Tere fere kuku...

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

'

Post autor: ' »

:!: :?:
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 2:16 pm przez ', łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

Post autor: demeter »

Demeter pisze:Czy nie najlepiej byłoby, żeby taką nić porozumienia i zaufania postarali się wzbudzić rodzice??
Używając określenia RODZICE miałam na myśli Ciebie i Twoją żonę, szkoda, że tego Ty sam tak nie odebrałeś.
Demeter
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

Mifredo pisze:Nie dziw sie Guard, Ci co nie znają tego, nie doświadczyli, nie maja o tym pojęcia! Wydaje im się, że rozmowa z chorym coś da, a ona nic nie da, nic. Denerwują mnie tylko tacy ludzie, którzy wypowiadają się na temat o którym nic nie wiedzą ! Tacy ludzie robią sobie kpiny, nie będac tego świadomym. Robi to często Demeter.
Czy tutaj, na tym forum nie rozmawia się z chorymi? Czy nie kpiną jest "pozbawianie" ich rozumu i zdolności do samodzielnego myślenia?
Zapytaj Ty, i Tata*Asim, i Guard (kimkolwiek jest) Zbyszka, Chorsa,Sylwię, Dariusa.. i innych....czy rozmowa z nimi też nic nie daje?
Demeter
'

:!: :?: :!: :!:
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 2:17 pm przez ', łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

mifredo pisze:Tobie się wydaje, że wszyscy schizofrenicy są tacy. niestety mylisz się
mifredo pisze:Jest 100 odmian schizofrenii
Nie masz pojęcia, co mi się wydaje - jestem świadoma różnych odmian schizofrenii i różnego stanu upośledzenia umysłowego. Od lekkich zawirowań do ciężkich przypadków (zwłaszcza w schizofrenii prostej). Byłam, widziałam, miałam kontakt..
Chylę czoła przed opiekunami, którzy nie oddali swoich najbliższych do placowek opiekuńczych i sami podejmują trud zajmowania się chorymi.
Życie jest jednak okrutne mifredo i preferuje tych, którzy się utrzymują na powierzchni. Jeżeli to forum, to wierzchołek góry lodowej, tym bardziej nie mogę pojąć i chciałabym dowiedzieć się jakimi pobudkami kierują się ludzie świadomie decydujący się na opiekę nad ciężko chorym, by potem narzekać na swój los i w końcu na samego chorego?
Może kiedyś się dowiem...
Demeter
'

:?:
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 2:14 pm przez ', łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

mifredo pisze:Sprawdź sobie na sobie jak sie zachowasz. Życzę Ci tego z całego serca!
Sa różne choroby mifredo, w których potrzeba cierpliwości, siły - czasami dochodzi do ich przekroczenia. Swoimi życzeniami sprawiłeś/łaś/ mi przykrość....jeżeli to Ci sprawiło przyjemność i jest Ci lżej to dziękuję....
Demeter
'

:arrow:
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 2:08 pm przez ', łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

mifredo pisze:Czułam, że nawet zazdrościłaś jakby mi tego stanu,
nie jestem taka chytra by sie nie podzielić tym czego inni mi zazdroszczą!
Skosztuj więc i Ty. jaki to smak.
Nie ma co się obrażać. Przykre, acz prawdziwe.
Mifredo - słowa, które zaznaczyłam tłumaczą moja podejście do Ciebie jak do osoby jakby napawającej się chorobą......
Podkreślam ponownie i proszę, abyś nie próbowała interpretować moich uczuć, nie masz o nich pojęcia...
Żal mi Ciebie..............
Demeter
vision
zarejestrowany użytkownik

Post autor: vision »

Chors pisze:Ja czytam to forum bo po pierwsze choruję na chorobę z grupy schizofrenii, po drugie bo bardzo lubię je czytać :)
czesc jestem tutaj nowy mam schizo paranoidalna. trafilem na to forum pare dni temu i gdy zaczalem czytac to chcialem wiecej i wiecej - czyli tez lubie czytac. :) Dodatkowo od dwoch wlaczam sobie czat. :D
Awatar użytkownika
Maser
zaufany użytkownik

Post autor: Maser »

witaj vision

czuj się jak u siebie :)
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

Hej Vision, miło cię poznać :)
ODPOWIEDZ