Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2014 Brazylia

Moderator: moderatorzy

Orzeł

Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2014 Brazylia

Post autor: Orzeł »

Nie mogę tego stadionowego wycia jak mój ojciec słucha meczy na pełny regulator, a słuch mam bardzo wrażliwy.
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Post autor: Necro »

Orzeł pisze:Nie mogę tego stadionowego wycia jak mój ojciec słucha meczy na pełny regulator, a słuch mam bardzo wrażliwy.
Iskrzak to jest doping dla obu drużyn jak masz takie problemu to poproś staruszka żeby trochę przyciszył :wink:
Śmierć Wrogom Ojczyzny
Awatar użytkownika
Akatosh
zaufany użytkownik

Post autor: Akatosh »

Dzisiaj zakończenie rywalizacji w pierwszej kolejce fazy grupowej - pozostała tylko grupa H w której zagrają dwie drużyny typowane na czarnego konia tych mistrzostw: Belgia i Rosja. Belgowie podejmą Algierię, a Rosjanie Koreę Południową. Również dziś inauguracja drugiej kolejki, na rozpoczęcie której zagrają między sobą Brazylijczycy i Meksykanie. Meksyk pokazał się z bardzo dobrej strony w meczu z Kamerunem, choć afrykanie szczególnie wysoko poprzeczki rywalom nie postawili i pozwalali im na bardzo wiele w tym meczu, jeśli chodzi o linię defensywną. Prawdziwa weryfikacja wartości tego zespołu nastąpi w dzisiejszym meczu przeciwko Brazylii - wówczas okaże się na co stać ten zespół na tych mistrzostwach. Zwyciezca najprawdopodobniej zapewni sobie awans do 1/8 finału.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Bede ogladal dzisiaj mecz brazylia-meksyk.Brazyliczycy sa faworytami tego turnieju, sadze ze pokaza klase w meczu z meksykiem.Neymar strzelil juz dwie bramki i pewnie zmierza po krola strzelcow, bedzie walczyl o ten tyutl z mullerem i robbenem.
Niemcy z taka gra moga zajsc daleko, na pewno stana na podium.
Awatar użytkownika
sheche
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67364081

Post autor: sheche »

stawiam że wygrają Niemcy i zgadłam
Ostatnio zmieniony pn lip 14, 2014 12:18 am przez sheche, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Też będę oglądał dzisiejszy pojedynek Brazylii z Meksykiem faworytem jest Brazylia jak dla mnie i jeszcze może obejrzę w akcji Belgów maja silna ekipę bez trudu pokonają Algierie
Śmierć Wrogom Ojczyzny
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Belgia wygrala chodź początek meczu zaczął im się koszmarnie od rzutu karnego dla Algierii i sensacyjnie prowadzili ale to Belgowie wygrali spotkanie teraz czekam na Brazylię.
Śmierć Wrogom Ojczyzny
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Brazylia - Meksyk. Zacięty mecz. Jestem na bieżąco ;)

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Mecz pomiędzy Brazylią a Meksykiem był bardzo zacięty szkoda ze nie było bramek Ochoa spisał się fantastycznie w bramce Meksyku dla mnie piłkarz meczu jest aktualnie bez klubu na brak ofert nie będzie narzekał :wink:
Śmierć Wrogom Ojczyzny
Awatar użytkownika
Akatosh
zaufany użytkownik

Mecz rzeczywiście zacięty, choć nieco bliżej strzelenia bramki byli Brazylijczycy, jednak były i takie momenty w meczu, w których Meksykanie wyraźnie dominowali. Teraz wyobraźmy sobie co by było, gdyby w spotkaniu inaugurującym mundial, sędzia nie podyktował karnego dla Brazylii - bardzo możliwe, że Chorwaci grający w sposób zachowawczy, ostrożny, stawiajacy przede wszystkim na obronę utrzymaliby remisowy rezultat do końcowego gwizdka sedziego. Wówczas Brazylijczycy po dwóch spotkaniach mieliby zaledwie dwa punkty i do ostatniego spotkania z Kamerunem podeszliby z nożem na gardle.

Ciekawi mnie bardzo rywalizacja o koronę króla strzelców. Jak myslicie, któremu z zawodników uda się zdobyć najwięcej bramek w tym turnieju? Narazie prowadzi Mueller i przy założeniu ze Niemcy na mundialu zajdą bardzo daleko, napastnik Bayernu prawdopodobnie jeszcze nie jeden raz wpakuje piłkę do bramki rywali. Dzisiaj okazję na poprawienie bramkowego dorobku będą mieli Roben i van Persie, a lepszej sposobności na urzadzenie sobie konkursu strzeleckiego niż w meczu przeciwko takiej sobie Australii Holendrzy w tym turnieju pewnie już nie będą mieli. Następni przeciwnicy Pomarańczowych jeśli chodzi zadania defensywne poprzeczkę postawią zdecydowanie wyzej.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Akatosh pisze:Jak myslicie, któremu z zawodników uda się zdobyć najwięcej bramek w tym turnieju?
Neymar ma szanse,ale brazylia za bardzo sie nie popisala w meczu z meksykiem i moga nie dojsc daleko, no i oczywiscie muller, na dobrej drodze ten jest robben.

Brazylia-meksyk to byl zaciety mecz, blizej wygrania byli brazylijczycy, ale meksyk tez mial szasne, szczegolnie dobre mieli strzaly z dystansu.Neymar bardzo dobrze zagral, swietnie dryblowal oraz ladnie gral w powietrzu.

No i dzisiaj gra hiszpania, jesli przegraja to moga sie pozegnac z mudnialem, ale wydaje mi sie ze beda lepiej przygotowani do meczu z chile.Na pewno trzeba zmienic xaviego i niech zagra koke.
Hiszpania-chile o 21 :)
Awatar użytkownika
Akatosh
zaufany użytkownik

amigo pisze: .Neymar bardzo dobrze zagral, swietnie dryblowal oraz ladnie gral w powietrzu.
Tak, to prawda. Neymar był chyba najjaśniejszym punktem zespołu brazylijskiego. Nie mógł jednak zagrać do końca na miarę swoich możliwości - nie z własnej winy oczywiście tylko z powodu świetnej gry defensorów Meksyku, którzy skutecznie utrudniali mu taką grę do jakiej zdążył już nas przyzwyczaić. Był naprawdę bardzo dobrze pilnowany przez rywali i niejednokrotnie faulowany, co wybijało go z rytmu i wraz z upływem czasu powodowało coraz większą frustrację tego zawodnika.
amigo pisze: No i dzisiaj gra hiszpania, jesli przegraja to moga sie pozegnac z mudnialem, ale wydaje mi sie ze beda lepiej przygotowani do meczu z chile.Na pewno trzeba zmienic xaviego i niech zagra koke.
Hiszpania-chile o 21 :)
Przy tak niekorzystnym bilansie bramkowym (1:5 z Holandią) nawet remis sprawi, ze szanse awansu Hiszpanii do kolejnej fazy rozgrywek będą niemal zerowe. Oni muszą ten mecz wygrać, tak aby w ostatniej kolejce tylko i wyłącznie od nich zależało, czy znajda się w najlepszej szesnastce turnieju.
Matt
moderator
moderator

Post autor: Matt »

Tego się nie spodziewałem na prawdę żeby Hiszpanie dostali z Chile !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ciekawy jestem jak dalej Niemcy się zaprezentują w następnym meczu bo jak zagrają tak dobrze jak z Portugalią to śmiem twierdzić, że to oni mogą zdobyć puchar.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Hiszpania przegrała z Chile duża niespodzianka nie spodziewałem się ze Hiszpanie nie wyjdą z grupy myślałem że dojdą do pół finału mistrzostw chociaż bo do obrony tytułu nie byli moim faworytem może nie którym piłkarzom sezon w klubach kosztował ich wiele sił temu na turnieju słabo im to wyszło a szkoda.
Śmierć Wrogom Ojczyzny
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Matt pisze:Ciekawy jestem jak dalej Niemcy się zaprezentują w następnym meczu bo jak zagrają tak dobrze jak z Portugalią to śmiem twierdzić, że to oni mogą zdobyć puchar.
Niemcy bardzo dobrze sie zaprezentowali z portugalia i maja realna szasne na zdobycie pucharu.

Ja wiedzialem ze hiszpania tak skonczy, ta druzyna juz jest wypalona, brak im swiezosci i mlodych graczy.Ci wszysztko juz zdobyli, nie chce im sie biegac.

Jaki mecz polecacie na dzis ? Ja chyba bede ogladal urugwaj-anglia.
Urugwaj nie popisal sie w meczu z kostaryka a anglia miala trudnego przeciwnika i przegrali, podejrzewam ze bedzie to ciekawy mecz.
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Jaki mecz polecacie na dzis ?
Jak najbarzdzej to anglia i urugwaj myśle że to bedzie ciekawy mecz dwie drużyny muszą wygrać żeby myśleć o awansie :wink:
Śmierć Wrogom Ojczyzny
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Wczoraj bardzo dobry mecz ghana-niemcy,pelny emocji, walka do ostatniego gwizdka.Pilkarze z ghany ladnie walczyli, niedlugo zagraja z portugalia o wszystko, beda mieli szanse, poniewaz portugalia jest kompletnie bez formy.
Messi uratowal argentyne od remisu, gol w 90 minucie.Hiszpania i anglia juz pozegnali sie z pucharu swiata.Hiszpania, zasluzenie odpadli, ale szkoda troche anglii bo walczyli do konca.
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

dzisiaj będzie ciekawy pojedynek pomiędzy Belgią a Rosją stawiam na belgów
Śmierć Wrogom Ojczyzny
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Za pol godziny zacznie sie dobry meczyk.Sadze ze bedzie duzo emocji, urugwaj jesli chce przejsc do nastepnej fazy turnieju musi wygrac ten mecz.Zapowiada sie niezle widowisko.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Jak zawsze kibicuję Włochom. A faworyci to wiadomo : Holandia, Niemcy, Brazylia, Argentyna, Francja no i moi Włosi. Stawiam na Holandię.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
ODPOWIEDZ

Wróć do „sport”