Piwo

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: Piwo

Post autor: Catastrophique »

Alkoholików tutaj sporo, choc niektórym trudno się do tego przyznać. Alkohol to szkodliwe świństwo, nie rozwiązuje żadnego problemu, tylko tworzy mnóstwo dodatkowych.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Wiem tyle ! Ile napiszesz ! Napisałeś ze nie piłeś nigdy i na dodatek całe twoje środowisko to ludzie nie pijący. Nikt cie tu nie atakuje, to normalna rozmowa. I wymiana zdań. Tylko kwestia to jest raczej jakichś twoich leków i obaw. Bo wykurzające jest to ze piszesz "nie moja sprawa" dodając ze nie masz żadnego doświadczenia. A chcesz coś w tym temacie powiedzieć...
Jesteś nowy i sprawdzić cię trzeba !
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

Post autor: podniebnyromantyk »

FreshEscape pisze: sob lip 08, 2023 2:14 pmNikt cie tu nie atakuje, to normalna rozmowa. I wymiana zdań. Tylko kwestia to jest raczej jakichś twoich leków i obaw.
Nie jestem człowiekiem zlęknionym i takie dyskusje jak ta którą już nie pierwszy raz rozgrywasz, jest atakiem na moją osobę:
FreshEscape pisze: sob lip 08, 2023 2:03 pm Nie obraź sie romantyk, albo obraź Ale z ciebie taki trochę instruktor seksu i mistrz podrywu, co nigdy z dziewczyną za rękę nie szedł... Ani w związku nie był.. ;) Co możesz wiedzieć, jak całe życie unikasz alkoholu ?
W końcu nawiązujesz do mojego całokształtu udzielania się na tym forum, więc jak nie atakujesz to po co to mieszasz w temacie o piwie?

Wracając do tematu, znam bardzo dobrze temat i przeczytałem o alkoholizmie kilka książek bo udało mi się przyjaciela wyciągnąć z tego nałogu.

Jak napisałem- nie znasz mnie i chybiłeś
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

To jak cie ktoś tak NAPDA i to w całym forum. To współczuje. Jak cie ktoś atakuje, to sie broń albo uciekaj. A póki co popracuj nad tym żęby nie pisać komuś na pyutanie że jak wypija co 2 dzien 2 piwa. Cytuje. To już jest alkoholizm. Bo raczej sam napadasz :P
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: sob lip 08, 2023 2:13 pm Alkoholików tutaj sporo, choc niektórym trudno się do tego przyznać.
Podobno przyznać się że jest się alkoholikiem to połowa sukcesu, druga połowa to już tylko chęć zmiany na lepsze.
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: sob lip 08, 2023 2:34 pm To jak cie ktoś tak NAPDA i to w całym forum. To współczuje. Jak cie ktoś atakuje, to sie broń albo uciekaj.
Spokojnie, nie martw się, potrafię jasno wyrazić swoje zdanie.
FreshEscape pisze: sob lip 08, 2023 2:34 pm A póki co popracuj nad tym żęby nie pisać komuś na pyutanie że jak wypija co 2 dzien 2 piwa. Cytuje. To już jest alkoholizm. Bo raczej sam napadasz :P
Picie takiej ilości przez okres ponad 4 tygodni prowadzi do alkoholizmu i uzależnienia się fizycznego, więc dla czego mam o tym nie pisać?
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Zapytałem cie już ! Co to jest ten alkoholizm i co to jest to uzależnienie fizyczne. I z czym to sie wiąze ? Odpowiedziałeś, ze nie wiesz i nie masz z tym żadnych doświadczeń ! No to o czym ty w ogóle mówisz ?
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: sob lip 08, 2023 2:50 pm Zapytałem cie już ! Co to jest ten alkoholizm i co to jest to uzależnienie fizyczne. I z czym to sie wiąze ? Odpowiedziałeś, ze nie wiesz i nie masz z tym żadnych doświadczeń ! No to o czym ty w ogóle mówisz ?
Masz poważnie zaburzone czytanie z zrozumieniem. Napisałem że nie wiem co się czuję bo tak nigdy nie czułem, na resztę od razu odpowiedziałem, potrzebujesz wiedzieć więcej? Sięgnij do specjalistycznych źródeł, bo to problem tak złożony i zawiły ze trzeba by książkę napisać.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem jak masz nadal wątpliwość. Ja puki co zaprzestaje się tu teraz udzielać.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Ucieknij, czy tam sie obraz. Weź prysznic, pogadaj z szmponami. I wróc jak będziesz gotów ;)
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: karuna »

Szczęśliwy kto wypije aż na ziemi leży i mu się w głowie kręci!
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: sob lip 08, 2023 2:34 pm To jak cie ktoś tak NAPDA i to w całym forum. To współczuje.
Masz jednak rację i dla tego przepraszam Cię. To była taka specyficzna odpowiedź i zbiegła się z przypadkiem, dla tego się pomyliłem bo masz taki już charakter i styl i nie jest to w żaden sposób konfliktowy sposób wypwiedzi.
Awatar użytkownika
137
bywalec
Kontakt:

Post autor: 137 »

ja pije dwa razy w miesiacu. nie lubie alkoholu, chocaiz mi czzasem smakuje
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Post autor: Katastrofa »

Alkoholizm to jest choroba pełna kłamstw oraz symulacji! Oszukują kobiety swoich mężów oraz nawet swoje własne dzieci pijane & wiążą się na stałe z alkoholikami.
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Alkoholizm. To jest choroba. Wymięka żołądek a późnej głowa!
zacziszor
zaufany użytkownik

Post autor: zacziszor »

Ja już nie pije kilka lat. Z lekarstwami nie polecam mieszania, bo można sobie krzywde zrobić nieodwracalną np.
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Post autor: Katastrofa »

Wszyscy teraz alkohol w Polsce chleją, bo lato oraz wakacje!
azja
bywalec
Status: rencista

Post autor: azja »

Ja gdzieś czytałem że pół piwa dziennie to taka bezpieczna dawka nawet jest korzystna dla zdrowia i nie wpędza w alkoholizm.
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Kto by się połową piwka nacieszył?
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

A mi lekarka powiedziała, że CODZIENNE picie jest niebezpieczne.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Pamal pisze: wt wrz 19, 2023 4:33 pm A mi lekarka powiedziała, że CODZIENNE picie jest niebezpieczne.
Taka kwestia, czy dorosły stary człowiek musi sie kierować w każdej kwesti, lub w wielu kwestiach, tym co powiedział psychiatra, psycholog? Czy na prawde tak trudno korzystać z własnych doświadczeń ? A nie z tego co powiedzaił/powiedzioło jedno czy drugie ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „lęki”