KK

duchowość, etyka, religia

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: KK

Post autor: Kamil Kończak »

JudasHonor pisze:No jak nie praktykujesz ascezy ? Jako Polak jesteś przecież gorszy od człowieka z zachodu ? No już zapomniałeś jacy to my zacofani, kłótliwi, niedoinformowani ? A ta kultura zachodu jaka zaawansowana !!! Zachłysnąłeś się tym cudownym zachodem. Podejrzewam, że gdy znów się tam udasz to pierwsze co zrobisz to pochylisz czoło i nadstawisz im cztery litery na kopa. Tak w geście samoudręczenia, za bycie Polakiem.

A ta nasza zacofana religia to już w ogóle.
Ale bzdury piszesz :) Jak już nie masz nic mądrego do napisania, to wymyślasz bajeczki na poczekaniu. Nie czuję się gorszy - może dlatego, że czuję się obywatelem świata, Wszechświata - nie konstruuję mojej tożsamości w oparciu o polskość (czy katolicyzm) chociaż kocham swój kraj jako rodzica, bo rodzica się nie wybiera. Dlatego zanim będziesz pisał swoje głupoty podstaw sobie pod Polskę właśnie rodzica - który może mieć wiele wad ale się go mimo to kocha - jest się krytycznym ale jednocześnie wiernym swojej rodzinie - kapujesz już? :)

Poza tym pisałem w wielu miejscach, że jako Polacy nie powinniśmy bezkrytycznie czerpać wszystkiego z Zachodu, małpować - widzę tam rzeczy złe ale też dobre - a Twoje myślenie jest typowo czarno - białe. Czyli zły, zgniły Zachód i wspaniali Polacy.

Jak jestem zagranicą to normalnie bez żadnego wstydu mówię, że z Polski jestem, może nawet z jakąś dumą - tak to jest - problem polega na tym, że zagranicą człowiek stara się wystawiać świadectwo krajowi z którego pochodzi - za to prawica i środowiska katolickie nieustannie dzielą i skłócają naród czyli dają złe świadectwo.

Zapomniałem też, że środowiska prawicowe i ludzie ich popierający twierdzą, że Polacy którzy wyjeżdząją za chlebem zagranicę to zdrajcy Polski.

To tak jak w tym dowcipie :
dziecko owsik płacze w szambie i mówi: - Mamusiu, ja tu już nie chcę być, tu tak śmierdzi, jest mi duszno, wyjedźmy. A mamusia mówi: - Nie możemy synku. - Dlaczego? - Bo tu jest, synku, nasza ojczyzna!
I to jest właśnie kwintesencja patriotyzmu ala prawica.

To tak jak rodzicowi alkoholikowi nie można powiedzieć prawdy w oczy " na ojca rękę podnosisz, wstydu nie masz" mówi żona alkoholika i karci dziecko - i podobnie jest z Polską i z prawicą.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Post autor: JudasHonor »

Cieszę się, że jednak potrafisz coś dobrego o Polsce powiedzieć. Bo wiesz, na tym świecie jest tak, że ludzie częściej będą starać się ci wmówić że jesteś gorszy, nie potrafisz, nie dasz rady, niż chwalić cię, doceniać twoje umiejętności, itp. Dlatego aby uzyskać względną równowagę w tej materii, nie szczędź sobie od czasu do czasu superlatywów. To nie jest wstyd być Polakiem. Polak jednak brzmi dumniej niż Niemiec czy Francuz i mądrzej niż Amerykanin ;)
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

JudasHonor pisze:Cieszę się, że jednak potrafisz coś dobrego o Polsce powiedzieć. Bo wiesz, na tym świecie jest tak, że ludzie częściej będą starać się ci wmówić że jesteś gorszy, nie potrafisz, nie dasz rady, niż chwalić cię, doceniać twoje umiejętności, itp. Dlatego aby uzyskać względną równowagę w tej materii, nie szczędź sobie od czasu do czasu superlatywów. To nie jest wstyd być Polakiem. Polak jednak brzmi dumniej niż Niemiec czy Francuz i mądrzej niż Amerykanin ;)
Cieszysz się, bo wrzuciłeś mnie w nieprawdziwe ramki i wyobrażenia, które w żaden sposób mnie nie dotyczą. I teraz Twoje emocje są wynikiem tej nieprawdziwej oceny.

Pisałem Ci już, że tylko człowiek o słabym ego będzie uważał krytykę jako zamach na jego tożsamość - dla ludzi, którzy dbają o uczciwość wewnętrzną i szukają prawdy - krytyka jest czymś pożądanym - jest cenna, potrafi nas czegoś nauczyć. Poza tym nigdzie nie napisałem, że czuję się gorszy, że nie dam rady, że nie doceniam swoich umiejętności - nie wiem skąd to wziąłeś. Pisałem przecież o tym aby widzieć się w realnym świetle a to nie dotyczy ani kompleksów ani urojeń wielkościowych - to równowaga, szukanie balansu.

Ja siebie bardzo lubię ale też jestem krytyczny co do siebie - piszesz abym nie szczędził sobie superlatywów - ale ja przecież nie pisałem o sobie tylko o Polsce - jako rodzicu. I nie zgadzam się, że Polak brzmi dumniej niż Niemiec czy Francuz i mądrzej niż Amerykanin - takie stwierdzenia są mi obce. Dumny mogę być ze swoich własnych osiągnięć a nie cudzych. Urodziłeś się teraz w Polsce ale mogłeś gdzie indziej - nie miałeś na to wpływu - na kraj w których żyjesz, na religię w której Cię wychowano - gdybyś urodził się gdzie indziej, co innego byś mówił. Zapewne w kontekście reinkarnacji żyliśmy już wielu krajach.

Pomiędzy ślepą miłością do Polski a awersją do tego kraju jest jeszcze spora przestrzeń - dla jednego Polska może być trudną miłością a inny będzie Polskę idealizował jak dziewczynę - nie będzie widział wad, robił z niej anioła - czym skrzywdzi ją i siebie. Dla innego Polska to będzie Femme fatale - albo przykład ojca czy matki - to tylko metafory ale sporo mówią.

Prawica w tym układzie to ślepa miłość i brak odcięcia pępowiny. To zatruta miłość. To feudalne poddaństwo - cokolwiek by było trzeba na kolanach - i Ty niby pisałeś coś o kompleksach ale przecież największe kompleksy mają wlaśnie Ci którzy idalizują naszą historię i polskość - katolicy! Przemyśl to.

Dlatego, że żyją ułudą o sobie i naszym kraju a ułuda to coś nieprawdziwego - kreuje strach przed demaskacją - toteż katolicy są jak obrońcy oblężonej twierdzy - za wszelką cenę chcą ocalić własne złudzenia - a ten komu zależy na większej prawdzie, która wyzwala - nazywany jest zdrajcą Polski.
Ostatnio zmieniony wt sie 11, 2015 5:45 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.

the formless."

the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

W kontekście reinkarnacji nie było miejsca i formy w jakiej nie moglibyśmy się odrodzić.

Kościół to chyba już dzisiaj ogólne stwierdzenie, nawet na polskim podwórku.
Takie mam wrażenie.
nic
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

karuna pisze:W kontekście reinkarnacji nie było miejsca i formy w jakiej nie moglibyśmy się odrodzić.

Kościół to chyba już dzisiaj ogólne stwierdzenie, nawet na polskim podwórku.
Takie mam wrażenie.
Nie bardzo rozumiem - co znaczy ogólne stwierdzenie?

the formless."

the end
zaufany użytkownik

Z tym "stwierdzeniem" to chyba nietrafnie się wyraziłem...

Ogólnie myślę już o kościele... Ja szukałem w nim wspólnoty, jednak to co zobaczyłem to szklarnia. Nawet jeden ksiądz stwierdził, nie wiem po co do niego dzwoniłem, że kto nie z nami ten... (a raczej wiadomo jak się kończy to powiedzenie)

Dziś kościół to już niestety polityka, ja nie czuję tego ciepła co mi się wydawało, że powinno być. Mimo tego wiem, uważam że media też często kreują taki wizerunek.
nic
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Media nic nie muszą kreować - podają suche fakty. Religia musi znać swoje miejsce w szeregu a to miejsce jest możliwe tylko w świeckim państwie. Aby nie było dzielenia "kto nie jest z nami jest przeciwko nam", prawdziwych i nieprawdziwych Polaków i patriotów.

Jaskrawym przykładem jest sekta Rydzyka, której nie krytykuje papież ani żaden polski biskup - bo taki podział jest im na rękę.

the formless."

Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Obnażać swoje wady można w kontaktach z uczciwym partnerem, który również obnaży swoje. Ale zachód to nie jest uczciwy partner, oni nie mają sobie nic do zarzucenia. Oni pozbyli się już dawno kompleksów, poczucia winy za wyrządzone krzywdy. A do obecnego stylu życia, wyznawanych wartości, nie mają sobie nic do zarzucenia. W takim układzie ten kto się obnaży ze swoimi wadami ten frajer. Niechybnie tak jest, no bo skoro Niemiec, Francuz, Amerykanin jest super, a sami Polacy mówią o sobie że są ble, no to nie można nazwać tego inaczej jak tylko głupotą. Jeśli koniecznie chcesz, to dokładaj swoją cegiełkę do tej głupoty, masz wolną wolę.

Trochę na wesoło, jak to jest z tymi wadami Polaków:
[youtube]4nyjpzbRKkw[/youtube]
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

To nie głupota - to widzenie świata w odcieniach a Twoje myślenie jest czarno - białe. Poza tym pisałem o tym aby być krytycznym co do siebie i budować normalny kraj - wiesz dlaczego tak piszesz? Bo Polacy mają mentalność schizofreniczną - robią wiele rzeczy na pokaz - ciągle czują się podglądani , dlatego są życiowymi aktorami - w dużym uproszczeniu. Jak się coś stanie - jak jakiś polityk zaliczy wpadkę to Polak myśli, że to wstyd na cały świat - a świat ma swoje sprawy i niewiele obchodzą innych te nasze polskie. Piszę o uczciwości Polaka dla drugiego Polaka i samokrytycyzmie na naszym własnym podwórku - a Ty ciągle powtarzasz coś o poglądaczach z Zachodu dla których to będzie frajerstwo - ciągle i ciągle i ciągle są Ci oni - tak mają schizofrenicy że wszędzie widzą śmiechy i chichy, że ktoś na nich patrzy, podgląda, obmawia - a dlaczego? Przez przesadne skupienie na sobie. Jak ktoś jest bardzo na sobie skupiony to myśli, że wszystko kręci się wokół niego i jego wewnętrznych przeżyć.

A co do Twojego zakłamanego poglądu podam jeden prosty przykład : Ostatnio szukałem hotelu w Niemczech. Dołączyłem do forum miasta gdzie jechałem na fb i co nieco się wypytałem przyjaciół Niemców o noclegi. Co nieco mi pomogli. Podziękowałem Niemcom na forum za pomoc a jedna Niemka odpisała, że nieczęsto może być dumna z Niemców ale teraz jest. Jej komentarz polubiło wielu Niemców czyli zgodzili się z tym. Jak widać Niemcy mają w sobie krytycyzm do własnego narodu.

Piszesz , że Polacy się samobiczują i że to na rękę Zachodowi ale największe sambiczowanie jest obecne w religii katolickiej " Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina" "Panie nie jestem godzien..." - tak więc mógłbyś wykazać trochę obiektywizmu, bo nasze morale to najbardziej podkopuje Watykan - utrzymuje człowieka w poczuciu winy, niskm poczuciu wartości zamiast akcentować to co dobre - to co piszesz tylko utwierdza mnie w przekonaniu jak Twoje myślenie skażone jest katolicką dżumą...
Ostatnio zmieniony wt sie 11, 2015 7:51 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.

the formless."

Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Nie potrzeba nam krytyki tylko bardziej sukcesu. A jeśli chodzi o wady Polaków to nie odstajemy od średniej światowej i nie ma co trąbić na alarm, czy zbytnio się nad tym rozczulać.

Czemu piszę w kontekście zachodu ? Bo według ciebie wypadamy blado na ich tle. Dla mnie to zakompleksione, zaściankowe podejście ale skoro tak uważasz, to używam właśnie zachodu aby uzmysłowić ci błędny pogląd.

Poza tym, krytykę musisz odnieść do czegoś. Bo wiesz, jeśli przykładowo wszyscy kradną, to to, że ktoś kradnie nie czyni go jakimś wyjątkowym.

Statystycznego człowieka zachodu, gdy pozbawisz jego jedynego wyraźnego argumentu, czyli kasy, to mógł by nam buty pucować. Tak wracając do kwestii zachłyśnięcia się zachodnią kulturą.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

JudasHonor pisze:Nie potrzeba nam krytyki tylko bardziej sukcesu. A jeśli chodzi o wady Polaków to nie odstajemy od średniej światowej i nie ma co trąbić na alarm, czy zbytnio się nad tym rozczulać.

Czemu piszę w kontekście zachodu ? Bo według ciebie wypadamy blado na ich tle. Dla mnie to zakompleksione, zaściankowe podejście ale skoro tak uważasz, to używam właśnie zachodu aby uzmysłowić ci błędny pogląd.

Poza tym, krytykę musisz odnieść do czegoś. Bo wiesz, jeśli przykładowo wszyscy kradną, to to, że ktoś kradnie nie czyni go jakimś wyjątkowym.

Statystycznego człowieka zachodu, gdy pozbawisz jego jedynego wyraźnego argumentu, czyli kasy, to mógł by nam buty pucować. Tak wracając do kwestii zachłyśnięcia się zachodnią kulturą.

Tak może pisać tylko człowiek, który mierzy innych własną miarą - czyli Polak na dorobku, który pragnie dobrobytu i postrzega życie poprzez mamonę - w psychologii mechanizm jaki prezentujesz nazywa się kwaśne winogrona i słodkie cytryny - czyli dewalucja tych któm sie udało - podkopywanie moralności tych, którzy osiągnęli sukces - czyli zły zgniły zachód, rodzaj pocieszenia że ja co prawda biedny ale uczciwy.

Tak - wypadamy blado i to nie przez ekonomię ale poziom stosunków międzyludzkich - przez zawiść Polaka w stosunku do Polaka na każdym kroku - jak Polak osiągnie sukces to wszyscy mu zazdroszczą i staje się dla nich wrogiem - bo przeciez to musi być złodziej i człowiek amoralny - i tylko czekanie aż mu się noga powinie.

Więć dobra rada - przestań innych mierzyć swoją włąsną miarą.

the formless."

Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Niemcom na forum za pomoc a jedna Niemka odpisała, że nieczęsto może być dumna z Niemców ale teraz jest.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jedna Niemka ci się zwierzyła, a tyś już wszystkich helmutów umiłował.
największe sambiczowanie jest obecne w religii katolickiej
Wyznawać winę przed Bogiem chyba można, a nawet należy. Ale próba udręczania się bez powodu w przestrzeni publicznej to delikatnie mówiąc przesada. Trochę przypomina mi stękanie dewotek o tym jak wszystko je boli i jaka to młodzież rozwydrzona.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Człowiek nieuczciwy intelektualnie taki jak Ty zawsze wszystko podważy - a swój intelekt będzie traktował jak panią lekkich obyczajów - bo ego będzie zmuszało obiektywną inteligencję do skrzywiania prawdy na własną modłę. Dużo jeszcze pracy przed Tobą.

the formless."

Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Najgorsze zdanie o Polakach mają sami Polacy, moim zdaniem.
Obrazek
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Tak może pisać tylko człowiek, który mierzy innych własną miarą - czyli Polak na dorobku, który pragnie dobrobytu i postrzega życie poprzez mamonę
Ależ Kamil absolutnie, o czym ty piszesz !!!??? Jest zupełnie na odwrót. Przecież statystyczny człowiek zachodu postrzega drugiego poprzez zasobność portfela. Dlatego jesteśmy dla nich trzecią kategorią rumuna, to ty tego nie wiedziałeś ? Na jakim zachodzie ty byłeś ? Dzikim ?
wypadamy blado i to nie przez ekonomię ale poziom stosunków międzyludzkich
Poziom stosunków między ludzkich ? To, że panie ekspedientki w sklepie, w Londynie się uśmiechały, gdy robiłeś zakupy, wcale nie oznacza, że ciebie lubiły. One mogły by nie chcieć kijem nas dotknąć, ale zwyczaje każą im się sztucznie uśmiechać i suszyć ząbki przy byle okazji.

A zawistni są do potęgi. Gdy ostatnio byłem w Holandii to charytatywnie po pracy w jednym z kringlopów, przygotowywałem sprzęt elektroniczny z odzysku, na sprzedaż. Gdy chciałem coś kupić to szefuncio zawsze podwyższał mi cenę zaproponowaną uprzednio przez swojego pracownika. A gdy zacząłem przygotowywać mu komputery (na których miał największy zarobek) i chciałem kupić trochę sprzętu, to w jeden dzień wywalił na recykling wszystkie komputery, kilkadziesiąt sztuk. Poprosiłem by odłożyli mi obudowę, za którą i tak bym zapłacił. Skończyło się na tym, że nie odłożyli żadnej i wyciągnąłem sobie jedną sam ze śmietnika jadącego na recykling. Robiłem u nich za darmo.

Pracowałem w firmie z branży obróbki metali Dulasta w Staphorst. Co ciekawe najbardziej ortodoksyjnym mieście w Holandii, w dużej części zamieszkanej przez Kalwinistów. Bardzo pobożni to byli ludzie, na przerwach śniadaniowych modlili się przed posiłkiem. No normalnie byli tak urzekający że aż zakochać się można było, gdy bym tylko z nimi nie pracował. Bo ich sportem narodowym jest podpie*dalanie się nawzajem. Raz gdy błędnie paliłem płytę na laserze, to zdążyli mnie podpie*dolić zanim sam się zorientowałem że sknociłem. Nikt koło mnie nie stał, podstępne szuje sprawdziły, że wziąłem zły materiał w stosunku do programu. Oczywiście nie było to ich obowiązkiem, ale mieli mnóstwo czasu na opie*dalanie się i podkopywanie się nawzajem. Mogli mi to powiedzieć wpierw zanim rozpocząłem obróbkę ale dzień bez podpie*dolenia to dzień stracony.

Innym razem poszedłem na dosłownie 2 minuty zobaczyć coś przy swoim rowerze, który miałem na hali. Dosłownie po dwóch minutach stał nade mną szefuncio i zrobił z tego taką aferę, że do mnie agencja dzwoniła.

Jako Polak zawsze miałem najgorsze roboty. Nikt mi nie pomagał przy obróbce a materiał był ciężki, po godzinie miało się mokre gacie. Gdy dostawałem pomocnika to szybko inna holenderska szuja szybko mi go zabierała. Mimo, że on miał jeszcze z dwie godziny czasu zanim jego detale zostały wypalone, a ja na bieżąco się nie wyrabiałem. Z czystej złośliwości panie Kamilu, żeby Holender nie pomagał Polakowi. Gdy się skarżyłem, na ich podejście, to poklepali się po plecach i wszystko zaraz wracało do normy, czytaj robienia z Polaka czarnucha.

Oczywiście zdarzały się wyjątki od reguły, Holendrzy na prawdę z otwartymi umysłami, przyjacielscy, uczciwi. Ale to była rzadkość, regułę stanowił buc bez kultury, przyzwoitości, krzty poczucia sprawiedliwości.
Dlatego gdy bym nie miał honoru, nie doświadczył ich chamstwa, sqrwysyństwa na własnej skórze, to mógł bym słuchać twoich wywodów bez końca. Ale że takowy mam, to powiem ci Kamil że wypowiadasz się w materii tobie obcej. Wrzucasz mi tu jakieś stereotypy zasłyszane z TV, nie poparte doświadczeniem. Pleciesz mi bzdury o fajnych angolach których pewno niezobowiązująco w pubie na piwie poznałeś. Nie masz praktycznie żadnego doświadczenia z ludźmi z zachodu. Tymi gadkami o nich zabił byś śmiechem każdego Polaka w Holandii, co jest tam co najmniej jakąś chwilę.

Albo uważasz mnie za idiotę, albo czerpiesz wiedzę o ludziach z main stream'u. Za pewne to drugie, bo w main stream'ie Polacy są ble a zachód to kraina miodem i mlekiem płynąca. Nie mam zamiaru kontynuować tej dyskusji, wpierw uzupełnij swoje przekonania o realne doświadczenia.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Ło matko...nie chce mi się więcej dyskutować...Żyj w swojej iluzji, że Polacy są lepsi.
Bo ich sportem narodowym jest podpie*dalanie się nawzajem.
- no zupełnie jak u Polaków więc można uznać, że jesteśmy podobni ale nie że lepsi. I nie nawzajem, bo podpierdalali Ciebie a nie siebie nawzajem. W każdym narodzie stosunek do obcych nacji jest mniej więcej podobny - Polacy też nie lubią obcych - a wcale nie ma ich u nas wielu. W zasadzie Polska to jednolity naród, niewiele ludności napływowej a wciąż słyszy się o obcych - prawdziwa paranoja i jakieś rozdwojenie jaźni!

Zapominasz jednak, że do takich robót na Zachodzie, gdzie pracowałeś trafia margines, ludzie często prymitywni - żaden średnio rozgarnięty Holender czy Anglik nie będzie pracował tam gdzie pracują Polacy czy inne napływowe nacje. Więc prawda jest taka - czego nie chcesz przyznać, że ludzie po liceum czy studiach w Polsce trafiają na Zachód do robót, gdzie pracują ludzie mniej więcej po tamtejszej podstawówce albo upośledzeni czy na granicy - sam tego doświadczyłem w Anglii.

Taka jest prawda - dlatego czułeś dysonans kulturowy i intelektualny, moralny. Ale to nie znaczy, że cały przekrój społeczeństwa taki jest - ja się otaczałem innymi ludźmi po pracy - m.in. miałem fajnego znajomego z Afryki, murzyna - poznałem to z nieco innej strony.

Podpierdalanie to norma w prawie każdym polskim zakładzie - chcesz przykładów to ja Ci mogę podać na pęczki z mojej firmy gdzie teraz pracuję. Zapytaj innych Polaków to też Ci to powiedzą.

Ja jakimś dziwnym trafem pracowałem w miarę normalnych miejscach w Anglii - mam kłamać że mnie poniżali i traktowali jak śmiecia skoro tak nie było? Traktowali mnie normalnie - nikt przecież nie będzie się łudził, że nie jesteśmy tanią siłą roboczą i robimy to czego nie zrobi 80% Anglików czy Holendrów.

the formless."

the end
zaufany użytkownik

Ja kolei bym nie uogólniał, bo wszędzie można być niemile przyjętym. I to również nas się tyczy. Rumuni, murzyni to też nosi negatywną, pogardliwą konotację.

Ja byłem w Londynie, i bardzo w porządku ludzie. Podobało mi się zoo londyńskie i muzeum przyrody.
nic
piotr 84
bywalec

Post autor: piotr 84 »

a jeżeli chodzi o mnie to " nie mogę patrzeć jak tkwią te j.b.ne uje w tych .eba.ych winnicach nakrytych gównianą altaną i piją te swoje late cafe i wino że niby takie dobre
a co nasz bimber gorszy
albo jak chodzą na instalacje a to gorsza popylina niż to co macie za tynkiem w ścianach
jak się wynoszą swoją kulturą post-europejską swoimi wynalazkami a tak przypomne że EEG to polaka wynalazek i nie tylko Curia Skłodowska Kopernik Heweliusz ale wielu więcej
tak polska ma marny pijar a nasi rządzący to banda bydlaków na czele z tym po którym Pis będzie spłacał długi a najbardziej nie moge jak wiem jak oni machlują nasze podatki dość wspomnieć 23 % vat-u ja już stałem się heroiczny głosując na prezydenta Dudę bo wiem że prędzej Pis obniży składke rentową niż podniesie zasiłek pielęgnacyjny i powiem że bydlakiem jest ten który mówi że trzeba 40 lat na emeryture to niech w takim razie Zus mojej mamie zwróci kilkadziesiąt tys. złotych albo zrobią i emeryture socjalną ( wyliczyli mamie 818 zl ) - trudno dokapitalizuje do 880 i zastanawiam się tylko ile ta obstrukcja z wiekiem emerytalnym będzie trwała kiedy w końcu powiedzą ludziom w oczy że dwie kadencje szliśmy drogą drugiej Grecji a nic nie ma za darmo a napewno nie od Niemców i nie od pragmatycznych jak Niemce Brytyjczyków czy Francuzów
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik
Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
Gadu-Gadu: Czarnokrwista

Post autor: Francesco »

Upojeni przez swojego zbawce, wykarmieni, a coś dalej źle w dupskach.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik
Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
Gadu-Gadu: Czarnokrwista

Post autor: Francesco »

Ja pooieram kk w kwesti palenia kurwiszonow. Takie babszztyle, oszustki i manipulatorki na stos.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
ODPOWIEDZ

Wróć do „filozofia”