Brak akceptacji ze strony rodziców

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Re: Brak akceptacji ze strony rodziców

Post autor: Amannn »

graffico pisze: ndz gru 11, 2022 10:40 pm To Ty będziesz z nim żyła, nie Twoi rodzice. Sytuacja finansowa może się zmienić w miarę przyjmowania leków, bo może trzeba je lepiej dopasować by mógł pracować normalnie. Poza tym plus dla niego, że bierze pracę dorywcze.
Tak ale jak nie chce pracować na budowie za granica tak jak ty to na otepiających lekach trudno będzie miał znaleźć prace dobrze płatną. Zreszta wiesz jak sam się czułeś tyle lat na olanzapinie teraz czujesz się lepiej na latiudzie ale demon powrócił.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: gratis »

To chyba nie do mnie?
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Nie to do nich na twoim przykładzie.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Amannn pisze: pn gru 12, 2022 3:50 am Cezary ale gość może wcale nie być chory.
Może się rozchorować od uprzedzeń i pogardy niedoszłych teściów a kobieta w rozterce nie będzie wiedziała czyją stronę brać: narzeczonego czy swoich rodziców. Zasygnalizowała, że jest jeszcze pod opinią rodziców i chcialaby złotego środka, zgody wszystkich, a często nie da się pogodzić swojego małżeństwa i życia z tym co pasuje teściom i rodzicom. W późniejszych latach siłą rzeczy będzie się to zmieniało na korzyść usamodzielnionych młodych i ich własnego domu, rodzice starzeją się, ale do tego czasu burze i perturbacje nie do przewidzenia.
Dużo zaburzeń rodzi się właśnie z czynników środowiskowych, szczególnie nerwice, depresje czy psychozy reaktywne.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

cezary123 pisze: pn gru 12, 2022 7:42 am
Może się rozchorować od uprzedzeń i pogardy niedoszłych teściów a kobieta w rozterce nie będzie wiedziała czyją stronę brać: narzeczonego czy swoich rodziców. Zasygnalizowała, że jest jeszcze pod opinią rodziców i chcialaby złotego środka, zgody wszystkich, a często nie da się pogodzić swojego małżeństwa i życia z tym co pasuje teściom i rodzicom. W późniejszych latach siłą rzeczy będzie się to zmieniało na korzyść usamodzielnionych młodych i ich własnego domu, rodzice starzeją się, ale do tego czasu burze i perturbacje nie do przewidzenia.
Dużo zaburzeń rodzi się właśnie z czynników środowiskowych, szczególnie nerwice, depresje czy psychozy reaktywne.
To fakt
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: gratis »

Amannn pisze: pn gru 12, 2022 5:43 am Nie to do nich na twoim przykładzie.
Chyba mylisz osoby, bo pomijając inne "fakty" nigdy nie pracowałem na budowie.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Andrzeju lichosycie czy to twoja odrębna osobowość?
Ekoeko
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Ekoeko »

Może się rozchorować od uprzedzeń i pogardy niedoszłych teściów a kobieta w rozterce nie będzie wiedziała czyją stronę brać: narzeczonego czy swoich rodziców. Zasygnalizowała, że jest jeszcze pod opinią rodziców i chcialaby złotego środka, zgody wszystkich, a często nie da się pogodzić swojego małżeństwa i życia z tym co pasuje teściom i rodzicom.
Plusem sytuacji jest to, że moi rodzice mieszkają w innym mieście. Ciężko jest więc im bezpośrednio oczerniać mojego partnera, póki co tak naprawdę tylko mi starają się wejść na głowę.
Zawsze starałam liczyć się z ich opinią, bo pomimo wielu wad jeśli chodzi o wychowywanie mnie, wiem że dali z siebie dużo aby pomóc mi chociażby skończyć studia i tak dalej. Myślę że problem tkwi tutaj faktycznie w mojej psychice, że czuje jakiś chory obowiązek robienia tak, aby im było dobrze, więc tutaj dodatkowo czeka mnie nie tylko praca w związku ale również praca nad samą sobą. W końcu jestem dorosłym człowiekiem i mam prawo żyć tak jak ja chcę...
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Post autor: Józef80 »

Ekoeko pisze: pn gru 12, 2022 9:28 am
Może się rozchorować od uprzedzeń i pogardy niedoszłych teściów a kobieta w rozterce nie będzie wiedziała czyją stronę brać: narzeczonego czy swoich rodziców. Zasygnalizowała, że jest jeszcze pod opinią rodziców i chcialaby złotego środka, zgody wszystkich, a często nie da się pogodzić swojego małżeństwa i życia z tym co pasuje teściom i rodzicom.
Plusem sytuacji jest to, że moi rodzice mieszkają w innym mieście. Ciężko jest więc im bezpośrednio oczerniać mojego partnera, póki co tak naprawdę tylko mi starają się wejść na głowę.
Zawsze starałam liczyć się z ich opinią, bo pomimo wielu wad jeśli chodzi o wychowywanie mnie, wiem że dali z siebie dużo aby pomóc mi chociażby skończyć studia i tak dalej. Myślę że problem tkwi tutaj faktycznie w mojej psychice, że czuje jakiś chory obowiązek robienia tak, aby im było dobrze, więc tutaj dodatkowo czeka mnie nie tylko praca w związku ale również praca nad samą sobą. W końcu jestem dorosłym człowiekiem i mam prawo żyć tak jak ja chcę...
Tak trzeba się leczyć i pracować nad sobą, jestem zwolennikiem koronki do miłosierdzia Bożego - świętego Jezusa Chrystusa króla wszechświata.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Facet ma obecnie psychozę żeby wszystko było jasne
Ekoeko
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Ekoeko »

Amannn pisze: pn gru 12, 2022 10:33 am Facet ma obecnie psychozę żeby wszystko było jasne
Kto ma psychozę?
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Podstawa to sprawdzić u partnera czy ma zdrowe zęby, jak manadpsute to będzie słabym arguntem i rodzina go nie zaakceuje bo nie będzie się uśmiechać.

Biblia nic nie mówi o zębach Mesjasza, wierzymy jednak że miał zdrowe

(Wisława Szymborska)
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Ekoeko pisze: pn gru 12, 2022 9:28 am Myślę że problem tkwi tutaj faktycznie w mojej psychice, że czuje jakiś chory obowiązek robienia tak, aby im było dobrze, więc tutaj dodatkowo czeka mnie nie tylko praca w związku ale również praca nad samą sobą. W końcu jestem dorosłym człowiekiem i mam prawo żyć tak jak ja chcę...
Ale z drugiej strony mężowi też nie trzeba za bardzo ulegać, poświęcać swoje życie, swoją tożsamość, a życie we dwoje łatwo samo spycha człowieka w nieprzewidzianych kierunkach.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Ekoeko pisze: pn gru 12, 2022 2:42 pm
Amannn pisze: pn gru 12, 2022 10:33 am Facet ma obecnie psychozę żeby wszystko było jasne
Kto ma psychozę?
Józef80
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

cezary123 pisze: pn gru 12, 2022 7:24 pm
Ekoeko pisze: pn gru 12, 2022 9:28 am Myślę że problem tkwi tutaj faktycznie w mojej psychice, że czuje jakiś chory obowiązek robienia tak, aby im było dobrze, więc tutaj dodatkowo czeka mnie nie tylko praca w związku ale również praca nad samą sobą. W końcu jestem dorosłym człowiekiem i mam prawo żyć tak jak ja chcę...
Ale z drugiej strony mężowi też nie trzeba za bardzo ulegać, poświęcać swoje życie, swoją tożsamość, a życie we dwoje łatwo samo spycha człowieka w nieprzewidzianych kierunkach.
W ogóle to dziwne by na forum dla warsztatów szukać odpowiedzi na nurtujące pytania o nieskończoność i bezmiar wszechświata. :think:

To już lepiej kupić sobie teleskop i samodzielnie obserwować ruch ciał niebieskich. A w ogóle to nawet nie wiadomo kto dominuje w tym związku i gdzie są teraz rodzice? :dance:

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Amannn pisze: pn gru 12, 2022 11:02 pm
Ekoeko pisze: pn gru 12, 2022 2:42 pm
Kto ma psychozę?
Józef80
Udowodnij swoją tożsamość, akceptuję tylko kryptowaluty i pliki w formacie RAW

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Wracasz już do siebie czy dalej cię męczą robaki demony itp?
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Amannn pisze: wt gru 13, 2022 8:28 am Wracasz już do siebie czy dalej cię męczą robaki demony itp?
Tak jestem przerażony :shock:
cały czas pełza za mną robak internetowy, to jest szatan, oszust, :think: ma pełno multikont i wszędzie go pełno :angry-cussingargument:

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Józef80 pisze: wt gru 13, 2022 10:32 am
Amannn pisze: wt gru 13, 2022 8:28 am Wracasz już do siebie czy dalej cię męczą robaki demony itp?
cały czas pełza za mną robak internetowy, to jest szatan, oszust, :think: ma pełno multikont i wszędzie go pełno :angry-cussingargument:
A myślałeś nad zmiana leku na klozapinę
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Amannn pisze: wt gru 13, 2022 1:29 pm
Józef80 pisze: wt gru 13, 2022 10:32 am
A myślałeś nad zmiana leku na klozapinę
Dziękuję , wolę jednak solian bo na nim widzę Bube.

Buba :angry-screaming:

(Wisława Szymborska)
ODPOWIEDZ

Wróć do „mój partner jest chory”