Moim zdaniem imigrantów nierobów .
Moderator: moderatorzy
Re: Moim zdaniem imigrantów nierobów .
Przeczytalem z ciekawosci do konca. Ciekawie myslisz, choc nie ze wszystkim sie zgadzam. Po pierwsze z tym, ze jest wiecej dobra na swiecie. gdyby tak bylo nie bylo by nigdzie glodu, ktory jest tylko i wylacznie wynikiem kalkulacji. nie bylo by tylu wojen, okrucienstwa i smierci. doskonale nam mydla oczy z tym dobrem. tym swiatem wlada szatan. jest jak to forum. Bog stworzyl swiat i ziemie w pocie czola i w dobrej wierze. tyle ze cos poszlo nie tak z podopiecznymi albo i z samym Administratorem wiec forum porzucil. wielu wydaje sie, ze sie odwrocil od uzytkownikow. tyle zecmy tego nie wiemy. nie wiemy czy to nasza wina czy Administrator ma znacznie wazniejsze rzeczy do zrobienia. to forum jest w tym wypadku bardzo reprezentatywne. czy jest tutaj wiecej zla czy wiecej dobra? mysle ze najwiecej jest obojetnosci, bo przeciez co mnie inny user. ale nie wiem czy tu ktos komus pomaga. jest duzo trolli, sporo osob niezyczliwych, wiadomo sporo wartosciowych ktorzy sie jako taka cenia i nie wychylaja oraz kilku filozofow. tak samo w zyciu, kazdy dba tylko o siebie. jak juz ktos zrobi cos dobrego to od razu stara sie to upubliczniac i naglosnic, tak by reszcie sie wydalo, ze to dobro to normalnosc i codziennosc i ze jest go znacznie wiecej, ze jest wszedzie dookola. tyle ze dookola jest glownie znieczulica i brak zainteresowania drugim czlowiekiem. dzis jak nigdy przedtem czlowiek schodzi na drugi plan. nie wazne sa uczucia, nie wazne jest zdrowie, dobre samopoczucie czy satysfakcja. najwazniejsze sa pogon za pieniadzem i przedmioty martwe ktore sa wyznaczniekiem prestizu i przynaleznosci do danej warstwy spolecznej. czyli zgnily materialistyczny kapitalizm. i wisienka na torcie jest obecnie uwaga, czyli zainteresowanie jakie my wzbudzamy w innych. w postaci ilosci lajkow na insta albo fejsiku. to dzis jest najwazniejsza karta przetargowa w swiecie znieczulicy oraz obojetnosci. dzis trzeba placic doslownie za wszystko, za nawet chwile jedna zainteresowania sie toba. zaplac by ktos z toba pogadal albo wysluchal, 200zl za godzine seans u terapeuty. o sexie nie wspominam bo byl platny od zawsze. dzis mozna kupic prawie wszystko. i wszystko jest na sprzedaz tylko kwestia ceny. nie wiem czy bym to nazwal dobrem
Po drugie, czterdziestolatkowie dzis najczesciej wybieraja zamieszkanie z rodzicami. jest znacznie wygodniej i po prostu taniej. w obecnym swiecie wszechobecnych technologii zywy drugi czlowiek juz nie jest tak bardzo wazny jak kiedys. wystarczy otworzyc aplikacje i masz 400 znajomych do koloru do wyboru. owszem, nie bedzie w tym prawdy albo zwyklej seredecznosci ale komu to dzis jest potrzebne? a rodzic to jednak zawsze rodzic. dlatego ludzie czesto zyja samotnie jako single z rodzicami
Po drugie, czterdziestolatkowie dzis najczesciej wybieraja zamieszkanie z rodzicami. jest znacznie wygodniej i po prostu taniej. w obecnym swiecie wszechobecnych technologii zywy drugi czlowiek juz nie jest tak bardzo wazny jak kiedys. wystarczy otworzyc aplikacje i masz 400 znajomych do koloru do wyboru. owszem, nie bedzie w tym prawdy albo zwyklej seredecznosci ale komu to dzis jest potrzebne? a rodzic to jednak zawsze rodzic. dlatego ludzie czesto zyja samotnie jako single z rodzicami
on nie jest terminatorem, do tego jest zbyt falszywy i nieprawdziwy
jest kosmatym kocmouchem z dosyc wielkim piwnym brzuchem 

- Catastrophique
- bywalec
Dwa i pół obfitego bełkotu jednocześnie, od dwóch userow.
Potężna dawka odklejonej porcji bzdur.
Potężna dawka odklejonej porcji bzdur.

Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- aspagnito
- zaufany użytkownik
- Status: byk z zaświadczeniem o niekaralności, płeć księżycowa
Wiesz. Tak w sumie to wolę jak ktoś podaje argumenty takie jak on, niż tak inteligentna osoba jak Ty... inteligentna, ale kompletnie bez intelektu.Catastrophique pisze: ↑wt mar 05, 2024 8:22 pm Dwa i pół obfitego bełkotu jednocześnie, od dwóch userow.
Potężna dawka odklejonej porcji bzdur.![]()
„;”/. FLEHTI
bln(tęczowo, ezoterycznie, kwieciście);
- Catastrophique
- bywalec
Do belkotu nie jest potrzebny intelekt, wręcz przeciwnie. Trzeba byc w jakims stopniu niedorozwiniętym aby pisac takie bzdury w takiej ilości.
A, no tak, i jeszcze zdawac sobie z tego sprawę bo widzę, ze i z tym jest u Ciebie problem :/.
A, no tak, i jeszcze zdawac sobie z tego sprawę bo widzę, ze i z tym jest u Ciebie problem :/.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- aspagnito
- zaufany użytkownik
I chwała Ci za to. Za to, za obie te rzeczy. Żeby tak uzmysłowić niektórym... ważna jest ta wrażliwość na otaczający nas świat. Ja przedstawiłem co uważam, odkryłem się i otworzyłem. Ty też. Teraz wiemy o czym mówimy i kim jesteśmy. Być może niektórzy powinni mieć trochę więcej odwagi, aby mieć jakieś poglądy i ich bronić.
„;”/. FLEHTI
Czasem owa wrazliwosc nie pozwala normalnie zyc. nigdy jej zbytnio nie lubilem. wiecej z tego problemow niz pozytku
- aspagnito
- zaufany użytkownik
Mówiłem często na tym forum o tym, że każda funkcja przyrostu logarytmicznego w rzeczywistości osiąga wartość stałą. Były to słowa jak na razie bez poparcia, mimo iż są istotne do stwierdzenia tego, czy liczba ludzi na świecie będzie przyrastać w nieskończoność.
Oto, co znalazłem w Internecie na ten temat, a co potwierdza tą tezę
https://pl.khanacademy.org/science/ap-b ... tic-growth
Oto, co znalazłem w Internecie na ten temat, a co potwierdza tą tezę
https://pl.khanacademy.org/science/ap-b ... tic-growth
„;”/. FLEHTI