Dzisiaj stałam się szczęśliwą posiadaczką abilify
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: Dzisiaj stałam się szczęśliwą posiadaczką abilify
Wnioskuję, że z tego co piszesz od razu weszłaś na dawkę standardową. Moim i nie tylko moim zdaniem bo lekarzy także leczenie powinno zacząć się od niskich dawek.
Z ciekawostek mogę ci powiedzieć, że mój umysł był na tyle zablokowany, że mogłem wejść i zejść na tę dawkę bez uszczerbku dla siebie jak już brałem ten lek i żonglowałem pomiędzy innymi. Natomiast za pierwszym razem pamiętam, że nawet 1/4 tabletki mnie "rozkładała".
Z ciekawostek mogę ci powiedzieć, że mój umysł był na tyle zablokowany, że mogłem wejść i zejść na tę dawkę bez uszczerbku dla siebie jak już brałem ten lek i żonglowałem pomiędzy innymi. Natomiast za pierwszym razem pamiętam, że nawet 1/4 tabletki mnie "rozkładała".
Człowiek
-
- bywalec
Jaskółka dopiero zaczęła leczenie tym lekiem, źle się czuje, a ty sugerujesz zastrzyki..Chłopiec Papuśny pisze: ↑wt lut 01, 2022 12:44 pm Ja biorę Abilify Manitea. Mam spokój, co 28 dni powtarzam zastrzyk. Teraz do psychiatry chodzę rzadziej. Jest to bardzo wygodna forma, gdyż zapominałem o tabletkach.
Człowiek
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Nie siej fermentu. Napisałem jedynie że biorę zastrzyki i że są wygodne. Gdzie ty masz że sugeruje.ManMachine pisze: ↑wt lut 01, 2022 7:19 pmJaskółka dopiero zaczęła leczenie tym lekiem, źle się czuje, a ty sugerujesz zastrzyki..Chłopiec Papuśny pisze: ↑wt lut 01, 2022 12:44 pm Ja biorę Abilify Manitea. Mam spokój, co 28 dni powtarzam zastrzyk. Teraz do psychiatry chodzę rzadziej. Jest to bardzo wygodna forma, gdyż zapominałem o tabletkach.
-
- bywalec
Wypowiedź była typowo sugestywna, więc nie wmawiaj mi teraz, że źle ją przeczytałem.
Człowiek
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
No bo źle przeczytałeś. Dopowiadasz sobie coś, czego tam nie ma.ManMachine pisze: ↑wt lut 01, 2022 7:22 pm Wypowiedź była typowo sugestywna, więc nie wmawiaj mi teraz, że źle ją przeczytałem.
-
- bywalec
To zadam pytanie. Jaki związek z aktualnie rozwiniętym wątkiem ma to co zawiera twoja odpowiedź?
Twoja wypowiedź była typową opinią zawierającą sugestię, że o to mainteina jest lepsza.
Nie wiem czy zdążyłeś już zrozumieć.. dla ciebie może dobra, dla niej na razie jeszcze nie.
Twoja wypowiedź była typową opinią zawierającą sugestię, że o to mainteina jest lepsza.
Nie wiem czy zdążyłeś już zrozumieć.. dla ciebie może dobra, dla niej na razie jeszcze nie.
Człowiek
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
Niereformowalny jesteś.
Abilify to Abilify. Temat zawiera słowo Abilify. Brałem i w tabletkach, a teraz mam zastrzyki. I zastrzyki uważam za lepsze do brania. I tyle w tym temacie.Nie wiem czy zauważyłeś pisałem o sobie. Szukasz problemu tam gdzie go nie ma.
Abilify to Abilify. Temat zawiera słowo Abilify. Brałem i w tabletkach, a teraz mam zastrzyki. I zastrzyki uważam za lepsze do brania. I tyle w tym temacie.Nie wiem czy zauważyłeś pisałem o sobie. Szukasz problemu tam gdzie go nie ma.
-
- bywalec
Dobra mniejsza. Pozdrawiam!
Czyli oprócz Abilify bierzesz tylko Perazin również w dosyć niskiej dawce. Zobaczyłem, że maksymalna wynosi 800, bo nic o tym leku nie wiem.
Ogólnie zmiana leków, to zawsze jest wyzwanie.
Czyli oprócz Abilify bierzesz tylko Perazin również w dosyć niskiej dawce. Zobaczyłem, że maksymalna wynosi 800, bo nic o tym leku nie wiem.
Ogólnie zmiana leków, to zawsze jest wyzwanie.
Człowiek
Podczas rozmowy lekarz zalecił mi Abilify ja się zgodziłam bo cenię doświadczenie tego lekarza a jednocześnie na tym samym spotkaniu rozmawialiśmy o zmniejszeniu leków zaczynając od Pregabaliny. na chwile obecną odłożyłam ten zamiar bo muszę się ustabilizować.
Dzisiaj drugi dzień na ponownym braniu Abilify i już mnie tak nie suszy. Tylko niepokoi mnie to wstawanie zbyt wcześnie. Zastosowałam trick , po obudzeniu zmówiłam różaniec w intencji osób, które mnie o to prosiły. Przysypiałam na nim, bo różaniec to jakby medytacja, oddech staje się miarowy. Ale pyk, koniec różańca i nakaz wewnętrzny znowu -wstawaj.
Leki zdawało mi się że mam silne, a mocniejszych brać nie mogę, bo chodzę do pracy i muszę być sprawna. Wcześniej miałam zalecenie na perazin 400 ale wtedy marzyłam o spaniu. Nie da się tak funkcjonować. Te dawki co mam są ok.
Dziękuję za zainteresowanie.
Dzisiaj drugi dzień na ponownym braniu Abilify i już mnie tak nie suszy. Tylko niepokoi mnie to wstawanie zbyt wcześnie. Zastosowałam trick , po obudzeniu zmówiłam różaniec w intencji osób, które mnie o to prosiły. Przysypiałam na nim, bo różaniec to jakby medytacja, oddech staje się miarowy. Ale pyk, koniec różańca i nakaz wewnętrzny znowu -wstawaj.
Leki zdawało mi się że mam silne, a mocniejszych brać nie mogę, bo chodzę do pracy i muszę być sprawna. Wcześniej miałam zalecenie na perazin 400 ale wtedy marzyłam o spaniu. Nie da się tak funkcjonować. Te dawki co mam są ok.
Dziękuję za zainteresowanie.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Ja też brałem w Kobierzynie Abilify 15 mg/dobę i nie mogłem opanować wzwodu. Nawet raz w szpitalu, w nocy onanizowałem się , żeby rozładować napięcie sexualne. Niestety Abilify powodował u mnie wymioty. Mając niską wagę ciała musiałem przejść na Kwetiapinę.AcidHouse pisze: ↑sob sty 15, 2022 3:16 pm Olanzapina a aripiprazol to dwa różne klasy leków - jeden starszy, drugi młodszy, jeden zamula, drugi pobudza. pierwszy może powodować cukrzycę, drugi jest pod tym względem neutralny. po pierwszym leku może być zwis penisa 24 godziny na dobę, a po drugim stoi prawie cały czas. Olanzapiny nigdy nie brałem, ale z tego co się orientuję to jest to zupełnie inny lek od aripiprazolu. Aripiprazol biorę w dawce 30 mg i jestem koniem, znaczy jestem mężczyzną, ale koń ze mnie.
Polecam zażywać lek wieczorem. Zmiana pory podawania leku wpłynęła na zmniejszenie senności i poziomu zmęczenia w ciągu dnia.
Tak abilify może powodować hiperseksualnosc ale to się rzadko zdarza.einsam pisze: ↑sob kwie 30, 2022 2:47 pmJa też brałem w Kobierzynie Abilify 15 mg/dobę i nie mogłem opanować wzwodu. Nawet raz w szpitalu, w nocy onanizowałem się , żeby rozładować napięcie sexualne. Niestety Abilify powodował u mnie wymioty. Mając niską wagę ciała musiałem przejść na Kwetiapinę.AcidHouse pisze: ↑sob sty 15, 2022 3:16 pm Olanzapina a aripiprazol to dwa różne klasy leków - jeden starszy, drugi młodszy, jeden zamula, drugi pobudza. pierwszy może powodować cukrzycę, drugi jest pod tym względem neutralny. po pierwszym leku może być zwis penisa 24 godziny na dobę, a po drugim stoi prawie cały czas. Olanzapiny nigdy nie brałem, ale z tego co się orientuję to jest to zupełnie inny lek od aripiprazolu. Aripiprazol biorę w dawce 30 mg i jestem koniem, znaczy jestem mężczyzną, ale koń ze mnie.
Tak mi się przypomniało że oprócz akatyzji miałem również duże zmęczenie po tym leku. Taki wyjebany byłem jakbym coś ciężkiego cały dzień przenosił
- RSHFunkster
- zaufany użytkownik
- Status: zdrowy
Też biorę ten lek obecnie, jak każdy inny wcześniej, czyli na noc, tak jest wygodniej dla mnie, bo rano zapominam o wzięciu tabletki.
F29
- amigo
- zaufany użytkownik
abilify powinno sie brac na rano bo aktywizujeRSHFunkster pisze: ↑sob sie 24, 2024 9:43 pm Też biorę ten lek obecnie, jak każdy inny wcześniej, czyli na noc, tak jest wygodniej dla mnie, bo rano zapominam o wzięciu tabletki.
- RSHFunkster
- zaufany użytkownik
- Status: zdrowy
Pewnie, że powinno się brać rano, ale u mnie nie ma problemów z zasypianiem, więc lekarz pozwolił mi brać na noc.amigo pisze: ↑ndz sie 25, 2024 9:40 amabilify powinno sie brac na rano bo aktywizujeRSHFunkster pisze: ↑sob sie 24, 2024 9:43 pm Też biorę ten lek obecnie, jak każdy inny wcześniej, czyli na noc, tak jest wygodniej dla mnie, bo rano zapominam o wzięciu tabletki.
F29
- amigo
- zaufany użytkownik
Jak tak lekarz zalecil, to spoko .RSHFunkster pisze: ↑ndz sie 25, 2024 12:17 pmPewnie, że powinno się brać rano, ale u mnie nie ma problemów z zasypianiem, więc lekarz pozwolił mi brać na noc.amigo pisze: ↑ndz sie 25, 2024 9:40 amabilify powinno sie brac na rano bo aktywizujeRSHFunkster pisze: ↑sob sie 24, 2024 9:43 pm Też biorę ten lek obecnie, jak każdy inny wcześniej, czyli na noc, tak jest wygodniej dla mnie, bo rano zapominam o wzięciu tabletki.
Dzień dobry, z góry przepraszam jeśli źle wybrałam miejsce na pytanie, ale mam coś co strasznie mnie męczy już od ponad miesiąca i chyba tutaj najlepiej by sie wpasowalo.. tydzień temu lekarz przepisał mi właśnie Arypiprazol 2,5 mg, zdiagnozował u mnie psychozę już 2 raz, mówi że jest ona wywołana zespołem Aspergera, ciagle mam wrażenie że robi mi na złość, bo wie że chętnie wzięłabym większą dawkę leku a często albo w ogóle nie daje albo jakieś bardzo małe dawki.. Nie wiem co mam zrobić, pyatalm się go to ciągle zbacza z tematu
widac to dobry lekarz ktory bardzo o ciebie dba
niestety abilify powoduje spore przybieranie na wadze w normalnych dawkach wiec pewnie o to chodzi
nizsze dawki daja niezlego powera bardzo skutecznie aktywizuja
jak nie masz problemow ze snem, lękow i objawow psychotycznych to chyba rozsadnie ten lekarz zaleca
niestety abilify powoduje spore przybieranie na wadze w normalnych dawkach wiec pewnie o to chodzi
nizsze dawki daja niezlego powera bardzo skutecznie aktywizuja
jak nie masz problemow ze snem, lękow i objawow psychotycznych to chyba rozsadnie ten lekarz zaleca
Hej, dzięki za odpowiedź, niestety mam problemy ze snem trochę mniejsze lęki odkąd czuję jakbym nie żyła w rzeczywistości I właśnie stwierdził u mnie te objawy psychotyczne od miesiąca gdzieś się utrzymują, jak to powiedział odklejam się, no te omamy są, głosy i sporo objawów negatywnych, no i ta derealizacja/depersonifikacja, po prostu mam wrażenie że ciągle mi robi pod górkę w stylu "radź sobie sama", że jest przeciwko mnie i nikt nie chce mnie słuchać, ale spróbuję poczekać do następnej wizyty może to jakoś wyjaśnimy