Poznaj siebie - żywioły, zodiaki, numerologia

duchowość, etyka, religia

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Mariii
zaufany użytkownik

Re: Żywioły - zodiaki - psyche - poznaj siebie

Post autor: Mariii »

Kamil Kończak pisze:Koziorożec w ujęciu żywiołów to ziemia - opis jest powyżej Mariii :)
Szczerze pisząc, to nie widzę tu zbyt wiele podobieństw.
Tylko zły lew mi pasuje i może strzelec troszkę, a barana to chyba nie znam.

A z kim się wiązać według zodiaku :mrgreen:
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Kamil Kończak pisze:
A Ty Cezary jaki jesteś żywioł? :)
Każdy.
Zależy kto mnie spotka i sobą doświadczy :)
Kamil Kończak pisze:Jak ktoś wierzy, że coś w ten sposób zmieni chodząc do wróżki to jego sprawa.
Zmieni na gorsze.
Kierowanie się własnym rozumem i tworzenie konsekwencji swoich decyzji na całym nieskażonym obszarze możliwości daje bogatsze efekty niż zawężanie i wykolejanie swojej drogi na podstawie podążania za obcą informacją.
Po prostu statystyka.
Jeżeli będziesz szukać w całej przestrzeni masz większe szanse na znalezienie czegoś wartościowego niż gdyby ktoś Ci wywróżył, że masz szukać tylko lewym bokiem na trzy kroki od cienia księżyca i w kierunku Syriusza. Możesz wtedy nigdy nie znaleźć i kręcić się w kółko.
Tak samo z astrologią. Już na wstępie na własne życzenie ograniczasz swoje szanse.
Kamil Kończak pisze:Cezary - kot Schrodingera to bajeczka - paradoksy nie istnieją,
Akurat to nie bajeczka. Nie możesz ujrzeć niewidzialnego elektronu nie oświetlając go fotonem. A uderzenie fotonem spowoduje, że już wcale nie jest tam, gdzie był. Można tylko zmierzyć osobno jej pęd albo położenie. Jeżeli znamy położenie nie wiemy jak on się będzie poruszał, jeżeli znamy tor ruchu nigdy nie dowiemy się w którym miejscu naprawdę się znajduje.
Po prostu nic więcej nie ma tam w ogóle więc nie ma sensu twierdzenie o losie tej cząstki elementarnej. Tak mi tłumaczyli na fizyce w szkole. :)
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Ale jest tam gdzie ma być co do kota i elektronu. Zmieni osoba która poszła do wróżki ale swój stan wewnętrzny, emocje a nie to co ma być w przyszłości.

Nie to nie - nie musisz się z nami dzielić jakim żywiołem jesteś :) Oczywiście jesteśmy zbudowani z każdego - ale mamy przewagę tego jednego i jest dominujący a jako ludzie mamy w sobie aktywny piąty element czyli akashę - matkę 4 żywiołów.
Mariii pisze:
Kamil Kończak pisze:Koziorożec w ujęciu żywiołów to ziemia - opis jest powyżej Mariii :)
Szczerze pisząc, to nie widzę tu zbyt wiele podobieństw.
Tylko zły lew mi pasuje i może strzelec troszkę, a barana to chyba nie znam.

A z kim się wiązać według zodiaku :mrgreen:

A ja widzę - bo nie jesteś obiektywna mówiąc o sobie :) Nie ma co się wiązać wg zodiaku bo one nas nie determinują całkowicie - tylko częściowo. Poza tym każdy ma inne programy i podprogramy - w swym umyśle- nie znaczy to, że ogień dogada się z ogniem a powietrze z powietrzem - ludzie szukają dopełnień ale w sumie i tak nie ma przecież czegoś takiego jak dwie połówki - ja mogę powiedzieć, że to nie są widzimisie ale wiedza - te żywioły - wszystkie bliskie mi kobiety z przeszłości to barany, żywioł ognia - moja matka i trzy moje byłe dziewczyny a ognień dogaduje się z powietrzem - inna moja dziewczyna to było powietrze - przypadków nie ma.

Jeżeli będziesz szukać w całej przestrzeni masz większe szanse na znalezienie czegoś wartościowego niż gdyby ktoś Ci wywróżył, że masz szukać tylko lewym bokiem na trzy kroki od cienia księżyca i w kierunku Syriusza. Możesz wtedy nigdy nie znaleźć i kręcić się w kółko.
Tak samo z astrologią. Już na wstępie na własne życzenie ograniczasz swoje szanse.

Nie pisałem w kontekście szans ale zrozumienia siebie i o tym, że trzeba umiejętnie wykorzystywać pewne narzędzia aby nam nie szkodziły i nie zamieniły się w karykaturę o której piszesz. Cała ta wiedza ma swój kontekst i potrzebne są wszystkie elementy układanki a nie dowolne.
Ostatnio zmieniony wt wrz 01, 2015 1:15 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 2 razy.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
cezary123
zaufany użytkownik

Kamil Kończak pisze:Zmieni osoba która poszła do wróżki ale swój stan wewnętrzny, emocje a nie to co ma być w przyszłości.
Tu jest taka sprytna niepostrzeżona zmiana punktu widzenia. Przyszłość jest nie do przewidzenia ale po faktach wydaje się, że przecież stało się to, co inaczej i tak się już nie stanie.
Uczciwa wróżka czy futurolog patrzy cały czas w przyszłość i to czego jeszcze nie ma a nie przeskakuje na chwilę tak.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Nie zrozumiałeś - pisałem o przeznaczeniu - ja w nie wierzę a Ty nie.

the formless."

cezary123
zaufany użytkownik

Kamil Kończak pisze:Nie zrozumiałeś - pisałem o przeznaczeniu - ja w nie wierzę a Ty nie.
A ja nie.
Właśnie złudzenie przeznaczenia wynika stąd, że tak przeskakujemy zamiast uczciwie myśleć o niezdeterminowanej przyszłości.
Zdeterminowane są tylko ogóle ramy naszego losu, przynajmniej w doczesnej postaci. Są to przeznaczone nam prawami przyrody ograniczenia i możliwości. Narodziny - śmierć.
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik
Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
Gadu-Gadu: Czarnokrwista

Post autor: Francesco »

Obrazek
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

A ja jestem bliźnięta - bardziej przemawiają do mnie klasyczne interpretacje - te które podałaś moim zdaniem Mati są nieprawidłowe.

the formless."

ODPOWIEDZ

Wróć do „filozofia”