Problemy z pamięcią

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Spokojny80
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 38754286

Re: Problemy z pamięcią

Post autor: Spokojny80 »

kara83 pisze:Postaram się wykonywac jakies cwiczenia. Mi się własnie wydaje ze to od lekow. Np wczoraj szukałam opaski do włosow i nie mogłam znalezc, no i po pewnym czasie zapomnialam nawet czego szukam to nie jest normalne a u mnie to norma od dluzszego czasu.
Ja też tak mam,biore olanzapinie i też pamięć się po niej chyba trochę pogarsza.np,jde do kuchni coś zrobić,staje na środku i niepamiętam poco tu przyszedłem,tak czasami mam. :D
Michal
Ustinja25
bywalec

Post autor: Ustinja25 »

?
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2015 10:15 pm przez Ustinja25, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kara83
zaufany użytkownik

Post autor: kara83 »

ja juz nie mam takich problemow z pamiecia.
mam za to stany lekowe i biore spore dawki benzodiazepin zeby funkcjonowac, chodzic do pracy.
na szczescie moj ukochany mi pomaga i jest przy mnie.
teraz mieszkam sama.
Я завжди хочу бути поряд з тобою
Awatar użytkownika
kara83
zaufany użytkownik

Post autor: kara83 »

problemy z pamiecia mam jak popijam leki alkoholem co mi sie zdarza.
robie to z tesknoty moze to kiedys minie.
nie wiem.
Я завжди хочу бути поряд з тобою
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Ja po wymianie rispoleptu na abilify mogłem przeczytać po pary latach krótki tekst. Może to nie była rewelacja, ale rispolept strasznie otumania. Wystarczy go wymienić na abilify o ile można i podejrzewam że pamięć wróci, a na pewno większa koncentracja. Tak było ze mną.
fruzia
zaufany użytkownik

Post autor: fruzia »

Ja też mam problemy z pamięcią,czuje się tak jakby mi ktoś dał leki wywołujące Alcchaimera.Czasami zastanawiam się czy to nie de ja vu,mam tak coraz częściej,wcześniej myślałam,że to co mi się przypomina to były koszmarne sny,ale to niestety nie sny.Moja siostra regularnie próbuje doprowadzić mnie do nawrotu choroby,mój piesek podobno uciekł znajomemu,teraz się nie odzywa,jakby chciał,żebym popełniła samobójstwo.Jeszcze trochę i nawet na forum nie będę miała z kim pogadać,bo na czacie już nie mam.Pozdrawiam :angelic-cyan: :angelic-cyan:
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

fruzia pisze:Ja też mam problemy z pamięcią,czuje się tak jakby mi ktoś dał leki wywołujące Alcchaimera.Czasami zastanawiam się czy to nie de ja vu,mam tak coraz częściej,wcześniej myślałam,że to co mi się przypomina to były koszmarne sny,ale to niestety nie sny.Moja siostra regularnie próbuje doprowadzić mnie do nawrotu choroby,mój piesek podobno uciekł znajomemu,teraz się nie odzywa,jakby chciał,żebym popełniła samobójstwo.Jeszcze trochę i nawet na forum nie będę miała z kim pogadać,bo na czacie już nie mam.Pozdrawiam :angelic-cyan: :angelic-cyan:
Mysle,ze wazny jest spokoj,masz pewien rodzaj chaosu w zyciu.
emilja
zarejestrowany użytkownik
Status: Uczennica

Post autor: emilja »

Mama mi wszystko zapisuje na kartce to dobry sposób.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Kartka pamięta... :)
nic
Mariii
zaufany użytkownik

Post autor: Mariii »

karuna pisze:Kartka pamięta... :)
Tylko gdzie ją położyłam!?? :mrgreen:
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Awatar użytkownika
Grażka73
zaufany użytkownik

Post autor: Grażka73 »

Mariii pisze:
karuna pisze:Kartka pamięta... :)
Tylko gdzie ją położyłam!?? :mrgreen:
Mam czasami ten problem :P
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
Gracja82
zarejestrowany użytkownik
Status: Specjalista ds badań klinicznych

Post autor: Gracja82 »

Cześć Wam, mój partner też ma spore problemy z pamięcią, ale dopóki bierze tak wysokie dawki leków, to ratujemy się suplementami, oczywiście staramy się przebywać na świeżym powietrzu i jak tylko ma czas, to stara się czytać. Przyznam się Wam szczerze, że zawsze dużo palilam trawki dzięki temu też mam problemy z pamięcią. W chwili obecnej staram się rzadko sięgać po trawkę i wydaje mi się, że jest trochę lepiej, choć daleko do doskonałości. Powiem Wam, ze malo kto ma naprawde super pamiec. Czasy sa takie, ze natłok obowiazkow powoduje to, ze każdemu czesto zdarza sie zapominać. Oczywiście, ćwiczmy umysły, ale nie ma co się dolować malymi zanikami :P
Awatar użytkownika
Grażka73
zaufany użytkownik

Gracja82 pisze: Oczywiście, ćwiczmy umysły, ale nie ma co się dolować malymi zanikami :P
Gracja, małymi zanikami to bym się nie przejmowała, u mnie to normalnie już Alzheimer. Dziwnie się czuję pisząc do ciebie, bo Gracja czy Grażka tak do mnie mówią, mąż Gracja;),.
Pozdrawiam,
Grażka;)
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Ja mam dosyc dobra pamiec ale malo pije alkoholu,troche witamin biore i tez w produktach.Teraz od wiosny zaczne tran na caly rok jak poprzedniej:)Jestem w stanie duzo rzeczy zapamietac.Duzo czytam co tez ksztaltuje pamiec:)Sport,natura tez ma na nia wplyw:)intelektualnie jestem na duzym poziomie,bo ostatnio zdawalem trudne testy:)trzeba byc aktywnym w roznych sferach,pozytywne myslenie tez jest wazne i obracanie sie w pozytywach:)
Awatar użytkownika
Grażka73
zaufany użytkownik

Tup pisze:Ja mam dosyc dobra pamiec ale malo pije alkoholu,troche witamin biore i tez w produktach.Teraz od wiosny zaczne tran na caly rok jak poprzedniej:)Jestem w stanie duzo rzeczy zapamietac.Duzo czytam co tez ksztaltuje pamiec:)Sport,natura tez ma na nia wplyw:)intelektualnie jestem na duzym poziomie,bo ostatnio zdawalem trudne testy:)trzeba byc aktywnym w roznych sferach,pozytywne myslenie tez jest wazne i obracanie sie w pozytywach:)
Po prostu nic innego jak brać przykład od ciebie.
Zapuściłam się trochę, trzeba się ogarnąć;)
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Grażka73 pisze:
Tup pisze:Ja mam dosyc dobra pamiec ale malo pije alkoholu,troche witamin biore i tez w produktach.Teraz od wiosny zaczne tran na caly rok jak poprzedniej:)Jestem w stanie duzo rzeczy zapamietac.Duzo czytam co tez ksztaltuje pamiec:)Sport,natura tez ma na nia wplyw:)intelektualnie jestem na duzym poziomie,bo ostatnio zdawalem trudne testy:)trzeba byc aktywnym w roznych sferach,pozytywne myslenie tez jest wazne i obracanie sie w pozytywach:)
Po prostu nic innego jak brać przykład od ciebie.
Zapuściłam się trochę, trzeba się ogarnąć;)
Dobrze,ze jestes tego swiadoma:)
Awatar użytkownika
czaras
zaufany użytkownik
Status: Informatyk

Post autor: czaras »

Są dostępne w Internecie leki na poprawę pamięci. To tak zwane inhibitory acetylocholinoesterazy. Pomogą każdemu komu ćwiczenie pamięci i świeże powietrze nie są w stanie pomóc. Polecam - sprawdziłem na sobie. W razie wątpliwości służę pomocą.
„Są rzeczy znane i nieznane, a pomiędzy nimi drzwi.” William Blake
ODPOWIEDZ

Wróć do „pamięć, sen”