Doceniam że
Moderator: moderatorzy
Re: Doceniam że
Udało się skonfigurować Onyx Booxa a uważałam już, że Chińczyk napruty sake go zaprogramował.
Ostatnio zmieniony sob lut 24, 2024 2:39 pm przez Pamal, łącznie zmieniany 1 raz.
Drukarkę 3D wykorzystuje do upgradowania moich innych narzędzi, w sumie to nie chcę na niej zarabiać, bardziej skupiam się na laserze. Co do kosztowności, trochę oszczędzałem z renty i jakoś na raty udało mi się kupić i wyposażyć moją pracownię. Jak trochę posprzątam w pracowni to wstawię fotki z niej. No i może wkleję fotki jakiś moich prac. Do zarabiania na druku 3D musiałbym dobrze poznać Fusion 360 żeby swobodnie móc projektować. Na razie męczę się z prostymi kształtami i zajmuje mi to zbyt dużo czasu. Pewnie za rok czy dwa poznam go na tyle żeby móc się w nim czuć swobodnie.
Najwazniejszy jest wynik koncowy A nie wolalas Kindelka?
Niezle niezle, szacun. chetnie zobacze te foto jak kiedys wstawisz. Ponoc latwiej robic z gotowych wzorcow niz projektowac samemu od zera. jest chyba cala masa juz gotowych schematow. Ale na prostych rzeczach tez ludzie zarabiaja typu rozne podstawki na pady, listwy chlodzace do konsol, no jest tego sporo z tego co obserwuje i ludzie probuja juz sil widze w zarabianiu na tym. co sie tyczy owego lasera to sie nie wypowiem, bo tego akurat nie znam kompletnie wiec nawet nie wiem z czym to sie jeJavelin pisze: ↑pt lut 23, 2024 10:15 pm Drukarkę 3D wykorzystuje do upgradowania moich innych narzędzi, w sumie to nie chcę na niej zarabiać, bardziej skupiam się na laserze. Co do kosztowności, trochę oszczędzałem z renty i jakoś na raty udało mi się kupić i wyposażyć moją pracownię. Jak trochę posprzątam w pracowni to wstawię fotki z niej. No i może wkleję fotki jakiś moich prac. Do zarabiania na druku 3D musiałbym dobrze poznać Fusion 360 żeby swobodnie móc projektować. Na razie męczę się z prostymi kształtami i zajmuje mi to zbyt dużo czasu. Pewnie za rok czy dwa poznam go na tyle żeby móc się w nim czuć swobodnie.
- Słonecznik1
- bywalec
Jest większy od kindla i kolorowy poza tym miałam nadzieję, że aplikacje (legimi, perlego, ebookpoint) będą działać albo chociaż przeglądarka.
Skończyło się na perlego w chrome (w aplikacjach nie umiem zmienić czcionki a perlego nie działa) i epubach w aplikacji onyksa. Trochę też przeglądam strony (tabletowo, chip), ale reklamy na chrome są strasznie nahalne a opera za wolno się odświeża.
A udało mi się ustawić, że epuby z ebookpoint w chrome ściągają się do katalogu na SD i są widoczne na pierwszej stronie w bibliotece co było dla mnie jako seniorki nietrywialne.
Udało się ustawić czcionkę w legimi na w miarę satysfakcjonującą, uff.
Koniec z narzekaniem, trzeba być wdzięcznym za każdy dzień życia więcej że wszystkimi członkami, wzrokiem, słuchem itd i parę osób które nie uciekły.
Chociaż znam ludzi z kalectwem fizycznym, którzy wiodą 100000 razy bardziej satysfakcjonujące życie ode mnie, nie dostrzegając że kalectwo wywoływało sympatię i współczucie raczej niż odrazę i obdarowało skromnością i mądrością życiową.
za wszystkie male drobne rzeczy ktora potrafia tak cholernie cieszyc!
Jak do aplikacji to chyba bym zdecydowanie wybral jakis nowszy tablet Kindle to typowe czytniki, ktore wyroznia e-papier, czyli wyjatkowy niepowtarzalny wyswietlacz ktory ludzkie oko nie odroznia od zwyklego papieru wiec nie meczy sie wzrok i nie obciaza jak niebieskie zimne swiatlo. Kolejna niesamowita rzecz to laduje sie je raz na miesiac albo i rzadziej
Jak do aplikacji to chyba bym zdecydowanie wybral jakis nowszy tablet Kindle to typowe czytniki, ktore wyroznia e-papier, czyli wyjatkowy niepowtarzalny wyswietlacz ktory ludzkie oko nie odroznia od zwyklego papieru wiec nie meczy sie wzrok i nie obciaza jak niebieskie zimne swiatlo. Kolejna niesamowita rzecz to laduje sie je raz na miesiac albo i rzadziej
Właśnie tablet męczy wzrok (tyle, że mam taki najtańszy) a Onyx ma e-ink.canngurro pisze: ↑sob lut 24, 2024 2:21 pm za wszystkie male drobne rzeczy ktora potrafia tak cholernie cieszyc!
Ale Kindle najlepszy, masz rację.
Ty tez masz racje, tablet faktycznie obciaza wzrok najbardziej tak samo jak smartfon. niebieskie swiecenie pobudza mozg i zaburza fazy snu dlatego nie nalezy korzystac przed snem
Są programy zmieniające wyświetlane kolory na mniej niebieskie, na windowsa to flux na przykład, a na androida na przykład twilight. Dzięki nim wieczorem ekran staje się bardziej czerwony i nie męczy tak oczu.
Najnowsze smartfony i tablety maja juz to w opcjach ale serio nie wyglada to zbyt dobrze
kindle najlepiej kupowac w ich firmowym sklepie czyli na Amazonie. Szczegolnie w okresie wyprzedazowym czarnopiatkowym. wtedy obnizki siegaja nawet nie raz 60%! Za Kindle10 z podswietlanym ekranem i e-papierem zaplacilem 220zl, a z Prime darmowa wysylka. Prime obejmuje takze filmy oraz gry. cos troche jak Netflix. Pierwszy miesiac jest gratis, potem mozna zrezygnowac albo abonament okolo 60zl za rok. Najlepiej sobie wlaczyc tuz przed promo
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Doceniam dobre samopoczucie.
odpoczynek
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
Ze mam pracę i zdrowie
Że mogę iść na spacer do lasu i dziękuję za ten las
Za internet
Że mogę iść na spacer do lasu i dziękuję za ten las
Za internet
Michal
- Catastrophique
- bywalec
Mieszkam w mieście z takimi możliwościami jak Warszawa.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
...że w końcu mam więcej energii na codzienne funkcjonowanie. W tym spacery. Niby mała rzecz, dla niektórych niedostrzegalna, ale jak bardzo potrafi być odczuwalny jej brak.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Zjadłem pizze slucham muzyki wypilem kawe progres w leczeniu.
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.