Jak się czujecie po lekach neurologicznych?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Re: Jak się czujecie po lekach neurologicznych?

Post autor: canngurro »

szary_wolf pisze: czw sty 09, 2025 10:00 pm Niestety blada d*** musiałem wrócić do poprzedniej dawki czyli do 150 mg pregabaliny. Nie dało się inaczej... Bo miałem duży nawrot lęków i niepokoju. Nie było innego wyjścia...
150 to nie jest wcale jakas wysoka dawka. raczej bym powiedzial ze bardzo malutka. nie wiem czy te 75 wcale cokolwiek dziala.
inna sprawa, moim zdaniem zbyt radyklanie zaczales z obnizaniem. trzeba najpierw do 125, po tygodniu badz nawet kilku do 100 i gdzies tak na przestrzeni kilku nawet miesiacy do zamieroznych 75. z tym nie ma mowy o raptownych dzialaniach, kazdy lekarz ci to powie
czesto ludzie by obnizyc dawki lub zmienic lek udaja sie w tym celu nawet do szpitala na dwa trzy tygodnie. dla mnie to przesada ale niektorzy tak robia
Awatar użytkownika
GagatkA
bywalec

Post autor: GagatkA »

Pregabaliny mi lekarz nie chciał zapisać ale w sumie wyszło, że mała strata.
Depiakine już po dawce 200 mg wymioty i zawroty głowy, ujowo się czułam.
szary_wolf
bywalec

Post autor: szary_wolf »

Ja tą pregabaline biore od 2016 roku czyli już 9 lat. I faktycznie mój organizm się przyzwyczaił i teraz są problemy. Na pocieszenie mam to że nie biore jeszcze kolosalnej dawki tylko 150 mg a są osoby które biorą po 300 albo 600 mg.
szary_wolf
bywalec

Post autor: szary_wolf »

canngurro pisze: pt sty 10, 2025 8:50 pm
szary_wolf pisze: czw sty 09, 2025 10:00 pm Niestety blada d*** musiałem wrócić do poprzedniej dawki czyli do 150 mg pregabaliny. Nie dało się inaczej... Bo miałem duży nawrot lęków i niepokoju. Nie było innego wyjścia...
150 to nie jest wcale jakas wysoka dawka. raczej bym powiedzial ze bardzo malutka. nie wiem czy te 75 wcale cokolwiek dziala.
inna sprawa, moim zdaniem zbyt radyklanie zaczales z obnizaniem. trzeba najpierw do 125, po tygodniu badz nawet kilku do 100 i gdzies tak na przestrzeni kilku nawet miesiacy do zamieroznych 75. z tym nie ma mowy o raptownych dzialaniach, kazdy lekarz ci to powie
czesto ludzie by obnizyc dawki lub zmienic lek udaja sie w tym celu nawet do szpitala na dwa trzy tygodnie. dla mnie to przesada ale niektorzy tak robia
No starałem się powoli zmniejszałem o 37,5 mg co 10 dni ale widocznie i to było za szybko.
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Post autor: canngurro »

zdecydowanie zbyt szybko. to sie rozklada na przestrzeni wielu miesiecy
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”