Powrót do aktywności zawodowej

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
brar
bywalec

Hubuś nie pracuje, Hubuś zły?

Post autor: brar »

Tęskni za nim i o niczy nie myśli, tylko by wrócić do odzyskania swojej wartości w rodzinie.

Wartość w rodzinie mierzona 'pieniążkami', jakie się przyniesie jest pseudowartością, radośnie wykorzystywaną przez takie kochane żony i mamusie.

Bo dom do spłacenia, bo dzieci chcą się kształcić, bo mimo wszystko chce być zdrowy i użyteczny dla siebie i swojej rodziny ...

A ta rodzina nie ma matki i żony, która wzięłaby to na swoje królewskie barki?
Bóg istnieje ALE Go nie ma
Awatar użytkownika
KELOB
zaufany użytkownik

Post autor: KELOB »

simanko,

Maser to zajebi,., że masz robote i że jesteś z niej zadowolony. Ja pracuje z krótką przerwą na psychozę od 7 lat. Ostatnio awansowałem i dostałem słóżbowe auto w którym musze zalewać bak (to gówno pali chyba z 25 litrów na 100 na mieście) chyba poproszę żeby ktoś mi go ukradł ;-)

Mnie to strasznie wkór... jak ide do mojego piguły i mówię mu o różnych problemach związanych z chorobą (alienacja... , brak uczuć, odjechanie, niedojrzałość psychiczna itd itp ) ale psychiatra powtarza z uporem maniaka : panie Zenku pan utrzymuje prace .... to chyba jedyne kryteriu które oni stosują - żenada - jak człowiek czasem pier... samobója mimo że na codzien się uśmiecha i daje z siebie wiele w pracy to potem ludzie zadają sobie pytania DLACZEGO ??? Przecież miał wszystko ... DOBRĄ PRACE !!!!

Dla mnie to jest jakaś paranoja. KULT PRACY - może to choroba w mojej rodzinie .... pojebane

Dwa tygodnie temu awansowanłem, dostalem trochę więcej szmalu ... i
szczerze mówiąc .... nie cieszę sie z tego - pewnie jestem wypalony na maksa - zgorzkniały, bez motywacji, bez celu - ponarzekał bym w dziale wątki osobiste ale dostałem komunikat :

Przepraszamy, ale tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą pisać tematy na tym forum

Każdy może czytać osobiste wyznania ale nie każdy może w tym dziale pisać - Zbychu to paranoja - ale spoko - Twoje forum -
Twoje zasady - może jak naprodukuje z 1000 postów dostąppię tego zaszczytu ;-) czy stosowane jest kryterium ilościowe czy jakościowe

Koniec dywagacji ososbistych - jestem w ch... formie psychicznej od kilku dni .... czekam na zmianę , może to po prostu kwestia biorytmu

BRAR napisałeś :

Wartość w rodzinie mierzona 'pieniążkami', jakie się przyniesie jest pseudowartością, radośnie wykorzystywaną przez takie kochane żony i mamusie.

Wiesz - nie wiem co o tym myśleć - może w 99% to co piszesz jest faktem , ale ludzie potrzebują czegoś więcej niż kasy ;-)

BRAR załóż nowy wątek .....

PS mam kolegę - chorego - pracował za symboliczną złotówkę na pół etatu i był zajebiście zadowolony - brar co ty na to ??? a wolontariat to nie praca ????
Awatar użytkownika
brar
bywalec

Wytresowany pies też

Post autor: brar »

"Mnie to strasznie wkór... jak ide do mojego piguły i mówię mu o różnych problemach związanych z chorobą (alienacja... , brak uczuć, odjechanie, niedojrzałość psychiczna itd itp ) ale psychiatra powtarza z uporem maniaka : panie Zenku pan utrzymuje prace .... to chyba jedyne kryteriu które oni stosują - żenada"

Psychiatra jest funkcjonariuszem Społeczeństwa, które żąda odciążenia - stąd to ZADOWOLENIE - schodzisz im z gara: peany na twoją cześć tedy pieją i mówią, że jesteś fajny; zupełnie jak takie coś jak żona mówi misiowi jaki z niego mężczyzna, gdy ten frajer więcej zarobi; społeczeństwo to taka tania k. Po prostu.

"Dla mnie to jest jakaś paranoja. KULT PRACY - może to choroba w mojej rodzinie .... pojebane"

Tak, to kult, wpojony również im, ale o tym, że kiedyś przekręcili im mózgi - nie chcą nawet słyszeć!

BRAR napisałeś :

"Wiesz - nie wiem co o tym myśleć - może w 99% to co piszesz jest faktem , ale ludzie potrzebują czegoś więcej niż kasy ;-) "

No właśnie to napisałem...

PS mam kolegę - chorego - pracował za symboliczną złotówkę na pół etatu i był zajebiście zadowolony - brar co ty na to ??? a wolontariat to nie praca ????

Ale czego ma dowodzić jego zadowolenie?!
Wytresowany pies też jest zadowolony gdy wykona dobrze zadanie i jego pan jest z niego zadowolony - to prosty mechanizm. Twój kolega wie, że jest fajny w oczach społeczeństwa, bo robi to, co ono nazywa, że jest fajne.
Jak będzie wojna a on na nią pójdzie (najlepiej jeszcze na ochotnika), to też będzie 'fajny', 'szczęśliwy', 'użyteczny'.
To jest samonampędzający się mechanizm.
Bóg istnieje ALE Go nie ma
Awatar użytkownika
Maser
zaufany użytkownik

Post autor: Maser »

mandrynko

chodziło mi w przypadku pracujący - bezrobotny

Jeżeli ktoś nie pracował ale uczył sie to jest to samo jakby pracował. Młode osoby nie pracują a uczą sie.

A zdrowe poczucie własnej wartości to zadowolenie z siebie nie bez przesady (tj bez niezdrowej dumy) i brak negatywnego zdania o sobie.
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

przepraszam Maser to już się nie powtórzy
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 2:55 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Darius
moderator
moderator

Post autor: Darius »

Ewik
Kocham życie - ale czy życie kocha mnie???
Awatar użytkownika
Maser
zaufany użytkownik

Za co mnie Mandrynko przepraszasz?
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

Za to, że nie umiałam zrozumieć Twojego postu, i ogólnie za to że żyję. Przerpaszam. To jjuż więcej się nie powtórzy.
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

Mandry ja ciebi bardzo proszę tylko nie przepraszaj bez powodu.
Awatar użytkownika
Maser
zaufany użytkownik

Mandrynko

Każdy ma prawo do pomyłek
Awatar użytkownika
Maser
zaufany użytkownik

Byłem na wizycie lekarskiej ale jednak lekarz nie zmniejszył mi antydepresanta. Śmigam na tej samej dawce.
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”