Jednorazowy dodatek do rent i emerytur
Moderator: moderatorzy
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Re: Jednorazowy dodatek do rent i emerytur
.
Ostatnio zmieniony wt mar 15, 2016 6:38 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Nie pomoże mi już nic
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony wt mar 15, 2016 6:38 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
Trochę to dziwne piotrek,że masz rentę 1-go i 1-szego dostajesz.
Ja mam rentę socjalną od 3 lat ustaloną na 15-tego ale nigdy nie zdarzyło mi się dostać 15-ego.
Przez pierwszy rok jak przynosił listonosz to było zawsze 13-go lub wcześniej już u mnie.A jak zaczęła wpływać na moje konto to też najczęściej 13-ego ale zdarza się też 12-go i 14-go.
Dziwne też,że do renty z tytułu częściowej niezdolności nie dają tego dodatku.
Dostał już ktoś w tym miechu rentę socjalną oprócz Piotrka i może i potwierdzić,że jest dodatek?
Ja mam rentę socjalną od 3 lat ustaloną na 15-tego ale nigdy nie zdarzyło mi się dostać 15-ego.
Przez pierwszy rok jak przynosił listonosz to było zawsze 13-go lub wcześniej już u mnie.A jak zaczęła wpływać na moje konto to też najczęściej 13-ego ale zdarza się też 12-go i 14-go.
Dziwne też,że do renty z tytułu częściowej niezdolności nie dają tego dodatku.
Dostał już ktoś w tym miechu rentę socjalną oprócz Piotrka i może i potwierdzić,że jest dodatek?
- Anime
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 45723214
Mery przecież Ty "na czarno" robisz!Mariii pisze:wasze dodatki - moje podatki
.
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Powinni o powyzsza kwote podwyzszyc wszystkim renty na stale.Piotrek007 pisze:Czyli każdy kto ma rentę socjalną w tym miesiącu dostanie trochę ponad 1000 pln. :p

''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
Przyszło 1 049,63zł renty socjalnej,więc z dodatkiem.No i 5zł więcej chyba za nadpłatę podatku
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Jak wyzej, wszyscy tyle otrzymaja na socjalna w tym msc.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
http://diprocon.pl/laptopy_i_tablety/la ... ik249.html
Mój nowy laptop.
Mój nowy laptop.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
To chyba niezle jak na tak niska cene, wszystko zgodne z opisem i dziala jak powinien?
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Dopiero zamówiłem, będzie na Manjaro Linux OpenRC Deepin.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Wcale nie taka niska cena.Nie doczytałem ile tam ramu.Ale znalazłem typka jakiś rok temu co mi sprzedał na zastępstwo Anglika core2duo z 2GB ram ale niestety z crackiem Windowsa7 bo licencja było tylko na angielskiego XP-ka.
Sam mam Asusa X54HR którego kupiłem 4 lata temu w MediaMarkt na 2099PLN i jestem bardzo zadowolony bo w tej chwili bym za te pieniądze dostał zaledwie dodatkowo dysk 500GB pojemniejszy i kartę graficzną 1GB pojemniejszą.
Obliczyłem,że gdyby teraz mi zepsuł się i nadawał się tylko do wyrzucenia to kosztował by mnie niby tylko 1,50zł dziennie a jednak nie tak mało ba za Internet kablowy 10Mb/10Mb płacę tylko 1zł dziennie.
Ale co jak się zepsuje?Nie mam pojęcia.Nie chciał bym używać jakiegoś używanego złomu ale skąd wziąć 2000PLN?
Sam mam Asusa X54HR którego kupiłem 4 lata temu w MediaMarkt na 2099PLN i jestem bardzo zadowolony bo w tej chwili bym za te pieniądze dostał zaledwie dodatkowo dysk 500GB pojemniejszy i kartę graficzną 1GB pojemniejszą.
Obliczyłem,że gdyby teraz mi zepsuł się i nadawał się tylko do wyrzucenia to kosztował by mnie niby tylko 1,50zł dziennie a jednak nie tak mało ba za Internet kablowy 10Mb/10Mb płacę tylko 1zł dziennie.
Ale co jak się zepsuje?Nie mam pojęcia.Nie chciał bym używać jakiegoś używanego złomu ale skąd wziąć 2000PLN?
-
- nadużywający
Ile byś płacił gdyby internet staniał o złotówkę dziennie? 

-
- zaufany użytkownik
Potwierdzam, dodatek został wypłacony.
Druga kwestia: Osoba o której wspominałem wcześniej otrzymuje dodatek w postaci ekwiwalentu na węgiel. Stąd w marcu otrzymała więcej kasy, więc nie otrzymała 400zł jednorazowego dodatku z ZUS. O więcej nie pytałem.
Takich ludzi jest więcej zapewne ...
Celowe działanie rządzących ??
Kuriozalna sprawa. Ten ekwiwalent wypłacany jest dwa razy do roku : w marcu i na jesieni. Może tak się złożyło po prostu.
Druga kwestia: Osoba o której wspominałem wcześniej otrzymuje dodatek w postaci ekwiwalentu na węgiel. Stąd w marcu otrzymała więcej kasy, więc nie otrzymała 400zł jednorazowego dodatku z ZUS. O więcej nie pytałem.
Takich ludzi jest więcej zapewne ...
Celowe działanie rządzących ??

Kluczowe jest, ile ten ekwiwalent wynosi? Bo ja żadnego takiego nie dostaję,zdrowy pisze: Ten ekwiwalent wypłacany jest dwa razy do roku : w marcu i na jesieni.
a jeśliby byłby wyższy niż ten jednorazowy i pierwszy dodatek, to z chęcią się wymienię.
Jednorazowo 400 złociszy wobec 500 złociszy co miesiąc do 18 roku życia dziecka.
O czym w ogóle mówić.
-
- zaufany użytkownik
Z tego co wyczytałem jest to równowartość 1800kg węgla w dwóch ratach..
Otrzymują go renciści PKP i chyba górnicy.
Co do 500 na dziecko: Teraz sprzedali częstotliwość LTE więc na ten rok starczy kasy. A na przyszły?
A co za 3 lata jak przegrają wybory? Każdy scenariusz jest możliwy, ale to nie ten temat. Niby dają kasę a z drugiej strony łupią: OC wzrosło na pojazdy około 30%. Prezes chce przywrócenia podatku Religi- albo już to zrobił.
Otrzymują go renciści PKP i chyba górnicy.
Co do 500 na dziecko: Teraz sprzedali częstotliwość LTE więc na ten rok starczy kasy. A na przyszły?
A co za 3 lata jak przegrają wybory? Każdy scenariusz jest możliwy, ale to nie ten temat. Niby dają kasę a z drugiej strony łupią: OC wzrosło na pojazdy około 30%. Prezes chce przywrócenia podatku Religi- albo już to zrobił.
Czyli plus/minus tysiąc złotych.zdrowy pisze:Z tego co wyczytałem jest to równowartość 1800kg węgla w dwóch ratach..
Już ci nowi postarają się kupić wyborców, ale nawet jeśliby, to 3 lata to 36 miesięcy razy 500 na każdą małoletnią głowę. Policz sobie,jakie to pieniądze w porównaniu z tymi jednorazowymi czterema setkami.Co do 500 na dziecko: Teraz sprzedali częstotliwość LTE więc na ten rok starczy kasy. A na przyszły?
A co za 3 lata jak przegrają wybory?
Z tym 500 na dziecko to jest tragedia. Nawet sam PIS wie,że to nie ma sensu ale może ich utrzymać u władzy na wiele lat.
Ale co jak se teraz narobią dużo dzieciaków niektórzy?Już słyszałem,że niektórzy mają nawet 14 i dom za to planują stawiać.
Co jeśli Pis przegra przyszłe wybory i nowa władza to utnie?
Ja myślę,że PISiory powinny być za to surowo ukarane.
A tak po za tym to sam głosowałem na PIS w tych wyborach bo nienawidzę sztucznych marionetek z PO a ponadto matka mnie o to prosiła żeby dostać wcześniejszą emeryturę.Myślałem,że Duda chociaż dotrzyma słowa z tym podniesieniem kwoty wolnej od podatku co by nam rencistom socjalnym dało dość dużo ale oni myślą tylko o stolcach rządowych
Ale co jak se teraz narobią dużo dzieciaków niektórzy?Już słyszałem,że niektórzy mają nawet 14 i dom za to planują stawiać.
Co jeśli Pis przegra przyszłe wybory i nowa władza to utnie?
Ja myślę,że PISiory powinny być za to surowo ukarane.
A tak po za tym to sam głosowałem na PIS w tych wyborach bo nienawidzę sztucznych marionetek z PO a ponadto matka mnie o to prosiła żeby dostać wcześniejszą emeryturę.Myślałem,że Duda chociaż dotrzyma słowa z tym podniesieniem kwoty wolnej od podatku co by nam rencistom socjalnym dało dość dużo ale oni myślą tylko o stolcach rządowych
Ciekawe, kiedy i czy podniosą zamrożony bodaj od 10 lat zasiłek pielęgnacyjny wynoszący obecnie 153 zł. Gdzieś czytałem wyliczenie, że gdyby go rewaloryzowany dzisiaj wynosiłby 250 złotych, wypłacany co miesiąc przez lata daje jakąś kwotę. W zaokrągleniu 100 złotych więcej to dodatkowo 1,200 w ciągu roku czyli trzy razy tyle co to 400 złociszy.
Chyba co 3 lata się decyduje o ewentualnej waloryzacji zasiłków a ostatnia waloryzacja była w 2015,więc następna będzie w 2018.
Nie przesadzaj z tym 250zł bo jest coś podobnego w ZUS-ie i nazywa się dodatek pielęgnacyjny i on nie wynosi 250zł
Nie przesadzaj z tym 250zł bo jest coś podobnego w ZUS-ie i nazywa się dodatek pielęgnacyjny i on nie wynosi 250zł