Moderator: moderatorzy
Czy tutaj, na tym forum nie rozmawia się z chorymi? Czy nie kpiną jest "pozbawianie" ich rozumu i zdolności do samodzielnego myślenia?Mifredo pisze:Nie dziw sie Guard, Ci co nie znają tego, nie doświadczyli, nie maja o tym pojęcia! Wydaje im się, że rozmowa z chorym coś da, a ona nic nie da, nic. Denerwują mnie tylko tacy ludzie, którzy wypowiadają się na temat o którym nic nie wiedzą ! Tacy ludzie robią sobie kpiny, nie będac tego świadomym. Robi to często Demeter.
mifredo pisze:Tobie się wydaje, że wszyscy schizofrenicy są tacy. niestety mylisz się
Nie masz pojęcia, co mi się wydaje - jestem świadoma różnych odmian schizofrenii i różnego stanu upośledzenia umysłowego. Od lekkich zawirowań do ciężkich przypadków (zwłaszcza w schizofrenii prostej). Byłam, widziałam, miałam kontakt..mifredo pisze:Jest 100 odmian schizofrenii
Sa różne choroby mifredo, w których potrzeba cierpliwości, siły - czasami dochodzi do ich przekroczenia. Swoimi życzeniami sprawiłeś/łaś/ mi przykrość....jeżeli to Ci sprawiło przyjemność i jest Ci lżej to dziękuję....mifredo pisze:Sprawdź sobie na sobie jak sie zachowasz. Życzę Ci tego z całego serca!
Mifredo - słowa, które zaznaczyłam tłumaczą moja podejście do Ciebie jak do osoby jakby napawającej się chorobą......mifredo pisze:Czułam, że nawet zazdrościłaś jakby mi tego stanu,
nie jestem taka chytra by sie nie podzielić tym czego inni mi zazdroszczą!
Skosztuj więc i Ty. jaki to smak.
Nie ma co się obrażać. Przykre, acz prawdziwe.
czesc jestem tutaj nowy mam schizo paranoidalna. trafilem na to forum pare dni temu i gdy zaczalem czytac to chcialem wiecej i wiecej - czyli tez lubie czytac.Chors pisze:Ja czytam to forum bo po pierwsze choruję na chorobę z grupy schizofrenii, po drugie bo bardzo lubię je czytać