Sposoby na poprawe nastroju
Moderator: moderatorzy
- Marla
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: Sposoby na poprawe nastroju
Ostatnio wróciłam do rysowania.
To poprawia mi nastrój, odpręża, pozwala mi się uspokoić.
Kiedyś działała też tak na mnie muzyka, ale ostatnio więcej mnie wkurza niż polepsza nastrój.
To poprawia mi nastrój, odpręża, pozwala mi się uspokoić.
Kiedyś działała też tak na mnie muzyka, ale ostatnio więcej mnie wkurza niż polepsza nastrój.
Gratuluję. Ja się zabieram do tego od dawna. Niestety trudno mi się przełamać.Marla pisze:Ostatnio wróciłam do rysowania.
Rysowanie było dla mnie najlepszym możliwym środkiem odreagowania emocji i przekazu przesłań, których nie da się wyrazić słowami.
Twórczą ucieczką od rzeczywistości i zarazem opowiadaniem o niej.
Rysowałem odkąd pamiętam, czyli od wczesnego dzieciństwa do pierwszej klasy liceum.
Tak było.
Później moje rysunki stały się dla mnie koszmarem i od tamtego momentu już nie rysuję.
Choć niewątpliwie bardzo wiele by mi dało, gdybym do rysowania wrócił.
Może niebawem... kto wie?
Sztuka. Ona jest dobrym sposobem na poprawę nastroju.
A oprócz niej, nastrój poprawia fizyczna praca, śmieszny i optymistyczny film/książka.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Oj sama mam jesienią obniżenie nastroju
Różnie - czasem najlepiej wymęczyć to bieganiem lub tańcem, skok endorfin gwarantowany. A czasem wino, dobry film i łóżko. Innym razem spotkanie z przyjaciółmi i dobre jedzenie.
Poczytaj sobie też koniecznie o hipnozie regresyjnej https://regresja.net/ Potrafi znacznie poprawić Twoje funkcjonowanie psychiczne i wspomaga leczenie.
Poczytaj sobie też koniecznie o hipnozie regresyjnej https://regresja.net/ Potrafi znacznie poprawić Twoje funkcjonowanie psychiczne i wspomaga leczenie.
Ostatnio zmieniony wt gru 03, 2024 12:31 pm przez Mirelage, łącznie zmieniany 1 raz.
- amigo
- zaufany użytkownik
mocna kawa, fajna muzyka, spacer, trening koszywkowki, oddzial dzienny, dobry film albo meczyk pilki noznej. - duzo tego
przede wszystkim muzyka, a poza tym to leżenie w łóżku pod kołdra
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Mi poprawia nastrój gdy zrobię rysunek z którego jestem zadowolony. Leżenie w łóżku nie poprawia mojego nastroju bo mierzi mnie ze jestem bezczynny, ale po pracy leżenie w łóżku odpręża.
- amigo
- zaufany użytkownik
Mi poprawia nastroj trening koszykowki, jak przyjade po treningu, wezme prysznic i siadam przed kompem i daje mi pozytywna energie.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Muzyka zabawa z psem lezenie pod kołdrą i rower.
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Rower pod kołdrą?
Dobre jedzenie, joga, aromaterapia, spotkania ze znajomymi, zakupy, dbanie o siebie, słuchanie muzyki, dobry serial, wyjście do kina...
"And do you understand with every seed
You sow you make this cold world beautiful?"
You sow you make this cold world beautiful?"
Słuchawki bezprzewodowe, joga i medytacja, wieczorne spacery żeby odetchnąć i niestety przypisane już na stałe tabletki uspokajające
Dni są coraz krótsze i chłodniejsze, warto jest moim zdaniem zastanowić się nad kupieniem sobie kubka termicznego, przydaje się:
https://kubekcontigo.pl/pol_m_Kubki-termiczne-1005.html
Mi się bardzo dobrze sprawdził kubek od Contigo. Dobrze trzyma ciepło i nie przecieka. Poza tym zaoszczedzisz na kawie kupowanej na mieście.
Dni są coraz krótsze i chłodniejsze, warto jest moim zdaniem zastanowić się nad kupieniem sobie kubka termicznego, przydaje się:
https://kubekcontigo.pl/pol_m_Kubki-termiczne-1005.html
Mi się bardzo dobrze sprawdził kubek od Contigo. Dobrze trzyma ciepło i nie przecieka. Poza tym zaoszczedzisz na kawie kupowanej na mieście.