Jaki macie samochód i jak z jego awaryjnością?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: Jaki macie samochód i jak z jego awaryjnością?

Post autor: Catastrophique »

Piotrek007 pisze: sob lut 04, 2023 10:44 am Jeżdżę Volkswagenem golfem plusem z 2012 roku ze skrzynią dsg i dwulitrowym dieslem po czip tuningu o mocy 170KM .Mam go dopiero od miesiąca więc nie wiem czy będzie bezawaryjny.Mimo niewielkich wymiarów jest wygodny zarówno z przodu jak i z tyłu.Wygodnie się wsiada i wysiada bo fotele są dosyć wysoko zamontowane.Zaraz po zakupie musiałem wymienić akumulator,termostat i czujnik temperatury w skrzyni biegów co kosztowało w sumie tysiaka.Jeździ mi się bardzo dobrze.Wcześniej przez krótki czas miałem Fiata tipo i szkoda gadać - nie polecam nikomu.
Golfik bardzo fajny, pospolity, ale to bardzo solidna bryczka.
Dobra ta skrzynia DSG?
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

Catastrophique pisze: sob lut 04, 2023 11:32 am
Piotrek007 pisze: sob lut 04, 2023 10:44 am Jeżdżę Volkswagenem golfem plusem z 2012 roku ze skrzynią dsg i dwulitrowym dieslem po czip tuningu o mocy 170KM .Mam go dopiero od miesiąca więc nie wiem czy będzie bezawaryjny.Mimo niewielkich wymiarów jest wygodny zarówno z przodu jak i z tyłu.Wygodnie się wsiada i wysiada bo fotele są dosyć wysoko zamontowane.Zaraz po zakupie musiałem wymienić akumulator,termostat i czujnik temperatury w skrzyni biegów co kosztowało w sumie tysiaka.Jeździ mi się bardzo dobrze.Wcześniej przez krótki czas miałem Fiata tipo i szkoda gadać - nie polecam nikomu.
Golfik bardzo fajny, pospolity, ale to bardzo solidna bryczka.
Dobra ta skrzynia DSG?
Jestem świeżym kierowcą I trudno mi powiedzieć czy jest dobra.Brat twierdzi,że bardzo szybko zmienia biegi I nie przeciąga.Jest 6-cio biegowa.Ma tryb sport który po włączeniu zmienia biegi przy wyższych obrotach.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Pojeździłem trochę tym golfikiem i gdybym miał jeszcze raz kupować wybrał bym dokładnie takiego samego.Nic mi w nim nie przeszkadza.Wielkość i komfort jazdy są dla mnie idealnym kompromisem.Jedynie z wyglądu niezbyt mi się podoba ,ale to mało istotny szczegół.Silnik mało pali i jest bardzo dynamiczny.Niedawno zamontowałem kamerkę z przodu - tak na wszelki wypadek.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
TriumfalnaTurkawka
zaufany użytkownik

Post autor: TriumfalnaTurkawka »

Pierwszy samochód jak miala moja mama to fiat 126p. W 90 latach pamietam ze. Mial centralny zamek i autoalarm nigdy sie nie psol
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Powoli myślę nad zmianą auta.Moje wymagania którymi będę się kierował to podwyższona pozycja foteli(ze względu na chory kręgosłup),musi być nie za duży,mieć automat i silnik benzynowy o mocy minimum 160-180 KM. Przebieg nie większy niż 150tys. i rocznikowo nie starszy niż 10-letni.Do tego minimum czujniki parkowania przód/tył a najlepiej kamerę cofania.Wychodzi mi że najlepszym wyborem będzie mały suw typu np. VW T-roc .
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
TriumfalnaTurkawka
zaufany użytkownik

Moja siostra kupila ze szwagrem peugota 3000d spoko fura
Awatar użytkownika
TriumfalnaTurkawka
zaufany użytkownik

TriumfalnaTurkawka pisze: czw lis 21, 2024 5:44 pm Moja siostra kupila ze szwagrem peugota 3008 spoko fura
ODPOWIEDZ

Wróć do „motoryzacja”