Czy mając schizofrenię mogę się zakochać?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Re: Czy mając schizofrenię mogę się zakochać?
Ja jestem przykładem, że można, mój chłopak wie o schizofrenii.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Napisałem że można bo sam kilka lat temu zakochałem się w ślicznej blondynce, będąc na dużych dawkach leków .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Może i można, ale po co? ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Proces zakochania ma też swoją dynamikę i czas trwania. Jest rozwój, punkt kulminacyjny i spadek. Po kilku latach niestety prawdopodobnie wygasa i to jest naturalne zjawisko. Samo zakochanie też jest tylko chemicznym, narkotycznym stanem naszego mózgu wytworzonym w ewolucji dla jakichś jej celów.
Niektórzy ludzie biorą się na sposób i zakochują się od nowa w innej osobie, co daje możliwość ponownego włączenia owych biochemicznych procesów od początku, na kolejne kilka lat. Nowa znajomość, nowa postać w obrębie przestrzeni zmysłowej jednostki uruchamia kolejny naturalny biologiczny cykl narkotyczny. Ale czy warto, to nie wiem.
Nie wiem też, czy chodzi Ci o zakochanie w sensie biologicznym czy duchowym.
Duchowe zakochanie nie jest już pochodzenia chemicznego a abstrakcyjnego, związanego z wytworami umysłu niepowtarzalnej jednostki, a nie zwykłych substancji neuroprzekaźników i może trwać do końca.
- Catastrophique
- bywalec
Mozesz. Nawet wysoko wskazane. Ale z wzajemnoscia.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
.
Ostatnio zmieniony pt maja 31, 2019 8:24 am przez swtern, łącznie zmieniany 1 raz.
- Catastrophique
- bywalec
Do mnie kierujesz te slowa, Berk? Jesli tak to wspaniale, ale ja mialem na mysli zwiazki partnerskie.
Tik tak tik tak
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Na pewno twój partner jest z tobą szczęśliwy. Znam ludzi którzy strasznie się wstydzą, że są gejami i mocno się tego wypierają. Schemat jest zawsze taki sam zaprzeczanie we wszystkim co się dotyczy ich pedalstwa. Ich partner nagle okazuje się być kobietą, a jego nigdy nie ciągnęło do tej samej płci. Katastrofo wydaje mi się, a nawet jestem przekonany że jesteś kryptogejem idealnie pasującym do schematów, które odkryłem.Catastrophique pisze: ↑czw maja 30, 2019 6:54 pm Do mnie kierujesz te slowa, Berk? Jesli tak to wspaniale, ale ja mialem na mysli zwiazki partnerskie.
Swędzi cię pod kopułką co? Czujesz takie świerzbienie w mózgu od tego alkoholu którym się leczysz i musisz jakoś rozładować swoją niezdrową frustrację alkoholową. Dlatego szukasz usilnie pomysłu kogo by tu i jak skutecznie przyatakować. Najlepiej żeby ten ktoś zaczął się z tobą wykłócać to mógłbyś się odgryźć i jak zawsze zrobić z siebie ofiarę. Fe, alkoholicki masochizm zaczepny.F20 pisze: ↑ndz cze 02, 2019 7:08 amNa pewno twój partner jest z tobą szczęśliwy. Znam ludzi którzy strasznie się wstydzą, że są gejami i mocno się tego wypierają. Schemat jest zawsze taki sam zaprzeczanie we wszystkim co się dotyczy ich pedalstwa. Ich partner nagle okazuje się być kobietą, a jego nigdy nie ciągnęło do tej samej płci. Katastrofo wydaje mi się, a nawet jestem przekonany że jesteś kryptogejem idealnie pasującym do schematów, które odkryłem.Catastrophique pisze: ↑czw maja 30, 2019 6:54 pm Do mnie kierujesz te slowa, Berk? Jesli tak to wspaniale, ale ja mialem na mysli zwiazki partnerskie.
F 20 to są pomówienia z dupy wzięte
-
- bywalec
cyfrowy polsat musisz zrozumieć, że katastrofa cierpi. Dla ciebie to tylko formalności ale on by chciał żebyś został jego żoną. Są kraje gdzie takie związki są sformalizowane w postaci ślubu. Wiem też cyfrowy że wytykając coś katastrofie narażam się jego przyszłej żonie i wiem też że wytykając coś tobie cyfrowy polsat narażam się twojemu kochasiowi. Kiedyś posądziłem że cyfrowy i katastrofa to ta sama osoba pod jednym nickiem ale popełniłem błąd bo nie wiedziałem o waszym szczęściu miłości która kwitnie między wami. Jesteście tak dobrze dopasowani do siebie, że aż was wziąłem za jedną i tą samą osobę.
Kochacie się i tylko to dla was powinno się liczyć.
- Catastrophique
- bywalec
F20 znowu rano tankował i widać, że jeszcze nie wytrzeżwiał. Olejcie go, jak to się robi z trollami. Alkoholicy nie bardzo nad soba panuja.
Tik tak tik tak
Ale dziecinada.
Ostatnio zmieniony pn cze 03, 2019 1:00 am przez swtern, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale wiesz że to są fantazje? Albo urojenia alkoholika, już tam nie wnikam. Gorzej jak to się przerodzi w obsesję na tym punkcie. Ale z tym dopasowaniem to dzięki, jest to miłe. Chciałbym być podobny do użytkownika Catastrophique gdyż go podziwiam i imponuje mi w wielu aspektach.F20 pisze: ↑ndz cze 02, 2019 12:57 pm cyfrowy polsat musisz zrozumieć, że katastrofa cierpi. Dla ciebie to tylko formalności ale on by chciał żebyś został jego żoną. Są kraje gdzie takie związki są sformalizowane w postaci ślubu. Wiem też cyfrowy że wytykając coś katastrofie narażam się jego przyszłej żonie i wiem też że wytykając coś tobie cyfrowy polsat narażam się twojemu kochasiowi. Kiedyś posądziłem że cyfrowy i katastrofa to ta sama osoba pod jednym nickiem ale popełniłem błąd bo nie wiedziałem o waszym szczęściu miłości która kwitnie między wami. Jesteście tak dobrze dopasowani do siebie, że aż was wziąłem za jedną i tą samą osobę.
- Catastrophique
- bywalec
Miło mi, Digital. W Tobie rowniez jest wiele cech, ktore mozna nasladowac.
Jakie to gejowskie.![Mr. Green :icon-mrgreen:](./images/smilies/icon/mrgreen.gif)
Jakie to gejowskie.
![Mr. Green :icon-mrgreen:](./images/smilies/icon/mrgreen.gif)
Tik tak tik tak
Dzięki! Kurcze no wszędzie sami geje, gdzie się nie obrócisz tam gej, rosną jak grzyby po deszczu
Brat gej, sąsiad gej, jego siostra to też gej tylko krypto ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
-
- bywalec
to nie wstyd, a strach kieruje gejami digitalem i katastrofą przed ujawnieniem się. Cyfrowy i katastrofa oznajmiają, że się kochają i nastanie wobec nich napastliwości otoczenia tak myślą dlatego sami muszą być napastliwi bo pokazują tym samym, że są jak inni. Ich związek w ukryciu to niewola podyktowana strachem brak jest wolności. Płomienna miłość nie może eksplodować na zewnątrz skrywana w buzujących namiętnościami ich sercach. Cyfrowy nigdy nie zaliczy macanka po kolanku przez katastrofę w parku, a ich miłość nigdy nie będzie mogła epatować w miejscach publicznych. Musi być skryta, cicha. Nigdy przed publiką nie będą mogli spijać sobie z dzióbków tak jak to robią zakochani nieprzejmując się całym światem. Miłość katastrofy i digitala jest upośledzona poprzez brak akceptacji otaczającego ich świata.
- Catastrophique
- bywalec
Masz bogatą wyobraźnię F20. Widać, że czegoś Ci brakuje
.
Tik tak tik tak
Biedny F20. Szczerze nie zazdroszczę ci twego żywota.F20 pisze: ↑ndz cze 02, 2019 8:14 pm to nie wstyd, a strach kieruje gejami digitalem i katastrofą przed ujawnieniem się. Cyfrowy i katastrofa oznajmiają, że się kochają i nastanie wobec nich napastliwości otoczenia tak myślą dlatego sami muszą być napastliwi bo pokazują tym samym, że są jak inni. Ich związek w ukryciu to niewola podyktowana strachem brak jest wolności. Płomienna miłość nie może eksplodować na zewnątrz skrywana w buzujących namiętnościami ich sercach. Cyfrowy nigdy nie zaliczy macanka po kolanku przez katastrofę w parku, a ich miłość nigdy nie będzie mogła epatować w miejscach publicznych. Musi być skryta, cicha. Nigdy przed publiką nie będą mogli spijać sobie z dzióbków tak jak to robią zakochani nieprzejmując się całym światem. Miłość katastrofy i digitala jest upośledzona poprzez brak akceptacji otaczającego ich świata.