Jakie seriale lubiliście oglądać?

Moderator: moderatorzy

cezary123
zaufany użytkownik

Re: Jakie seriale lubiliście oglądać?

Post autor: cezary123 »

Catastrophique pisze:Sympatyczny aktor, zarówno główny bohater jak i ten drugi, hologram, duch, niewiem jak to nazwać i zawsze jakaś ciekawa historia . Miało to swój klimat.
Tylko technika i nauka. Wysoko rozwinięta cywilizacja może dużo. Żadnego spirytyzmu. :)
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Dodam jeszcze "Slidersów"!
Obrazek
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Ja polecę banałem: oglądałam kiedyś "Kości", bo widok zmasakrowanych ciał był niesamowity ;) Ale potem mi przeszło.
Miałam też fazę na "Podkomisarz Brendę Johnson", ale krótko trwała.
Próbowałam oglądać nagradzane "Fargo", ale jakoś nie mogłam się odnaleźć. Potrzebuję czegoś głupiego jeśli chodzi o seriale ;)

Pozdrawiam.m.
cezary123
zaufany użytkownik

Był też taki podobny i też interesujący serial: "Zdarzyło się jutro" - "Early edition".

Bohater dysponujący taką wiedzą ratował wszystkich w najzwyklejszy, ale piękny i skuteczny sposób.

Gdyby nie ta naiwna aluzja do kota załatwiającego w niewyjaśniony sposób gazetę z dnia jutrzejszego. Smaczek dla zabobonnych mas.
Zamiast tego wystarczyło wytłumaczyć to na przykład superkomputerem wydawniczym mającym szerszy czasowo styk z rzeczywistością. Albo taką siecią komputerową zbierającą trochę na zapas, prognozującą i wyciągającą dla nas informacje z toczącego się istnienia. To co możliwe technicznie jest ciekawsze od zabobonów. :)
Ostatnio zmieniony pt gru 12, 2014 4:48 pm przez cezary123, łącznie zmieniany 1 raz.
Orzeł

Post autor: Orzeł »

Był kiedyś film przygodowy o nazwie Bibliotekarz, teraz w oparciu o to jest serial Bibliotekarze (The Librarians).
Polecam.
Awatar użytkownika
EB
bywalec

Post autor: EB »

o właśnie slidersów oglądałem chyba wszystkie sezony

a i jeszcze "TerraNova" to oglądałem w miarę nie dawno
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Kiedyś się oglądało... "Roseanne" ;). Nawet "Dynastię"... Nie mówiąc, że w jakąś brazylijską telenowelę też dałem się wciągnąć.
Obrazek
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Tuż przed zachorowaniem oglądałam "Profilera ".
Orzeł

Post autor: Orzeł »

Obejrzę sobie Star Wars The Clone Wars.
Awatar użytkownika
koniczynka26
bywalec
Status: rencistka

Post autor: koniczynka26 »

Ja bardzo lubię seriale:
Świat według Kiepskich (doskonała parodia życia w polskiej rzeczywistości,rewelacyjny humor).
Ally Mc Beal (o romantycznej,poszukującej miłości prawniczce Ally,pracującej w kancelarii adwokackiej,pełnej niezwykle oryginalnych i ekcentrycznych prawników).
Przystanek Alaska (Ach,ten klimat małego miasteczka na Alasce i jego niezwykli,niebanalni,oryginalni mieszkańcy).
Doktor House ( Uwielbiam Housa,za jego ironiczne,czarne poczucie humoru,wybitną inteligencję i niezwykły talent medyczny).
Detektyw Monk(zabawny,oryginalny,cierpiący na nerwicę natręctw detektyw,z niezwykłą błyskotliwością i inteligencją,rozwiązujący najtrudniejsze sprawy kryminalne).
Sabrina-nastoletnia czarownica (zabawne perypetie nastolatki,która potrafiła czarować).
Czarodziejki(serial,opowiadający o siostrach,z których każda miała jakieś niezwykłe,charakterystyczne,dla niej zdolności magiczne).
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

Post autor: abagoth »

Petruccio pisze:Kiedyś się oglądało... "Roseanne" ;). Nawet "Dynastię"... Nie mówiąc, że w jakąś brazylijską telenowelę też dałem się wciągnąć.
Nooo. Ja nie lubię seriali, ale szukałem ostatnio muzyki z Marii (to taka telenowela z 1985) i musiałem przegrzebać się przez hiszpańskie wersje, żeby się dowiedzieć, że polska miała inną muzę. No to ściągnąłem sobie odcinek z chomiczora i zacząłem oglądać. Te wspomnienia. Do tego stare telefony stacjonarne, żadnych komputerów, fajnie się ogląda. Nie mówiąc już o tej akcji. Zabijają się nożyczkami, majątek przechodzi od jednego do drugiego. Wątek miłosny jedynie zbyt dramatyczny, no ale to telenowela argentyńska jakby nie było i bohaterowie muszą być głupi :D

A tak to wciągnęło mnie trochę O mnie się nie martw, ale w sumie to nie lubię czekać cały tydzień tylko po to, żeby obejrzeć kolejne 40 minut filmu.
cezary123
zaufany użytkownik

Niektórzy z moich znajomych na telenowelach uczyli się intryg, złośliwości, odbijania partnerów i innych świństw. I zaraz małpowali to w realnym życiu :lol:
cezary123
zaufany użytkownik

Była taka śliczna polska telenowela "Adam i Ewa".
Zdrady, cudzołóstwa, intrygi, oszczerstwa, gwałty itd.
Lustro dla całego społeczeństwa.
Nuda.

Potem w 2003 Adam (Waldemar Goszcz) nagle rozwalił się samochodem koło Ostródy i zginał, Radosław Pazura, który z nim jechał, przeżył i nawrócił się nagle do Boga stając wręcz fanatykiem, a piękna partnerka z planu Ewa (Katarzyna Chrzanowska) usłyszawszy tę hiobową wieść podczas pobytu we Francji, gdzie załatwiała sprawy po swoim mężu nieszczęśliwie utopionym w Grecji rok wcześniej, zdołała tylko wydusić przez ściśnięte gardło coś w rodzaju: "Tacy ludzie to anioły. Nie mogą zbyt długo chodzić po Ziemi..."

Nikt by się nie odważył napisać dla nikogo realnego w życiu takiego okropnego scenariusza...
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

cezary123 pisze:Niektórzy z moich znajomych na telenowelach uczyli się intryg, złośliwości, odbijania partnerów i innych świństw. I zaraz małpowali to w realnym życiu :lol:
:D
ale w sumie te telenowele powinno się dzieciom puszczać. Nie byłyby potem takie naiwne :D
cezary123
zaufany użytkownik

abagoth pisze: ale w sumie te telenowele powinno się dzieciom puszczać. Nie byłyby potem takie naiwne :D
Tyle, że zbyt duża dawka szczepionki przestaje być szczepionką, a staje się po prostu owa śmiertelną chorobą.
cezary123
zaufany użytkownik

Nic jednak nie mogło równać się z serialami i filmami dokumentalnymi, w których lektorem była Krystyna Czubówna. :)
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

Krystyna Czubówna i Lucjan Szołajski. Ludzie-legendy :D
cezary123
zaufany użytkownik

cezary123 pisze:Nic jednak nie mogło równać się z serialami i filmami dokumentalnymi, w których lektorem była Krystyna Czubówna. :)
I jest nadal. :)

Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Moje ulubione seriale to "Świat według Bundych" , "Diabli nadali", kiedyś też był taki serial Ziemia 2 czy Nowa Ziemia już nie pamiętam z gatunku s-f.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Kiedyś katowałem "Bundych", ale z czasem doszedłem do wniosku, że humor przedstrawiony w serialu jest bardzo prosty, niewyrafinowany, dla zwykłej gawiedzi. Już "Kiepscy" wg mnie są lepsi.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „filmy”