Mam przytępione emocje, jednak skłonna jestem odczuwać te negatywne, zwłaszcza złość, irytację. Bardzo rzadko się wzruszam, bardzo dawno nie miałam napadów płaczu... Bardzo rzadko coś mnie rozbawia, prawie nie umiem się śmiać, nawet jak oglądam jakąś komedię...
Prawie nic mi się nie chce i w podobnym stanie byłam przed wybuchem psychozy, która spowodowała moją pierwszą w życiu hospitalizację, w 2008 roku, więc tym bardziej nie wierzę w teorię dopaminową. Tkwię w marazmie i odczuwam przeważnie stagnację. Jednak cieszę się, że żyję, mam gdzie mieszkać i żyję sobie we względnym spokoju z moją Mamą.
Jak działają neuroleptyki na emocje?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Re: Jak działają neuroleptyki na emocje?
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Pozdrawiam fajnie że umiesz sie cieszyć z tego co masz życzę wytrwałości i chęci by coś zmienić ogólnie.powodzenia
U mnie emocje po olanzapinie 7,5mg są słabo odczuwalne. Mniejmy nadzieję,że wrócą przy zmniejszeniu dawki lub odstawieniu leku za zgodą lekarza...