pantr pisze: ↑sob lip 15, 2017 10:57 pm
Z jakiegoś powodu założyłaś/eś istnienie 5 osób.
Bez powodu. W to miejsce możesz wstawić dowolną liczbę całkowitą >1.
pantr pisze: ↑sob lip 15, 2017 10:57 pm Jasne, że w praktycznej części życia podział na jednostki jest istotny, ale nie opisuje on natury bytu.
Tia, jesteśmy wszyscy jednością, ale konta bankowe póki co mamy osobne.
pantr pisze: ↑sob lip 15, 2017 10:57 pmDzieci wiedzą o wiele więcej o świecie niż dorośli ponieważ niczego nie zakładają, w zamian obserwując i ucząc się życia.
Dzieci uczą się od dorosłych i nie bez powodu, bo jeśli miałoby uczyć się życia bez nadzoru, to śmiem wątpić, czy doczekałoby 7 urodzin.
pantr pisze: ↑sob lip 15, 2017 10:57 pmWolisz żyć w świecie oprawiania wydarzeń w ramy opisów, ale nie wiesz wszystkiego i zawsze będziesz czuł/a wewnętrzną pustkę.
Dlaczego pustkę???
Wręcz przeciwnie, pasję odkrywania nowych tajemnic natury i radość odkrywania tego, co do tej pory było zakryte.
pantr pisze: ↑sob lip 15, 2017 10:57 pm Nie zaznasz szczęścia, bo dla każdego "dobra", którego doświadczysz w Twoim umyśle będzie istniała obawa przed konfrontacją z jego przeciwieństwem. Zdolność umysłu do analizy traktujesz jako swoją tożsamość. Narzędzie, którym miałaś/eś dysponować przejęło nad Tobą kontrolę.
Do tych analiz godnych jasnowidza się nie odniosę, bo śmieszą mnie takie próby określania ludzi, których się nie zna ( no bo co możesz powiedzieć tak naprawdę o mnie?), a poza tym etap ezoterycznych rozkmin mam już szczęśliwie za sobą.
Ale jeśli Tobie sprawia radość taki punkt widzenia, to czemu nie?
Świat jest piękny, bo jest niehomogeniczny.