboka asceza
wypalona żarówa 15w
bywalec

Post autor: wypalona żarówa 15w »

Dla mnie gorsze jest przymusowe leczenie wbrew woli bo taki i tak wyjdzie ze szpitala i zrobi co miał zrobić i jeszcze w liście podziękuje tym wszystkim którzy go zmuszali. Dlatego eutanazja powinna być legalna i dopuszczona w takich przypadkach. A wszelkie leczenie na siłę to wtedy terapia daremna. Oczywiście są przypadki gdzie ktoś ma tam ustawione leki i funkcjonuje jako tako ale jak ktoś po prostu nie chce żyć bo każdy dzień jest dla niego cierpieniem nie do zniesienia wstaje rano i mówi k***a dlaczego się obudziłem i kładzie się spać z nadzieją że się nie obudzi to powinien mieć prawo do godnego zakończenia cierpienia.
Awatar użytkownika
Alchemik Fioletu
bywalec

Post autor: Alchemik Fioletu »

Lewactwo zawsze chce robić aborcje i eutanazje, największy lewak Hitler zrobił je na milionach żydów i Polaków.
wypalona żarówa 15w
bywalec

Właśnie przez takie coś chcę odejść z tego świata. Wszędzie tylko polityka która okrada nas z energii. I te chore podziały na lewactwo prawactwo itp. Aż się rzygać chce. I zawsze ktoś musi być przy władzy. Jak nie wspomniany hitler to ci z lewa albo prawa. I mi się to nie podoba bo każdy powinien być równy. A nie że może decydować o losie innych za ciężki hajs i to bardzo często nieuczciwie zdobyty. I jeszcze trzymać nas w stresie ograniczając ustawami czy zmuszając nimi do pewnych rzeczy a to wszystko po to by wysysać z nas energię bo ta bd potrzebna im jak zasyfią ten świat atomem chemią i wirusami. Bd jej potrzebować żeby nie wyzdychali i przeżyli wtedy. Patologia i tyle. I to trwa praktycznie od początku ludzkości kiedy to ludzie uznali że dominacja wybranych jednostek jest niezbędna do przetrwania i odkręcić się potem nie dało bo ci co mieli przywódców podporządkowaliby tych co ich nie mają. Ogólnie wstydzę należeć się do ludzkiej pieprzonej rasy. Bo ludziom tylko w głowie wojna walka przemoc rywalizacja i dążenie do bycia lepszym którego ja nigdy nie miałem. Tak wolałem być na ogonie. Nie ciągnęło mnie do tego i już. I nie mogę patrzeć na ten świat przez to. Dlatego uważam że powinienem mieć możliwość decydowania o swoim życiu i jego zakończeniu w celu przejścia do świata gdzie tych problemów nie ma i bd mi tam poprostu dobrze. Bo tu nigdy nie zaznam spokoju i nie bd szczęśliwy. No chyba że bd martwy. Cieszę się że nie mam urojeń religijnych i uważam religie za kolejny wytwór ludzkości służący do wymuszania posłuszeństwa tak jak polityka czy system edukacji. Przez to wszystko nienawidzę tego świata i ludzkości. Dlatego uważam że powinienem móc dokonać słusznego dla mnie wyboru bez względu na przekonania. Na wybory nie chodzę bo nie chcę przykładać ręki do tej patologii bo i tak wiadomo że popis wygra a resztę jak Hołownię czy wcześniej Kukiza trza udupić i zmusić do zawarcia koalicji z popisem psl czy sld bo inaczej nie mają poparcia i są nikim. Także możecie się wyzywać od lewaków prawaków ch*j wie czego jeszcze ale beze mnie. Bo dla mnie obie strony to syf i właśnie po to podzielili naród by nim łatwiej rządzić. A ludzie powinni się zbuntować i zamiast głosować na nich o czym świadczy wysoka frekwencja na wyborach wyjść na ulicę i pogonić tę bandę nieudaczników. I wprowadzić anarchię w której każdy bd równy. Wszystkich nie zamkną jest nas więcej. I wtedy problem wojen by się rozwiązał gdyby cały świat tak zrobił. Ale ludzkość jest zbyt głupia by przyjąć anarchię która gwarantuje równość a nie mordobicie na ulicach jak nam politycy wykrzywili jej obraz. I ludzie wolą czuć się bezpiecznie gdy ktoś rządzi i pilnuje porządku ograniczając nas zamiast wybrać bezwzględną równość. Sam chciałem nawet zrzec się obywatelstwa by nie należeć do systemu ale nie jest to możliwe bez posiadania innego obywatelstwa. Po prostu zmuszają nas do przynależności i posłuszeństwa i tyle. Dlatego myślmy samodzielnie a nie jak ci nad nami nam dyktują punks not dead! No future!
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Szkoda, że tej kobiety nie zbadał dobry neurolog.
Awatar użytkownika
Alchemik Fioletu
bywalec

Post autor: Alchemik Fioletu »

Prawica jest chrześcijańska i wspiera słabych i biednych.
MichalinaP
bywalec

Post autor: MichalinaP »

Jestem za prawem do wyboru. Jeśli ktoś już się tylko męczy, ma dość życia i właśnie wstaje załamany że musi przeżyć kolejny dzień to czemu nie miałby mieć prawa do takiej decyzji.
wypalona żarówa 15w
bywalec

Dobrze że ja nie popieram żadnej z opcji politycznych i uważam że oni tylko udają że wspierają biednych ludzi rzucą ochłapy a sami pławią się w milionach. Zarówno jedna jak i druga strona. I ten chory podział na lewych i prawych służy tylko wymuszaniu posłuszeństwa bo łatwiej rządzić skłóconym narodem. I oni tylko zacierają rączki a wy się kłócicie co lepsze. A to i to złodzieje zwłaszcza ta cała banda czworga a i konfederacja nie lepsza. Jak już to gówno ma być to powinny być bezwzględne dwie kadencje bez skakania ze stołka na stołek jak to wielu z nich robi czyli 10 lat max i koniec kariery. Albo niech siedzą za pensję typowego urzędnika bo więcej nie robią a nie muszą mieć drogich garniturów czy jeździć drogimi autami. A co do chrześcijaństwa to też dobrze że jestem niewierzący, poddałem się apostazji zaraz po 18 i nie byłem bierzmowany bo dla mnie religia to zło jak polityka. Można w cośtam wierzyć ale po co komu do tego korporacja? I oni też jeżdżą drogimi autami za kasę od wiernych. To jest wszystko niepotrzebne tak samo jak inne korporacje gdzie ludzie idą robić za parę stówek więcej i muszą zrobić projekt zadany o 19tej na 7 rano następnego dnia. A ci nad nimi opływają w złocie i kasie. I to mi się nie podoba i dlatego chcę zakończyć życie tutaj i iść do lepszego świata gdzie każdy jest równy nie ma przywódców broni wojen itp i rzeczy niezbędne są bez limitu.
Awatar użytkownika
mateus
bywalec

Post autor: mateus »

markdev pisze: śr kwie 09, 2025 7:51 pm Nie popieram,aczkolwiek rozumiem
a możę się da tylko się nie da?
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:

Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”