Odstawienie olanzapiny

zyprexa, zolafren, zalasta, zolaxa, velotab, zypadhera

Moderator: moderatorzy

nieznajomy2020
bywalec

Re: Odstawienie olanzapiny

Post autor: nieznajomy2020 »

AdamSchibi pisze: sob sie 29, 2020 8:30 pm No wlasnie przed choroba jadlem duzo gorzej niz aktualnie a wage i tak mialem w normie, teraz choc staram sie jesc mniej kalorycznie i chodze na spacerki bo z moja waga biegac nie moge to waga stoi w miejscu, mam juz czasami wszystkiego dosc, od pol roku probuje schudnac silwnia, spacery, mniej kaloryczne jedzenie i nic jeszcze rok temu udalo mi sie schudnac 25 kg w 3 miesiace teraz przy zastosowaniu podobnej diety nie schudlem nic. Wczoraj mialem juz zalamanie nerwowe bo dluzej na siebie nie moge patrzec wygladam strasznie kiedys bylem przystofnym facetem, a teraz wygladam jak emeryt.
Ja nigdy wcześniej nie przytyłem tak dużo a jadłem tyle samo co teraz problemy zaczęły się jak zacząłem brać ten lek olanzapina a brałem małą dawkę 5 mg chcę schudnąć bo już widzę jak wyglądam dużo czytałem i dużo ludzi ma z tym problem akurat po tym leku.
nieznajomy2020
bywalec

Mam już konkretny plan jak schudnąć będę miał dietę plus muszę mieć ciągły ruch myślę że uda mi się trochę schudnąć zaczynam od przyszłego tygodnia zobaczę jakie będą efekty i napiszę czy coś się zmieniło dziękuję za tyle odpowiedzi bo męczył mnie już ten problem.
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: pycioslawa »

Miś Uszatek pisze: sob sie 29, 2020 7:22 pm
pycioslawa pisze: sob sie 29, 2020 6:34 pm Gra slow, co za roznica czy powiem "przytylam przez olanzapine" czy "przytylam przez zarcie, bo mialam swinski apetyt przez olanzapine".
Co ty chrzanisz??? Jaka gra słów??? Próbuje ci racjonalnie wytłumaczyć ale ty nie chcesz zrozumieć... Ale widze że szkoda mojego wysiłku...
To Ty nie zrozumiales mnie.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

pycioslawa pisze: ndz sie 30, 2020 8:41 am
Miś Uszatek pisze: sob sie 29, 2020 7:22 pm
pycioslawa pisze: sob sie 29, 2020 6:34 pm Gra slow, co za roznica czy powiem "przytylam przez olanzapine" czy "przytylam przez zarcie, bo mialam swinski apetyt przez olanzapine".
Co ty chrzanisz??? Jaka gra słów??? Próbuje ci racjonalnie wytłumaczyć ale ty nie chcesz zrozumieć... Ale widze że szkoda mojego wysiłku...
To Ty nie zrozumiales mnie.
Więc pisz bardziej zrozumiałym językiem. Nie jestem mistrzem polszczyzny. Staram się tylko przedstawić tobie swoje racje. Pisze prostym językiem.
nieznajomy2020
bywalec

Po odstawieniu leku pojawiła się u mnie bezsenność i nie wiem czy to normalne jest w piątek mam wizytę u lekarza powiem żeby mi zmienił lek na inny miałem nie tyć a przytyłem 10 kg więcej nie będę ryzykował.
nieznajomy2020
bywalec

Trudno mi ten lek odstawić kilka razy próbowałem i zawsze kończy się pogorszeniem stanu zdrowia i powrotem do lekarza :(
Awatar użytkownika
Sportowiec
bywalec
Status: Student

Post autor: Sportowiec »

Rozsądne odżywianie und aktywność fizyczna and zmniejszenie dawki leku.
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane! :eusa-violin: :angelic-grayflying:
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

popieram jak najbardziej i potwierdzam: dieta, aktywność nie tylko czysto fizyczna, leki w małych dawkach
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2020 9:12 pm przez Dobro, łącznie zmieniany 1 raz.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Ja włączyłem aktywność fizyczną w styl życia, jeśli zaś chodzi o jedzenie to jem wszystko co mi smakuje.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Macie jakieś sposoby jak przytyć?xD
Awatar użytkownika
raichu
zaufany użytkownik
Status: trener pokemon

Post autor: raichu »

Ja biorę olanzin od dawna i fakt ważę max 119kg przy wzroście 180cm. I mam wilczy apetyt to fakt, choć ostatnio staram się to kontrolować i nie żreć tyle. Choć jadam właśnie słodkie rzeczy typu ciastka albo jakieś pizze itp. Ciekawe czy to ma jakiś wpływ że biorę właśnie olanzin za 3,20 za paczkę po refundacji a nie np. zolafren? Niestety muszę brać taki lek bo inaczej głosy namawiają mnie do "s" czy okaleczania się. Nie chcę wrócić do żyletki dawno już tego nie robię mimo że nieraz mam strasznego doła. Mi pomaga tylko olanzin właśnie albo solian ale po tym drugim miałem prolaktynę 70 aż mi cycki rosły i ogólnie to nie jest bezpieczne dlatego lekarz wybrał olanzin czyli mniejsze zło po którym mam wilczy apetyt i się spasłem. Pamiętam przed rozpoczęciem leczenia ważyłem 100kg teraz 117-119 czasem zejdę w okolice 110-112. Niby olanzin i rispolept to podobne leki jak ktoś napisał na początku wątku ale po rispolepcie źle się czułem, byłem senny, miałem suchość w nosie, sztywny język nawet krew z nosa mi nieraz poleciała. I to przy dawce 1mg. Ale to jak ktoś napisał wyżej że każdy na różne leki reaguje inaczej.
markus88
bywalec

Post autor: markus88 »

udało sie może komuś odstawić na stale olanzapine ? Przyjmuje dawke 7,5mg i czuje sie dobrze brak jakich kolwiek urojeń
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Mnie się kiedyś udało ale brałem wtedy oprócz olki również sulpiryd. Także było dużo łatwiej. Ale to było z 12 lat temu. Natomiast nie znam przypadku aby zejść całkowicie z olki jako z jedynego leku. Przyznaje się że ja w 1996 albo 97 odstawiłem całkowicie zyprexe ale tak od razu z 20 mg, to po paru dniach skutki były opłakane.
PawełB
zarejestrowany użytkownik

Post autor: PawełB »

Mi właśnie udało się odstawić ten lek i nic mi się nie dzieje już nie wrócę nigdy do olanzapiny która zrobiła ze mnie otyłego i miałem problemy z początkiem objawów cukrzycy.
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: pycioslawa »

Paweł30 pisze: pt mar 05, 2021 8:47 pm i nic mi się nie dzieje
Jak dawno temu odstawiłeś?
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
PawełB
zarejestrowany użytkownik

Post autor: PawełB »

Trzy tygodnie temu wziąłem ostatnią tabletkę 5 mg czuje się bardzo dobrze teraz lekarz musi mi zapisać zamiast tego jakiś inny nowy lek.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Paweł30 pisze: pt mar 05, 2021 9:05 pm Trzy tygodnie temu wziąłem ostatnią tabletkę 5 mg czuje się bardzo dobrze teraz lekarz musi mi zapisać zamiast tego jakiś inny nowy lek.
No to fajnie, życze powodzenia aby dobry stan się utrzymał. Ja we wtorek ide do lekarza i prawde mówiąc nie wiem co jej powiedzieć. Czuje się żle ale niestety nie widze alternatywy. No bo tak. Kwetiapina odpada całkowicie, abilify też, klozapol też, serdolect odpada, rispolept również. Pozostaje solian, zypsila, no i stare leki jak clopixol, fluanxol czy perazyna. Solian mógłby być ale mam na nim bardzo silną sedacje, zypsila silne lęki, clopixol byłem nerwowy i agresywny, fluanxol bardzo silna akatyzja, perazyna była silna depresja i kompletny brak siły. Zaznaczam że wszystkie te leki już brałem. Jest jeszcze haloperidol ale to totalne świństwo, no i jeszcze tisercin i fenactil ale te są silnie kardiotoksyczne. Niewiem. Na sulpirydzie i olce jest najlepiej tyle że mam anchedonie i doła.

P.S.

Sorki że się wcisnąłem w wątek. Ale leżało mi to na wątrobie.
einsam
zaufany użytkownik

Post autor: einsam »

Na anhedonię pomaga mi Kwetiapina 300mg-0-400mg razem z antydepresyjną dawką sulpiryd 300 mg/dobę.Jest euforia i dobrze. :D
PMB
bywalec

Post autor: PMB »

Ja po odstawieniu czułem się dobrze przez miesiąc a obawiam się co będzie dalej moje dobre samopoczucie nie trwało długo :(
Awatar użytkownika
Handicap
zaufany użytkownik

Post autor: Handicap »

Powiem wam wielką ukrytą prawdę.. Po O L A N Z A P I N I E, czujecie się dokładnie, jak po nieudanym seks' ie.*. (lub masturbacji) :evil:

*Żadne głosy nie istnieją. Są tylko korporacja policyjna, szept(uchy), domysły, oraz potężne zmęczenie umysłu.. (prócz @Uszatka)

-------UWAGA MODERATORA Chłopiec Papuśny
Prosiłbym następnym razem o pisanie w temacie w wątku autora.
Nagabywanie nie jest mile widziane, tym bardziej szerzenie propagandy pseudonaukowej.
Nie jestem w stanie stwierdzić czy twoja wypowiedź to: dygresja, chamski żart czy twoje stanowisko na dany temat.

Pozdrawiam!
Chłopiec Papuśny

Ostatnio zmieniony pn mar 15, 2021 10:07 am przez Handicap, łącznie zmieniany 5 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „olanzapina”