bieda

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: bieda

Post autor: Catastrophique »

Ale nie jest "godna" i zapewne juz nie bedzie (mam nadzieję). Nie da sie z niej samemu utrzymac, a rodzice/opiekunowie nie sa wieczni. Co gdy odejdą? Zrzucanie wtedy odpowiedzialności na leki i chorobę w niczym nie pomoze. Bądźmy realistami. Tu nie chodzi tylko o ambicje, ale także rozsadek.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

Polska ma na drugie Bieda.
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Jaskolka pisze: ndz mar 13, 2022 6:39 am (...) piszę pamiętnik, napisałam i wydałam coś tam, nie jest mi obce używanie słów ,,gorący lód, żywy trup, sucha woda'' :dance: Pozdrawiam
Oksymorony to bardzo ciekawe "figury stylistyczne". A do tego jeszcze "synestezja". A w dalszej kolejności "synkretyzm rodzajowy". To dopiero "głębokie wody". Ważne, by nie usiąść na mieliźnie. Trzymam kciuki, @Jaskółka. "Ciągnij, chociaż mokre plecy".
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Post autor: Jaskolka »

Meduzola pisze: wt mar 15, 2022 12:36 am Ważne, by nie usiąść na mieliźnie. Trzymam kciuki, @Jaskółka. "Ciągnij, chociaż mokre plecy".
Dziękuję Meduzola.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”