Odstawienie Abilify i Ketrel razem
Moderator: moderatorzy
Re: Odstawienie Abilify i Ketrel razem
O czym Ty piszesz? Nie piszę o żadnej psychozie tylko o kontakcie do Ciebie xD Poza tym tego Twojego ostatniego posta też o dziwo nie zauważyłem, musiałem wejść na Twój profil żeby go zobaczyć 

Już trochę siedzę na tym forum, ale tylko czytam co tutaj ludzie piszą, raczej się nie udzielam. Od tamtej pory nie biorę już wcale kwetiapiny w żadnej ilości. Jedyne przy czym zostałem to arypiprazol. Aktualnie, czyli jakiś tydzień temu lekarka zwiększyła mi dawkę arypiprazolu do 20mg/dzień ze względu na narastające myśli natrętne i tak biorę do dnia dzisiejszego. Ogólnie można powiedzieć, że od mojego pierwszego posta tutaj minęło już trochę czasu i trochę zmodyfikowało się też leczenie, na tyle że gdzieś przy podawaniu informacji mogę się trochę pomylić, ale postaram się być bezbłędny. Prawdopodobnie od połowy sierpnia 2021 roku gdzieś do połowy kwietnia 2022 roku brałem cały czas 15 mg Abilify wieczorem i wszystko było ok. poza tym, że te natrętne myśli jak przy jakimś OCD się lekko nasilały, teraz od tygodnia jak biorę 20 mg praktycznie wcale nie występują.
Poza tym nikt z was nie zna genezy mojej choroby, czyli skąd się wzięła. Otóż w lutym 2015 roku pewna osoba podsunęła mi narkotyk na nieświadomce, oczywiście był to psychodelik (nie jestem dokładnie pewien, ale prawdopodobnie MDMA lub jakaś jego pochodna), który tak oto właśnie wpłynął na moją psychikę. Nie będę się tu teraz za bardzo rozpisywał na ten temat, ale wiadomo czym to się później skończyło. Wizyta najpierw u psychologa (nie poskutkowało), a później u psychiatry i pierwsza diagnoza w 2015 roku: depresja lękowa. Lekarz coś tam jeszcze wspominał o manii, więc przyjmowałem taki zestaw leków jak Zolafren Swift i Sertagen. Działanie było skuteczne, jednak po 6 miesiącach jak to zbuntowany nastolatek postanowiłem przerwać leczenie i po jakimś czasie nawrót. Ogólnie od tamtej pory miałem takich krótkich nawrotów kilka, z tego co pamiętam to prawdopodobnie 4 nawroty choroby conajmniej mam już za sobą przez przerwanie leczenia i w ogóle od początku całej tej historii.
Co do kolejnej diagnozy to gdy zmieniłem psychiatrę na innego (tego co jestem u niego do tej pory) czyli już od 2018 roku, najpierw diagnoza: zaburzenia psychotyczne. Brałem leki 6 miesięcy, Aprę 10 mg i potem przerwałem nagle. Pół roku było ok i potem nawrót: głosy i urojenia dość mocno nasilone. Wróciłem oczywiście do niej (bo to pani psychiatra) i już dała mi diagnozę schizofrenii. Brałem leki w zastrzykach (Abilify Maintena) w różnych dawkach regularnie przez 2 lata po czym przerwałem i wiadomo czym to się skończyło (oczywiście przerwałem też za szybko).
Co ciekawe po ostatniej wizycie u niej w połowie marca poprosiłem ją o zaświadczenie lekarskie aby napisała mi konkretnie co mam, nawet wrazie wybuchu wojny, żebym miał jakąś podkładkę, że mogę mieć problemy natury psychicznej i nie będę zawsze zdolny do służby wojskowej. Wpisała F20.3 schizofrenia niezróżnicowana. Być może taka diagnoza została mi wpisana ze względu na połączenie objawów depresji, schizofrenii i OCD, ale niestety najbardziej obawiam się tego, że to właśnie schizofrenia jest tu najbardziej prawdopodobna, chociażby ze względu na sam fakt od czego to się zaczęło (od przyjęcia narkotyku, który może wyindukować psychozy).
Ogólnie rzecz biorąc będąc na lekach zdarzało mi się pić alkohol i nawet popalać trawkę i nic mi nie było, jednak raczej nie polecam takich rzeczy robić, bo każdy organizm może zareagować inaczej na taką mieszankę. Nie jest to dobre rozwiązanie na dłuższą metę.
Kończąc tego posta podsumowuję moją wypowiedź. Fajnie, że mogłem się tutaj odezwać. Mam nadzieję, że w miarę składnie napisałem tutaj i bardzo po krótce swoją historię i nikt nie będzie miał problemów za jakieś merytoryczne błędy. Na bieżąco śledzę też ludzi, którzy mieli zdiagnozowane właśnie F20.0 i z tego wyszli, jedni z lekami inni bez leków. Jednak chyba jeszcze nie znalazłem osoby, która miałaby schizofrenię po narkotykach i która by z tego wyszła, co mnie nieco martwi i utwierdza w fakcie, że takie LSD, grzybki, MDMA czy inne tego typu psychodeliki mogą wywołać trwałe zmiany w mózgu. I w ogóle nie zawsze pamiętam, żeby odwiedzać to forum, ale chętnie bym sobie podyskutował, nawet w tym wątku o przebiegu choroby, leczeniu, psychoterapii itp.
Kończąc tego posta podsumowuję moją wypowiedź. Fajnie, że mogłem się tutaj odezwać. Mam nadzieję, że w miarę składnie napisałem tutaj i bardzo po krótce swoją historię i nikt nie będzie miał problemów za jakieś merytoryczne błędy. Na bieżąco śledzę też ludzi, którzy mieli zdiagnozowane właśnie F20.0 i z tego wyszli, jedni z lekami inni bez leków. Jednak chyba jeszcze nie znalazłem osoby, która miałaby schizofrenię po narkotykach i która by z tego wyszła, co mnie nieco martwi i utwierdza w fakcie, że takie LSD, grzybki, MDMA czy inne tego typu psychodeliki mogą wywołać trwałe zmiany w mózgu. I w ogóle nie zawsze pamiętam, żeby odwiedzać to forum, ale chętnie bym sobie podyskutował, nawet w tym wątku o przebiegu choroby, leczeniu, psychoterapii itp.
Na sam koniec jeszcze dodam, że mam wizytę telefoniczną 15 czerwca u psychiatry. Będąc już wtedy tylko na 15 mg Abilify (jak skończy się te 2x10mg Apry wieczorem) poproszę ją jednak o taką ostatnią próbę odstawienia leków całkowicie. Być może się uda, być może nie. Przedwczoraj skończyłem 23 lata i akurat obronię licencjat na początku lipca, więc potem mogę się pobawić w takie modyfikacje
Do tego zasuplementuję się pewnymi specyfikami i zastosuję parę innych metod, typu afirmacje czy metydacje. Poza tym od razu napiszę też, że czytałem posty tutaj użytkownika JudasHonor i z tego co przeczytałem to też wyszedł z tego bez leków. Zobaczymy jak to będzie, ale jestem bardzo ciekawy.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
PS. Poza tym ktoś tam pisał "Po co odstawiać witaminy?" Dobre pytanie. Jeśli chodzi o psychotropy to mi one po prostu nie odpowiadają, dla mnie to syf, może i pomaga ale nie wyleczy Cię z przypadłości, oczywiście lepsze to niż jakieś narkotyki, które mogą być przyczyną schizofrenii. Poza tym denerwujące są skutki uboczne. No i wiadomo, chciałbym znowu poczuć się zdrowy a nie żyć w przekonaniu, że "niby" jestem zdrowy, ale po odstawieniu ryzyko nawrotu choroby jest. Pzdr
Ja jarałem dopy, zioło. Fetę, kryształ waliłem. Na lekach i przed chorobą. Mam zaburzenia psychotyczne i nie mam zniżki na leki oprócz sulpirydu. A takie abilify nie jest tanie na 100%. Odstawiałeś leki i wracała psychoza. Już miałeś tyle nawrotów, że lekarz Ci powie żebyś się cieszył, że masz tylko natretne myśli i leki do końca życi. Módl się, aby ci przeszły Nie uczyłeś się na własnych błędach. Uwierz nie leżałeś w szpitalu I nie napatrzyłeś się na takie przypadki, że szkoda gadać. Z psychicznych chorób się nie wychodzi bez lekarstw- je można wyciszyć. Jakikolwiek stres, alko, narkotyki i mogą się pojawiać omamy itp.
Okej, zacziszor. W pewnym stopniu budzisz przekonanie, ale i tak chciałbym jakiś kontakt do Ciebie, żeby sobie o tym popisać, coś w stylu Gadu-Gadu czy coś w ten deseń 

i tak, masz rację nigdy nie miałem okazji przebywać w szpitalu psychiatrycznym, mimo tego że miałem już co najmniej 5-6 nawrotów psychozy
Nie dam, bo nie mam. Tutaj pw jedynie.
Tak, ale tutaj pw działa z tego co widzę tylko przez wiadomość e-mail, a nie każdy na nie odpowiada, więc co proponujesz?
Aa.. dobra już widzę. Można też chyba napisać PW na samym forum 

-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
To był jego czarny humor.nixot321 pisze: ↑śr kwie 27, 2022 8:11 pm PS. Poza tym ktoś tam pisał "Po co odstawiać witaminy?" Dobre pytanie. Jeśli chodzi o psychotropy to mi one po prostu nie odpowiadają, dla mnie to syf, może i pomaga ale nie wyleczy Cię z przypadłości, oczywiście lepsze to niż jakieś narkotyki, które mogą być przyczyną schizofrenii. Poza tym denerwujące są skutki uboczne. No i wiadomo, chciałbym znowu poczuć się zdrowy a nie żyć w przekonaniu, że "niby" jestem zdrowy, ale po odstawieniu ryzyko nawrotu choroby jest. Pzdr
Leki nie były, nie są i nie będą witaminami ze względu na ich budowę chemiczną i okropny chemiczny smród, szczególnie mam tutaj na myśli "antymaniakalną" depakinę.
@AcidHouse Spoko, rozumiem. A Ty jakbyś się odniósł do mojej historii, którą wyżej napisałem? I też w sumie ciekawi mnie historia użytkownika JudasHonor, z tego co widzę to jest też tutaj moderatorem i wyszedł ze schizofrenii bodajże.
A wy jakbyście się odnieśli do mojej historii, którą wyżej napisałem? Teraz możecie wyżej przeczytać wszystko. I też w sumie ciekawi mnie historia użytkownika JudasHonor, z tego co widzę to jest też tutaj moderatorem i wyszedł ze schizofrenii. Proszę o poważne wypowiedzi. Pzdr
Meduzola
piotrs
falling up
Catastrophique
jojo
zacziszor
AcidHouse
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Do Judas możesz wysłać PW, może odpisze. Nie było go tutaj od zeszłego roku.
Ostatnio zmieniony sob kwie 30, 2022 10:06 am przez Chłopiec Papuśny, łącznie zmieniany 1 raz.