Renta socjalna a praca

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

Zdrowaśny
zaufany użytkownik

Re: Renta socjalna a praca

Post autor: Zdrowaśny »

Jerulka pisze: ndz cze 25, 2023 7:00 am Witam. Jestem tu nowy. Proszę o wyrozumiałość. Przychodzę z zapytaniem. Otóż jestem chory na schizofrenie, parę lat temu intensywnie jeździłem do szpitala teraz się uspokoiło i od paru dobrych lat nie byłem hospitalowany. Pobieram rentę socjalną która kończy się w listopadzie tego roku. Od roku pracuje w ochronie. Chodzę po sklepie i nic więcej, ciężko jest bo ciągle wydaje mi się że o mnie gadają i mnie obgadują, ale pracuje. Ciężko mi się odnaleźć wśród ludzi. Chodzę do lekarza i o tym mu mówię bo zależy mi żeby dobrze to opisał pod kontem ponownego ubiegania się o rentę. I tu moje pytanie. Czy jeśli pracuje i nie byłem długo w szpitalu to czy mam w ogóle jakie kolwiek szanse żeby przedłużyli mi rentę? Jak to jest bo na necie mało informacji o tym a podają tylko widełki do ilu można dorobić. Czy raczej jest pewne że renta socjalna z tytułu całkowitej niezdolności do pracy zostanie mi odebrana? Jaka jest wasza opinia i doświadczenie w tych tematach? Pozdrawiam
Więc tak, ja nie pracuje, miałem rente socjalną ale mi ją odebrali. Podobno za dobrze się prezentuję mając schizofrenie i jestem zbyt "aktywny". Teraz jest tendencja do odbierania rent... chyba zawsze była. Obecnie jestem na pisaniu odwołania do sądu pracy.
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Post autor: Katastrofa »

Polak dostaje 59 tysięcy PLN miesięcznie renty, a emerytury to 20 kopiejek oraz trzydzieści sześć feningów. Liroy i funty oraz dolary! Lir versus Ten? Szanghajskie Euro Marki from Hong Kong?
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

ja słyszysz głosy i że cie obgadują zwiększ min dawkę leku
wyrób sobie stopień niepełnosprawności zawsze jakies zasiłki z mops
i do ochrony lepiej przyjmują
z renta to ciężko z zus dają trzeba mieć 5 lat przepracowane albo choroba przed 18
rokiem zycia
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

piotrs pisze: ndz cze 25, 2023 8:59 pm ja słyszysz głosy i że cie obgadują zwiększ min dawkę leku
z renta to ciężko z zus dają trzeba mieć 5 lat przepracowane albo choroba przed 18
rokiem zycia
Zbyt trudno jest w Polscd rentę zdobyć, czy tam ją dostać sądownie z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, bo traktuje mnie ten Urząd Społeczny jak jakiegoś podczłowieka, ani nie obywatela nawet. Zakład w Polsce nie dla Polaka in Poland niestety! ZUS nazywa mnie polskim brudasem, bo to słowiańsko-żydowski sejm Polski jest nie dka Polaka Polska? To wina TVP I TVN oeaz telewizji Polsat! Zawiniły też tej polskiej biedzie Gazeta Wyborcza ieaz telegazeta!
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Catastrophique pisze: ndz cze 25, 2023 5:37 pm A kogo obchodzi Twoje zdanie? Sama powinnas wreszcie chociaz wyjść z domu, bo nie będziesz wiecznie utrzymywana przez innych.
Skończ już z tą dziecinadą za pośrednictwem internetu. Piszesz do maksimum dwudziestu osób ze schizofrenią, którzy piszą na evocie, a do pozostałych trzystu tysięcy nie masz i nie będziesz miał zasięgu.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

A po co mi do nich zasięg? Nie pomagam przez internet.
Ważne, ze w Warszawie współpracuje z wieloma placówkami i to mi wystarczy dopóki nie rozszerze działalności na inne miasta w Polsce.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

Jerulka pisze: ndz cze 25, 2023 7:00 am Witam. Jestem tu nowy. Proszę o wyrozumiałość. Przychodzę z zapytaniem. Otóż jestem chory na schizofrenie, parę lat temu intensywnie jeździłem do szpitala teraz się uspokoiło i od paru dobrych lat nie byłem hospitalowany. Pobieram rentę socjalną która kończy się w listopadzie tego roku. Od roku pracuje w ochronie. Chodzę po sklepie i nic więcej, ciężko jest bo ciągle wydaje mi się że o mnie gadają i mnie obgadują, ale pracuje. Ciężko mi się odnaleźć wśród ludzi. Chodzę do lekarza i o tym mu mówię bo zależy mi żeby dobrze to opisał pod kontem ponownego ubiegania się o rentę. I tu moje pytanie. Czy jeśli pracuje i nie byłem długo w szpitalu to czy mam w ogóle jakie kolwiek szanse żeby przedłużyli mi rentę? Jak to jest bo na necie mało informacji o tym a podają tylko widełki do ilu można dorobić. Czy raczej jest pewne że renta socjalna z tytułu całkowitej niezdolności do pracy zostanie mi odebrana? Jaka jest wasza opinia i doświadczenie w tych tematach? Pozdrawiam
Z tym bywa różnie.Ja pracuje w zakładach pracy chronionej (ale nie tylko) od przeszło dwudziestu lat i mam rentę socjalną przedłużaną na kolejnych komisjach.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Renta to ostateczne świadczenie dla umierającegi jest! Rencista umiera szybko oraz młodo! Przed zgonem, czyli śmiercią oraz krótkim życiem skróconym renta jest wskazana! Rencustę polskiego tsorzy polski sejm w polsce oraz zus! Rencista status społeczny rencisty dziedziczy po ojcu oraz matce, czyli po rodzicach biologicznych. Rencista dla rencistki! Inwalida dla niedojebki, a frajer dla feajerki! Schizofrenika pokocha tylko schizofreniczka! Jeśli nasz ojca emeryta na emeryturze go automatycznie nabywasz rentę emerycką! Niepełnoletni dziadek emeryt zwany emeritus! Rencistą jest się całe życie od dnia narodzin! Lijfrente! Kto chce być rencistą to na rencie będzie! Rencusta is child killer! Polsku rencusta unie zabijać ludzi iraz zamordiwać człowieka (kara dożywotniego pozbawienia wolności za odebranie życia go nie odstrasza). Nigdy nie wyrażę skruchy w sądzie!
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

(...)
Ostatnio zmieniony pn cze 26, 2023 2:29 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: ndz cze 25, 2023 10:17 pm A po co mi do nich zasięg? Nie pomagam przez internet. Ważne, ze w Warszawie współpracuje z wieloma placówkami i to mi wystarcz, dopóki nie rozszerze działalności na inne miasta w Polsce.
No to wykorzystałeś teraz mnie, by obwieścić coś światu. Masz polekowe dreptanie w miejscu, ale nie jesteś klasycznym schizofrenikiem. Będziesz gdzie indziej, to nie będzie cię tutaj. Faktycznie, nie pomagasz, tylko pastwisz się. Wiele osób ze schizofrenią ma indywidualną historię do powiedzenia, a twoje działania skupiały się na torpedowaniu tych narracji.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Pastwie sie jedynie nad ludzka głupota, a ze reprezentujecie ja dosyc obficie, coz zrobic ;).
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Nie kłóćcie się (tylko konkretne rozmowy na poważnie). To forum jest niszowe bardzo w polskim internecie i mało popularne. Ale podyskutować warto o wszystkim oraz na tematy wszelakie.
Awatar użytkownika
Amann
bywalec

Post autor: Amann »

Gdzie jest teraz to?
Awatar użytkownika
Amann
bywalec

Post autor: Amann »

piotrs pisze: ndz cze 25, 2023 8:59 pm ja słyszysz głosy i że cie obgadują zwiększ min dawkę leku
rokiem zycia
Hej ładne imię Jezusa z Nazaretu i twoim zdaniem można było zobaczyć to co tak ukrywasz na forum?
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

amman nic nie ukrywam
po 1 pierwsze jestem schizofrenikiem
po 2 alkoholikiem
po 3 katolikiem trace wiare możesz się o mnie pomodlić
swoje odcierpiałem i cierpie
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Na wlasnie zyczenie.
Ale wodeczka dobra.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Amann pisze: pn cze 26, 2023 7:15 pm
rokiem zycia
Hej ładne imię Jezusa z Nazaretu i twoim zdaniem można było zobaczyć to co tak ukrywasz na forum?
amman jestem sobą jak napisałem wcześniej i mam 40 lat prawie
po 1 jestem schizofrenikiem ponad 13 lat i jestem na tym forum długo
po 2 alkus alkoholik 3 jestem katolikiem i trac ewiare możesz sie za mnie modlic
obym wytrzymał i sie znowu nawrócił
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Leki plus alkohol.
Geniusz.
Awatar użytkownika
Moniko02
zaufany użytkownik
Status: niezdolna do pracy
Gadu-Gadu: 47147715

Post autor: Moniko02 »

ja nornalnie pobieram rentę rodzinną jak i socjalną a normalnie pracuję.
Nie chcesz zmienić środowiska pracy, skoro masz takie urojenia, myśli? Ja na samym początku, w połowie maja też miałam nieprzyjemne myśli, ale to kwestia wdrożenia się też ma na to wpływ. dużo dają odpowiednio dobrane leki, terapia, wyjście do ludzi, świata i rozmowy.
Awatar użytkownika
hidden92
bywalec

Post autor: hidden92 »

Renta socjalna jest dla ludzi całkowicie niezdolnych do pracy. Jak ci jeszcze nie zabrali renty pomimo pracy to czekaj - pewnie za niedługo to zrobią.
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”