Ostatnia forma tortur stosowana w zachodniej cywilizacji
Moderator: moderatorzy
- Catastrophique
- bywalec
Re: Ostatnia forma tortur stosowana w zachodniej cywilizacji
Ale upadłeś tak nisko, że wypisujesz bzdury.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Zostawcie tego Wilka mi.
No cóż, u mnie na oddziale tak właśnie było, na czas kroplówki pasy.Catastrophique pisze: ↑wt lip 03, 2018 6:27 pmSkrajne sytuacje, ale się zdarzają. Nikt nikogo nie wiąże wtedy w pasy.unreal pisze: ↑wt lip 03, 2018 2:25 pmalbo wyrywa sobie wenflony, aż krew bryzga po ścianach?Catastrophique pisze: ↑ndz lip 01, 2018 7:09 pm A co mają zrobić, gdy pacjent jest agresywny, rzuca się, próbuje bić innych?
albo próbuje się powiesić na przewodzie od kroplówki?
To nie jest średniowiecze.
Za to nie było pasów, ani zastrzyków za rękoczyny, tzn. jak ktoś komuś w twarz dał.
LaDopamina
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Musiałaś być w cywilizowanym szpitalu, u mnie jak byłem to pasy były za wszystko, oprócz biernej agresji, modłów do telewizora, itd.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Catastrophique
- bywalec
Widocznie byłem na spokojnym oddziale. Jeden starszy pan miał kroplówkę, ale nikt go nie wiązał wtedy w pasy. Pewnie dlatego, że był spokojny. Nie buntował się.unreal pisze: ↑śr lip 04, 2018 3:16 pmNo cóż, u mnie na oddziale tak właśnie było, na czas kroplówki pasy.Catastrophique pisze: ↑wt lip 03, 2018 6:27 pmSkrajne sytuacje, ale się zdarzają. Nikt nikogo nie wiąże wtedy w pasy.
To nie jest średniowiecze.
Za to nie było pasów, ani zastrzyków za rękoczyny, tzn. jak ktoś komuś w twarz dał.
Rękoczynów nie było w ogóle.
Wiem, że oddział oddziałowi nierówny.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Bicie się na świetlicy nie było karane pasami, salowy tylko rozganiał towarzystwo, ale sprzeciw wobec personelu był.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
...albo się rozpłakał, bo mu psychiatrzy zasraną hospitalizacją unicestwili kilka lat walki o siebie...albo wyrywa sobie wenflony, aż krew bryzga po ścianach?
albo próbuje się powiesić na przewodzie od kroplówki?
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Nie tylko pasy są torturami stosowanymi w psychiatrii. Inne tortury to podawanie leków w szpitalu zwiększających apetyt i podawanie za małych ilości jedzenia. Psychiatria głodzi pacjentów.
-
- zaufany użytkownik
Ja tam lubię pielęgniarki i sprzataczki z psychiatryków.Lekarzów za bardzo nie znoszę.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Cieszę się,że dawno w psychiatryku nie byłem,to strata czasu,zalekowanie i nuda,koszty.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Ja cieszę się że byłem, poznałem lepiej naturę ludzi.
-
- zaufany użytkownik
Kurde ja wam nie podpowiem.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Trzy razy byłem w pasach. Ostatni raz mało się nie udusiłem. Taki mądry personel.
W pasy zapinają głównie ludzi w psychozach. I ich nie wypuszczają nawet jak psychoza minie. Nie uwalniają tez żeby ktoś mógł się udać do ubikacji czy zjeść . Często pacjent w pasach jest nie do żywiony i odwodniony bo nie przynoszą jedzenia i picia.
Z izolatka maja argument raz ze w niektórych szpitalach jej nie ma albo jest tylko jedna a dwa ze pacjent w niej może próbować zrobić coś samemu sobie.
Jedyna opcja w pasach jest próbować samemu uwolnić sobie choćby jedna rękę - dużo pomaga - lub uprosić o to personel - czasem się da.
Pasy to istna tortura - tak jak napisał pomysłodawca wątku. Nie da się w nich obrócić i ciężko spać. Niektorych w pasach potrafią trzymać i tydzień. Standard to 3 dni.
Czytałem artykuł w którym było napisane ze pobyt w pasach powinien trwać do 4 godzin.”, ale to się ma nijak do praktyki szpitalnej.
Z izolatka maja argument raz ze w niektórych szpitalach jej nie ma albo jest tylko jedna a dwa ze pacjent w niej może próbować zrobić coś samemu sobie.
Jedyna opcja w pasach jest próbować samemu uwolnić sobie choćby jedna rękę - dużo pomaga - lub uprosić o to personel - czasem się da.
Pasy to istna tortura - tak jak napisał pomysłodawca wątku. Nie da się w nich obrócić i ciężko spać. Niektorych w pasach potrafią trzymać i tydzień. Standard to 3 dni.
Czytałem artykuł w którym było napisane ze pobyt w pasach powinien trwać do 4 godzin.”, ale to się ma nijak do praktyki szpitalnej.
Ostatnio zmieniony wt wrz 08, 2020 8:17 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 1 raz.
Podawanie leków antypsychotycznych starej generacj które powodują np akatyzje i parkinsonizm oraz zbyt małych porcji żywieniowych też jest torturą.
Samo pozbawienie wolności też jest torturą, zwłaszcza gdy pobyt trwa dłużej niż tydzień.
Samo pozbawienie wolności też jest torturą, zwłaszcza gdy pobyt trwa dłużej niż tydzień.