Niszczenie historii, cenzura, nowe na gruzach starego

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Re: Niszczenie historii, cenzura, nowe na gruzach starego

Post autor: Chłopiec Papuśny »

utopia pisze: śr mar 10, 2021 8:50 am Nie umniejsza to wcześniejszemu wpisowi.Napisałem że kilka niechlubnych zachowań nie przekreśli całego wkładu Polaków dla żydów.
https://twojahistoria.pl/2020/06/21/taj ... e-fortuny/.
Tak można się bawić godzinami wyszukując smaczki w sieci.Tego jest multum,mechanizmy działania banków centralnych,doprowadzanie do krachów giełdowych i wykupywanie aktywów za bezcen przez rody żydowskie.
Poszukam i znajdę tekst o pięćdziesięciu żydach którzy są odpowiedzialni za politykę światową.
Ani też ich niesprawiedliwości z haniebnych czynów, i nie robi z nich kryształowych sprawiedliwie i moralnie narodu. Próba wymazywania win i zmiany historii, unikanie odpowiedzialności. O to chodzi.
A reszta to polityka.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Na ryku kryptowalut część czeka na wzrost wartości, a część gra hazardowo "na spadki" typując która kryptowaluta poleci w dół.
Taki sam mechanizm jest też na giełdzie i tak zarabiają bogacze.
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
tylkoktoś
zaufany użytkownik

Post autor: tylkoktoś »

Mówienie że powinienem pojechać do Izraela lub Niemiec i tak powinienem wpływać na to co mówią,jak zmieniają historię jest maksymalną głupota,nic ostatnio tak głupiego nie usłyszałem.Jak tak być powinno to i oni powinni przyjść tu na forum i u nas zmieniać myślenie o nich.
Na forum nie muszą wchodzić bo mają tu obrońców i taki to jest finał gadania głupot.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

utopia pisze: pn mar 22, 2021 3:57 pm Mówienie że powinienem pojechać do Izraela lub Niemiec i tak powinienem wpływać na to co mówią,jak zmieniają historię jest maksymalną głupota,nic ostatnio tak głupiego nie usłyszałem.Jak tak być powinno to i oni powinni przyjść tu na forum i u nas zmieniać myślenie o nich.
Na forum nie muszą wchodzić bo mają tu obrońców i taki to jest finał gadania głupot.
Zamiast pisać bzdury to może skorzystasz z zaproszenia na wykład? Może nadszedł czas zapoznać się bezpośrednio z kulturą żydowską, a nie pisać farmazony? 🤔🙂👍 Serdecznie zapraszam! Dzisiaj tj. 23 marca 2021r. godzina 19:00 podaję link do wydarzenia 😉:
Kefas
zaufany użytkownik

Post autor: Kefas »

Utopia tutaj sobie znajdziesz...
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Kefas
zaufany użytkownik

Chłopiec papuśny wiemy jaka jest kultura żydowska słucham czasem wykładów dr. Ewy Kurek znawczyni... tam kobiety i dzieci w razie zagrożenia idą pierwsze na śmierć
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Podoba mi się Twoje podejście. 🙂 Tępić potomków założyciela swojej religii który był żydem i będzie zawsze żydem. 🙂 Może tak by poznać swoją religię od podstaw skąd wywodzi się judeo-chrześcijaństwo. No chyba że chodzi ci stricte o chrześcijaństwo, to ja kanwy powstania tego odłamu nie znam, natomiast wiem że kojarzy mi się z prześladowaniem innych religii i jest krwawą doktryną.🙄👍
Kefas
zaufany użytkownik

Najkrócej jak można nie ma czegoś takiego jak judeochrześcijaństwo bo trzebaby ten twór nazwać nawróconymi żydami więc są tylko chrześcijanie.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Wyznajesz religię żydowską, bo jesteś jedynie odstępcą. Jak Kalwin stworzył reformację, tak Jezus Judeo-chrzescijanstwo. 🙂 Jedyna różnica w tym, że nie obrzezałeś się i przyjąłeś chrzest nowożydzie. 🙃Jezus był rabim. I nie zmienia to faktu że był żydem. I to nie on wymyślił tą nazwę. 🙂
Kefas
zaufany użytkownik

Brniesz dalej w swój błąd logiczny.I próbujesz mnie do niego wciągnąć.Jezus wypełnił przykazania i zamienił je na przykazanie miłości.Jeszcze raz będziesz uzurpował że zwalczam żydów jak rasista zgłaszam Cię do Zbyszka.Nikogo nie tępię a jedynie pokazuję Prawdę o tym jak Żydzi zachowują się w stosunku do innych narodów w szczególności do Polaków.Nie odnoszę siė z pogardą jako do narodu.Jezus podobnie wytykał przywódcom żydowskim obłudę.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

No logiczny nie jest. 🙃 Luter chrześcijanin potępiał czyny kościoła i naukę, stworzył coś nowego na podstawie nauk kościoła rzymsko-katolickiego. Jezus analogicznie na podstawie prawa mojżeszowego. Obydwoje mają podstawy w starym prawie. Czy kłamię? 🤔
A pisz sobie. Ciekaw jestem jakie bzdury wymyślisz. 👍🤪😋😁
Niby jak się zachowują? Pewnie jakoś. Jak jakoś Polacy do Żydów, do muzułmanów, do Ukraińców. 😩🙄🙃🤔
Jak to było?:
Mt 7,3-5
DZIAŁALNOŚĆ JEZUSA W GALILEI
KAZANIE NA GÓRZE*
Powściągliwość w sądzeniu. Obłuda*
73 Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? 4 Albo jak możesz mówić swemu bratu: Pozwól, że usunę drzazgę z twego oka, gdy belka [tkwi] w twoim oku? 5 Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka twego brata.
Kefas
zaufany użytkownik

Masz kompleksy?Prawda wyzwala a nie zniewala.To co zacytowałeś nie dotyczy tego jak ktoś kłamie i chce oczernić.Żydzi to robią.Nie trafiłeś z cytatem.Bo my wiemy jak było...
Kefas
zaufany użytkownik

Luter nie stworzył nic nowego tylko zepsuł nowe.Jezus stworzył wszystko.
Zajmujący się apologetyką wiedzą że sakramenty są Biblijne.Kościół dochodził do tej wiedzy wiekami. Luter cofnoł się wstecz.Możemy podyskutować o sakramentach.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Kefas pisze: czw mar 25, 2021 3:45 pm Masz kompleksy?Prawda wyzwala a nie zniewala.To co zacytowałeś nie dotyczy tego jak ktoś kłamie i chce oczernić.Żydzi to robią.Nie trafiłeś z cytatem.Bo my wiemy jak było...
Zabrakło argumentów więc zaczyna się personalny atak. 😁
Nie Tobie decydować czy trafiłem czy nie, otóż trafiłem bo to nie kłamstwo, a twoje manipulacje. 😉 Zgłosiłeś już Zbyszkowi? 🤔🥱
Z twojej strony żadnej merytorycznej treści. W każdym poście coś mi zarzucasz, próbujesz mi wmówić że kłamie, że nie wiem o co chodzi, że nie mam racji. Czy tak zdobywają wiernych katolicy?
Kefas
zaufany użytkownik

Panie papuśny jeśli zaczniesz odność się do mnie z szacunkiem to napiszę o wiele więcej.Nie kłam publicznie i tyle.Jeśli myślisz że uda Ci się próba zaszufladkowania mnie jako rasistę tosię mylisz. Dobrze wiedzieć z kim mam do czynienia.Ty pierwszy zaatakowałeś mnie.W zasadzie nie mamy o czym rozmawiać.Dobrego dnia.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Jak bym chciał ciebie zaszufladkować jako rasistę to napisał bym to wprost że jesteś rasistą. 🙃😀
Kefas
zaufany użytkownik

Ok więc możesz mi wytłumaczyć czemu używasz cytatów z Biblii?Jeśli widzisz belkę w moim oku to ją wyciągnij bo nie chcę jej mieć.
Kefas
zaufany użytkownik

Chłopiec Papuśny pisze: śr mar 24, 2021 8:54 pm No logiczny nie jest. 🙃 Luter chrześcijanin potępiał czyny kościoła i naukę, stworzył coś nowego na podstawie nauk kościoła rzymsko-katolickiego. Jezus analogicznie na podstawie prawa mojżeszowego. Obydwoje mają podstawy w starym prawie. Czy kłamię? 🤔
A pisz sobie. Ciekaw jestem jakie bzdury wymyślisz. 👍🤪😋😁
Niby jak się zachowują? Pewnie jakoś. Jak jakoś Polacy do Żydów, do muzułmanów, do Ukraińców. 😩🙄🙃🤔
Jak to było?:
Mt 7,3-5
DZIAŁALNOŚĆ JEZUSA W GALILEI
KAZANIE NA GÓRZE*
Powściągliwość w sądzeniu. Obłuda*
73 Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? 4 Albo jak możesz mówić swemu bratu: Pozwól, że usunę drzazgę z twego oka, gdy belka [tkwi] w twoim oku? 5 Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka twego brata.
Luter nie wymyślił nowego Jezusa tylko zboczył z drogi
Jezus zamienił Stary Testament na przykazanie miłości.Podniósł prawo,np.Słyszeliście oko za oko a ja wam mówię nie stawiajcie oporu złemu,lecz jeśli kto Cię uderzy w policzek nadstaw mu drugi.
Jezus nie pokazał że Stworzył coś na starym prawie, ale pokazał że jest Panem prawa Zmartwychwstając i że ma prawo podnieść poprzeczkę wyżej.Luter pozbył się sakramentów,nic nowego nie stworzył.
Kefas
zaufany użytkownik

Żydzi chcieli mieć wybawiciela politycznego i czekają na niego do tej pory,byli tak zaślepieni swoimi ambicjami że zabili Mesjasza.Bo nie pasował do Ich planu.Był niewygodny.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

Sumliński moim zdaniem ostatnio trochę płynie już . Specjalnie czy niespecjalnie tego nie wiem możliwe lekko oszalał albo służby w końcu jakoś go nagięły . Mimo w sumie szacunku dla niego . Mam jego 4 książki ale tematyka jest mi mniej więcej znana a jest o brudach i kur..stwie najwyższej formy i nie chciało mi się męczyć nimi .
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”