Piwo
Moderator: moderatorzy
- Catastrophique
- bywalec
Re: Piwo
Alkoholików tutaj sporo, choc niektórym trudno się do tego przyznać. Alkohol to szkodliwe świństwo, nie rozwiązuje żadnego problemu, tylko tworzy mnóstwo dodatkowych.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
- FreshEscape
- bywalec
Wiem tyle ! Ile napiszesz ! Napisałeś ze nie piłeś nigdy i na dodatek całe twoje środowisko to ludzie nie pijący. Nikt cie tu nie atakuje, to normalna rozmowa. I wymiana zdań. Tylko kwestia to jest raczej jakichś twoich leków i obaw. Bo wykurzające jest to ze piszesz "nie moja sprawa" dodając ze nie masz żadnego doświadczenia. A chcesz coś w tym temacie powiedzieć...
Jesteś nowy i sprawdzić cię trzeba !
Jesteś nowy i sprawdzić cię trzeba !
- podniebnyromantyk
- zaufany użytkownik
Nie jestem człowiekiem zlęknionym i takie dyskusje jak ta którą już nie pierwszy raz rozgrywasz, jest atakiem na moją osobę:FreshEscape pisze: ↑sob lip 08, 2023 2:14 pmNikt cie tu nie atakuje, to normalna rozmowa. I wymiana zdań. Tylko kwestia to jest raczej jakichś twoich leków i obaw.
W końcu nawiązujesz do mojego całokształtu udzielania się na tym forum, więc jak nie atakujesz to po co to mieszasz w temacie o piwie?FreshEscape pisze: ↑sob lip 08, 2023 2:03 pm Nie obraź sie romantyk, albo obraź Ale z ciebie taki trochę instruktor seksu i mistrz podrywu, co nigdy z dziewczyną za rękę nie szedł... Ani w związku nie był.. Co możesz wiedzieć, jak całe życie unikasz alkoholu ?
Wracając do tematu, znam bardzo dobrze temat i przeczytałem o alkoholizmie kilka książek bo udało mi się przyjaciela wyciągnąć z tego nałogu.
Jak napisałem- nie znasz mnie i chybiłeś
- FreshEscape
- bywalec
To jak cie ktoś tak NAPDA i to w całym forum. To współczuje. Jak cie ktoś atakuje, to sie broń albo uciekaj. A póki co popracuj nad tym żęby nie pisać komuś na pyutanie że jak wypija co 2 dzien 2 piwa. Cytuje. To już jest alkoholizm. Bo raczej sam napadasz
- podniebnyromantyk
- zaufany użytkownik
Podobno przyznać się że jest się alkoholikiem to połowa sukcesu, druga połowa to już tylko chęć zmiany na lepsze.Catastrophique pisze: ↑sob lip 08, 2023 2:13 pm Alkoholików tutaj sporo, choc niektórym trudno się do tego przyznać.
- podniebnyromantyk
- zaufany użytkownik
Spokojnie, nie martw się, potrafię jasno wyrazić swoje zdanie.FreshEscape pisze: ↑sob lip 08, 2023 2:34 pm To jak cie ktoś tak NAPDA i to w całym forum. To współczuje. Jak cie ktoś atakuje, to sie broń albo uciekaj.
Picie takiej ilości przez okres ponad 4 tygodni prowadzi do alkoholizmu i uzależnienia się fizycznego, więc dla czego mam o tym nie pisać?FreshEscape pisze: ↑sob lip 08, 2023 2:34 pm A póki co popracuj nad tym żęby nie pisać komuś na pyutanie że jak wypija co 2 dzien 2 piwa. Cytuje. To już jest alkoholizm. Bo raczej sam napadasz
- FreshEscape
- bywalec
Zapytałem cie już ! Co to jest ten alkoholizm i co to jest to uzależnienie fizyczne. I z czym to sie wiąze ? Odpowiedziałeś, ze nie wiesz i nie masz z tym żadnych doświadczeń ! No to o czym ty w ogóle mówisz ?
- podniebnyromantyk
- zaufany użytkownik
Masz poważnie zaburzone czytanie z zrozumieniem. Napisałem że nie wiem co się czuję bo tak nigdy nie czułem, na resztę od razu odpowiedziałem, potrzebujesz wiedzieć więcej? Sięgnij do specjalistycznych źródeł, bo to problem tak złożony i zawiły ze trzeba by książkę napisać.FreshEscape pisze: ↑sob lip 08, 2023 2:50 pm Zapytałem cie już ! Co to jest ten alkoholizm i co to jest to uzależnienie fizyczne. I z czym to sie wiąze ? Odpowiedziałeś, ze nie wiesz i nie masz z tym żadnych doświadczeń ! No to o czym ty w ogóle mówisz ?
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem jak masz nadal wątpliwość. Ja puki co zaprzestaje się tu teraz udzielać.
- FreshEscape
- bywalec
Ucieknij, czy tam sie obraz. Weź prysznic, pogadaj z szmponami. I wróc jak będziesz gotów
- podniebnyromantyk
- zaufany użytkownik
Masz jednak rację i dla tego przepraszam Cię. To była taka specyficzna odpowiedź i zbiegła się z przypadkiem, dla tego się pomyliłem bo masz taki już charakter i styl i nie jest to w żaden sposób konfliktowy sposób wypwiedzi.FreshEscape pisze: ↑sob lip 08, 2023 2:34 pm To jak cie ktoś tak NAPDA i to w całym forum. To współczuje.
- Katastrofa
- bywalec
Alkoholizm to jest choroba pełna kłamstw oraz symulacji! Oszukują kobiety swoich mężów oraz nawet swoje własne dzieci pijane & wiążą się na stałe z alkoholikami.
- Katastrofa
- bywalec
Wszyscy teraz alkohol w Polsce chleją, bo lato oraz wakacje!
- FreshEscape
- bywalec
Taka kwestia, czy dorosły stary człowiek musi sie kierować w każdej kwesti, lub w wielu kwestiach, tym co powiedział psychiatra, psycholog? Czy na prawde tak trudno korzystać z własnych doświadczeń ? A nie z tego co powiedzaił/powiedzioło jedno czy drugie ?