Psychiatryczna propaganda

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Re: Psychiatryczna propaganda

Post autor: wowo »

Meduzola pisze:
Catastrophique pisze: śr mar 13, 2019 5:02 pm I te teorie spiskowe na temat psychiatrów. Widać, że leki są Wam potrzebne. Może wtedy będzie łatwiej o zdroworozsądkowe myślenie.
Wyobraź sobie, że ksiądz ma dwa zawody- jeden kapłański, a drugi laicki, to na wypadek utraty powołania. A co ma psychiatra- na wypadek uzdrowienia?
Chorzy byli, są i będą, dotyczy to wszystkich chorób .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

..Tylko że dla manipulantów to jest jakaś stała statystyczna... (w odniesieniu do schizofrenii). Co do depresji, np. już Freud pisał, by nie naciskać na chorego poprzez persfazję, ale wtedy depresję nazywano melancholią.
Ostatnio zmieniony śr mar 13, 2019 5:40 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Hitler kiedyś myślał że jak pozbędzie się chorych psychicznie to i chorób takich nie będzie. Nie podejrzewałem wcześniej że z niego był taki idiota.

Meduzola
zaufany użytkownik

Choroby ewoluują na tle pokoleń... Za Freuda, czyli przed dojściem Hitlera do władzy, badano w największej mierze histerię.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Rozwój cywilizacyjny niesie ze sobą wszystko, w tym nowe choroby.

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Meduzola pisze: śr mar 13, 2019 5:19 pm
Catastrophique pisze: śr mar 13, 2019 5:02 pm I te teorie spiskowe na temat psychiatrów. Widać, że leki są Wam potrzebne. Może wtedy będzie łatwiej o zdroworozsądkowe myślenie.
Wyobraź sobie, że ksiądz ma dwa zawody- jeden kapłański, a drugi laicki, to na wypadek utraty powołania. A co ma psychiatra- na wypadek uzdrowienia?
Wyzdrowienie nie jest efektem wypadku, tylko regularnie branych leków i rzetelnym stosowaniem się do rad lekarza.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Wyzdrowienie nie jest efektem wypadku, tylko regularnie branych leków i rzetelnym stosowaniem się do rad lekarza.

Należałoby to podkreślić bo sporo osób ma z tym problem.

Meduzola
zaufany użytkownik

Nie zawsze każdy jest w stanie wyartykułować w oczy lekarzowi, jak się czuje i co czuje na danej dawce, do tego- jak i u zdrowych ludzi- stan umysłu zmienia się, ale zaordynowana dawka siedzi w kartotece i leci światłowodem do NFZtu.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

okappi pisze: śr mar 13, 2019 3:29 pm Kampanie społeczne pt. "wylecz depresje" "nie wstydź się iść do psychiatry" "psychiatra to lekarz jak każdy inny", nastawienie służb publicznych pt. "psychiatra i psychotropy to jedyne rozwiązanie na wszystko", szkodzą osobom łagodnie zaburzonym, którym skutki uboczne psychotropów wyrządzają gorsze szkody od samego zaburzenia. Istnieją dowody na to, że neuroleptyki wywołują uszkodzenia w mózgu na skutek dużego nasilenia oksydacji (stresu oksydacyjnego).
Zażywam od przeszło 30 lat lekarstwa, żadnych uszkodzeń mózgu nie mam to wierutne bzdury. Normalnie funkcjonuję, pracuję i żyję. Lekarstwa pomagają i ułatwiają życie. Szkodzą tylko ludziom bezmyślnym którzy pogrążają się w nie bezkrytycznie i bez reszty jedząc garściami jakby świata poza lekarstwami nie było. I to tacy ludzie później narzekają i mają pretensje do wszystkich i o wszystko.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Meduzola pisze: śr mar 13, 2019 7:37 pm Nie zawsze każdy jest w stanie wyartykułować w oczy lekarzowi, jak się czuje i co czuje na danej dawce, do tego- jak i u zdrowych ludzi- stan umysłu zmienia się, ale zaordynowana dawka siedzi w kartotece i leci światłowodem do NFZtu.
Nie musi niczego artykułować. Po pacjencie widać jego stan, doświadczony lekarz pozna co trzeba zrobić. Dlatego są szpitale psychiatryczne - miejsca do obserwacji pacjentów.
Tu nie chodzi o dawki leków, ani o poziom opieki medycznej - bo to jest skuteczne i pomaga. Na pewnym etapie życia, czy się choruje czy nie, trzeba wziąć się za siebie i przestać zrzucać odpowiedzialność za swoje nieciekawe życie na innych. Ot.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Catastrophique pisze: śr mar 13, 2019 6:55 pm Wyzdrowienie nie jest efektem wypadku, tylko regularnie branych leków i rzetelnym stosowaniem się do rad lekarza.
Niestety czysta propaganda propsychiatryczna. Gdyż: 1.Neuroleptyki trują duszę i ciało; 2. Psychiatra ma na jednego pacjenta kilkanaście minut raz na miesiąc lub rzadziej, stąd skazany jest na powierzchowność.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

hvp2 pisze: śr mar 13, 2019 9:42 pm 1.Neuroleptyki trują duszę i ciało
Bardzo proszę o dowody na poparcie tego zdania.
Jeśli nie masz takich dowodów, to proszę zaprzestać szerzenia opowieści dziwnej treści
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

hvp2 pisze: śr mar 13, 2019 9:42 pm
Catastrophique pisze: śr mar 13, 2019 6:55 pm Wyzdrowienie nie jest efektem wypadku, tylko regularnie branych leków i rzetelnym stosowaniem się do rad lekarza.
Niestety czysta propaganda propsychiatryczna. Gdyż: 1.Neuroleptyki trują duszę i ciało; 2. Psychiatra ma na jednego pacjenta kilkanaście minut raz na miesiąc lub rzadziej, stąd skazany jest na powierzchowność.
Mnie psychiatria nie zatruła jakoś. Nie dałem się zatruć. A co to szkółka niedzielna żeby było dłużej niż kilkanaście minut powierzchowności? Może warto wysilić się samemu, coś doczytać, do czegoś się dokopać, doktoryzować się że tak powiem. Może warto to forum odwiedzić i poczytać. Pacjenci to nie dzieci zazwyczaj i nie na tym polega że daje im się gotową papkę papu. Chcesz czegoś więcej to rozeznaj się, nie chcesz to nie narzekaj że zamykają w szpitalu i leczą na siłę.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Tak jest ze wszystkim nie tylko w psychiatrii to życie jest po prostu. Dasz się wyhuśtać to cię wyhuśtają i tyle. Rozeznasz się i nie dasz wyhuśtać twoja górą.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

hvp2 pisze: śr mar 13, 2019 9:42 pm
W jakim celu miałbym promować psychiatrię? Piszę to co piszę, ponieważ jestem wdzięczny lekarzom i personelowi szpitalnemu za pomoc.
1. Są efekty uboczne, ale ludzie biorąc leki pracują i kochają. Nie są aż tak inwazyjne aby to uniemożliwiać. Tysiące przykładów (w samej Polsce), także na tym forum. Jak pisałem wyżej, swojej beznadziei jesteś winny tylko i wyłącznie Ty i dobrze zdajesz sobie z tego sprawę, a zamiatanie głazu wielkości słonia pod dywan niewiele da.
2. Po to są pielęgniarki, które obserwują pacjentów, piszą raporty dla lekarzy a i oni nie są ślepi tylko doświadczeni i posiadają bogatą wiedzę, znają schematy zachowań, wiedzą czego się spodziewać, czego można oczekiwać, jak kto zareaguje.

Trzeba być co najmniej niemądrym aby umniejszać i przenosić na "ciemną stronę" ludzi, dzięki którym jesteś w ogóle w stanie napisać jakiegokolwiek posta. Ale to jak żyjesz, czy jesteś szczęśliwy, spełniony czy nie, zależy od Ciebie. Nikt Cię nie niszczy poza Tobą samym. Niestety, trzeba przejrzeć.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Ja obecnie nie mam już żadnej beznadziei, gdyż od lat walczę o siebie i w tej walce odniosłem liczne dobre rezultaty, czyli zwycięstwa!!! Również samego siebie nie niszczę, lecz właśnie dbam jak potrafię najlepiej!!!

Dowodem na to że neuroleptyki trują duszę i ciało jest uważna lektura każdej jednej ulotki dołączonej do tych środków, lektura naukowych artykułów pisanych przez psychiatrów, a wreszcie lektura wspomnień pacjentów traktowanych tymi lekami. Ponadto dla mnie osobiście takim dowodem są moje osobiste wspomnienia z dziesiątków lat psychiatrycznego leczenia!!!
Awatar użytkownika
again_MH
bywalec

Post autor: again_MH »

Ja nie mogę czytać catastrophique jak pastwi sie w swoich postach nad ludźmi którzy zaznał psychiatrycznej patologii.

//To nie czytaj i nie wchodzić do tego tematu, sprawa się rozjaśni - Maxi
JESTĘ BOTĘ
Catastrophique pisze: wt mar 26, 2019 7:12 pm Kto dzwonił na policję?
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Maksymiliana pisze: śr mar 13, 2019 9:46 pm
hvp2 pisze: śr mar 13, 2019 9:42 pm 1.Neuroleptyki trują duszę i ciało
Bardzo proszę o dowody na poparcie tego zdania.
Jeśli nie masz takich dowodów, to proszę zaprzestać szerzenia opowieści dziwnej treści
Proszę o dowody na istnienie duszy, bo od tego trzeba zacząć, później o dowody że trują duszę.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Myślę, że neuroleptyki niczego nie trują. Być może stępiają nieco odczucia. Ale patrząc na to, że w chorobie są one rozkręcone do maksimum, to niestety takie działanie leku wydaje mi się błogosławieństwem. Zresztą dawkowanie leków ustala się z lekarzem indywidualnie, żeby skutki uboczne leków były jak najmniejsze. Ludzie z nowotworami, którzy chcą żyć, także sięgają po mocno wyniszczającą chemoterapię, gdyż w ogólnym rozrachunku może ona uratować życie - czyli największą wartość.
Oczywiście, że neuroleptyki to poważne leki - nikt tego nie neguje. Ale demonizowanie, że to jest najgorsze zło, to moim zdaniem przesada.
Obrazek
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Po to w końcu są nawroty aby nadrobić emocje latami stępiane przez leki. :D
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
ODPOWIEDZ

Wróć do „antypsychiatria”