Abilify na aktywizację

aripiprazol

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Re: Abilify na aktywizację

Post autor: Maksymiliana »

Ano właśnie, masz rację, mój psychiatra dość lekko podchodzi do dawek, raz tak, raz tak, gdy czuje się gorzej to zmniejsza ale jednocześnie coś z organizmem się dzieje.
Nie ma idealnego leku :(
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

Meduzola pisze: pt sie 31, 2018 12:19 pm a co innego obiegowa- często -już utarta opinia. Plus tzw. objawy paradoksalne...
Myślę, że niektórzy psychiatrzy walą taką ściemę, że niby aktywizuje, żeby pacjenci chętniej żarli to g...o
Ja tego nie jem, bo czułam się na tym, jak samolot podczas próby silników.
Kocham swoje jazdy i nic na to nie poradzę.
LaDopamina
chora głowa chce
bywalec

Post autor: chora głowa chce »

unreal pisze: sob wrz 01, 2018 4:02 pmKocham swoje jazdy i nic na to nie poradzę.
RAP
haker dz3w0 - ending story true.
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Jak się kogoś aktywizuje, to trzeba wziąć pod uwagę, w jakim kierunku to aktywizowanie ma iść, patrząc na predyspozycje, umiejętności, rodzaj afektu u tej osoby. Czy ktoś będzie pracownikiem umysłowym czy fizycznym, zależy od takich m.in. czynników. Aktywizować osobę o złych myślach czy skłonnościach, czy dać jej wegetować dalej, ale w przyjaznej atmosferze, z uwzględnieniem prawa do godnoścí ludzkiej.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Ja mam głównie pozytywy i po abilify się one jeszcze bardziej zwiększyły. W dodatku spałem po 3-4 godziny na dobe. I w ogóle chodziłem jak przygłup. Nigdy więcej tego świństwa...
chora głowa chce
bywalec

tomsoul pisze: śr wrz 12, 2018 10:43 pm Ja mam głównie pozytywy i po abilify się one jeszcze bardziej zwiększyły. W dodatku spałem po 3-4 godziny na dobe. I w ogóle chodziłem jak przygłup.
warto zaznaczyć że jest to tylko moment po początkowym kontakcie z lekiem. tak zwane skutki uboczne. potem wszystko się normuje i jest naprawdę dobrze. chyba jeden z lepszych leków jakie zażywałem.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

To dla ciebie to jest cudo, ja to brałem 4 miesiące i dla mnie ten lek to totalna masakra. Abilishit.
Awatar użytkownika
untoldonel6
zarejestrowany użytkownik

Post autor: untoldonel6 »

Mi się wydaje, że jest to temat dla specjalisty z tej dziedziny. WIele trudności można sobie w ten sposób oszczędzić.
Szczególnie praca jest światłem dla życia.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

To znajdź mi na tym forum specjaliste. Hehehe
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

To od ciebie zależy tylko co będziesz robić. Lek ma tylko na celu pobudzenie, to że nie czujesz się zmęczony. Nie otumania, a że wolisz leżeć i spać, to *słowo niedozwolone* stary nie tędy droga. Wymagają od siebie więcej, niż potrzeby fizjologiczne.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Chłopiec Papuśny pisze: sob wrz 15, 2018 11:04 am To od ciebie zależy tylko co będziesz robić. Lek ma tylko na celu pobudzenie, to że nie czujesz się zmęczony. Nie otumania, a że wolisz leżeć i spać, to *słowo niedozwolone* stary nie tędy droga. Wymagają od siebie więcej, niż potrzeby fizjologiczne.
Ej to jest do mnie post??? Bo jeśli tak to nie umiesz czytać chyba. Nigdy nie pisałem że na lekach spałem czy leżałem,wyjątkiem jest tu solian, bo moim podstawowym problemem są urojenia które na abilify były jeszcze większe.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

tomsoul pisze: sob wrz 15, 2018 3:29 pm
Chłopiec Papuśny pisze: sob wrz 15, 2018 11:04 am To od ciebie zależy tylko co będziesz robić. Lek ma tylko na celu pobudzenie, to że nie czujesz się zmęczony. Nie otumania, a że wolisz leżeć i spać, to *słowo niedozwolone* stary nie tędy droga. Wymagają od siebie więcej, niż potrzeby fizjologiczne.
Ej to jest do mnie post??? Bo jeśli tak to nie umiesz czytać chyba. Nigdy nie pisałem że na lekach spałem czy leżałem,wyjątkiem jest tu solian, bo moim podstawowym problemem są urojenia które na abilify były jeszcze większe.
To zmień, lub jak zmieniłeś to dobrze. Na mnie nie działała hydroksyzyna. Ale nie pisze że to kupa.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Brałem to 3 lata temu i nie zamierzam zmieniać zdania bo było fatalnie. Shit i tyle przynajmniej dla mnie. Może komuś to pomaga ale dla mnie shit.
chora głowa chce
bywalec

abilify jest jedynym lekiem na schizofrenie który nie powoduje ospałości i obniżenia napędu.
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Byłem fanem abilify do czasu. Po 8 latach zaburza jakoś oddychanie i człowiek może mdleć. Nie wiem czy to przez działanie na serce czy na żyły czy tętnice. Ale przez parę lat można go spokojnie stosować.
chora głowa chce
bywalec

oczywiście. brak słów.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

chora głowa chce pisze: ndz wrz 16, 2018 9:03 am abilify jest jedynym lekiem na schizofrenie który nie powoduje ospałości i obniżenia napędu.
Bo on nie obniża napędu tylko go podnosi. Ja akurat nie mam problemu z napędem więc jak jeszcze wezmę abilify to jest tego za dużo jak po narkotykach. Tak się dokładnie czuję po tym leku, jak po narkotykach.
chora głowa chce
bywalec

tomsoul pisze: ndz wrz 16, 2018 12:31 pm
chora głowa chce pisze: ndz wrz 16, 2018 9:03 am abilify jest jedynym lekiem na schizofrenie który nie powoduje ospałości i obniżenia napędu.
Bo on nie obniża napędu tylko go podnosi. Ja akurat nie mam problemu z napędem więc jak jeszcze wezmę abilify to jest tego za dużo jak po narkotykach. Tak się dokładnie czuję po tym leku, jak po narkotykach.
i brałeś go 4 miesiące, byłeś na głodzie?
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Co ty chrzanisz??? Nie drwij sobie że mnie. Dobrze wiesz o co mi chodzi. Miałem bardzo podwyższony nastrój taki jak przy manii. O to mi chodzi pisząc o tym.
chora głowa chce
bywalec

tomsoul pisze: ndz wrz 16, 2018 12:37 pm Co ty chrzanisz??? Nie drwij sobie że mnie. Dobrze wiesz o co mi chodzi. Miałem bardzo podwyższony nastrój taki jak przy manii. O to mi chodzi pisząc o tym.
po prostu boli mnie to że nie jesteś obiektywny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „abilify”